Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Το Πειρατολόγιο στο Νησί Ημαθίας: Ο θησαυρός του βάλτου

Η Ιερά Μονή των Αγίων Αναργύρων με κτητορική επιγραφή 1813 είναι το κεντρικό θέμα του «Πειρατολογίου». Στο νέο επεισόδιο, ο ιερέας του χωριού Πατέρας Χρήστος, παρέα με τους εθελοντές του Ναού και τον πολιτιστικό σύλλογο Νησίου Ημαθίας άνοιξαν, περιποιήθηκαν και δημιούργησαν μια κατανυχτική ατμόσφαιρα στο εσωτερικό της Μονής του προηγούμενου αιώνα. Σ' αυτό το μοναδικό αφιέρωμα στην Ιερά Μονή θα μάθουμε για την ιστορία της, θα θαυμάσουμε τις εξαιρετικές εικόνες της, και λόγω ότι χρονολογικά συμπίπτει η ανέγερση της με την έναρξη της επανάστασης του 1821 θα μάθουμε τον συμβολισμό της στολής του Εύζωνα η οποία παραχωρήθηκε από τον συλλέκτη-ερευνητή Βασίλειο Νικόλτσιο και τοποθετήθηκε στο κέντρο της. 

Αξιοσημείωτο είναι τέλος ότι στο αφιέρωμα εμφανίζονται ο νεαρός Ιεροψάλτης Ιωάννης Δημόκας, και ο Θωμάς Γρηγορόπουλος οι οποίοι γεμίζουν τον ιερό χώρο με τις υπέροχες φωνές τους. Σκηνοθεσία-μοντάζ Θοδωρής Αδάμος, Υπότιτλοι Αντώνης Ισαακίδης, Μουσική George Lazaridis, φωτογραφία-backstage Σοφία Ντιάγκα.

3 σχόλια:

  1. ΧΩΡΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΧΕΙΡΑΨΕΙΕΣ ΟΜΟΡΦΑ.
    ΜΕΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙΡΑΤΗ;;
    ΕΝΤΕΛΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΤΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΙΣΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχουν άνθρωποι που κατάφεραν 5 πράγματα στη ζωή τους, όπως είναι ο πειρατής.
    Υπάρχουν και οι τιποτενιοι, μπανηστηρτζιδες της ζωης που τα κόμπλεξ κατωτεροτητας τους, ψάχνουν να βρουν κάτι, στο ντύσιμο, στην εμφάνιση, στα χαρακτηριστικά κάποιου για να βγάλουν τη χολή τους.
    Ο πειρατής σας έχει wroten εκεί που δε πιάνει μελάνι.
    Αλλά τι σας λεω, συνηθίσατε και δε σας κάνει εντύπωση πλεον, είτε φοράτε τη μάσκα, είτε, όχι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΡΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΛΑΚΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΝΟΥΜΕΡΟ..
      5 ΠΡΑΓΜΑΤΑ
      ΤΑ 1.000.000. ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΤΥΧΑΝ ΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΚΑΙ ΑΦΑΝΕΙΣ
      π.χ. Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ,
      ΕΝΑΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ , ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ, ΑΚΡΑΙΟΣ..ΛΕΣ ΝΑ ΕΙΜΑΙ;

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ