Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Αποχή αποφάσισε ο Δικηγορικός Σύλλογος

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαξίωση και τον εμπαιγμό
Το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας αποφάσισε ομόφωνα: «Την αποχή των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας από τα καθήκοντά τους για το χρονικό διάστημα από 06 Απριλίου 2021 ημέρα Τρίτη έως και 09 Απριλίου 2021 ημέρα Παρασκευή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαξίωση και τον εμπαιγμό όχι μόνο του δικηγορικού κλάδου αλλά και του θεσμού εν γένει της δικαιοσύνης και του συνόλου των λειτουργών αυτής, συμπεριλαμβανομένων και των πολιτών (διάδικοι, μάρτυρες), με την κατ’ επανάληψη καθυστέρηση στην έκδοση ΚΥΑ και το αιφνιδιαστικό άνοιγμα κάποιων δικαστικών διαδικασιών.

Πάγια θέση του κλάδου μας ήταν η πλήρης και ασφαλής λειτουργία της δικαιοσύνης. Όμως δεν νοείται λειτουργία δικαστηρίων χωρίς την εξασφάλιση των αναγκαίων υγειονομικών μέτρων προστασίας, που θα επιτρέπουν την ασφαλή άσκηση του λειτουργήματός μας. Είναι υποκριτική η απόφαση για το άνοιγμα των δικαστηρίων υπό το βάρος της κατάστασης που επικρατεί με τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων covid19 και χωρίς καμία ουσιαστική παρέμβαση για την εξασφάλιση των ανωτέρω συνθηκών. Δυστυχώς η πολιτεία αποφάσισε το άνοιγμα για εκδίκαση μόνο συγκεκριμένων υποθέσεων που εξυπηρετούν κυρίως κατά προτεραιότητα και κατ’ εξαίρεση τα συμφέροντα των Τραπεζών, σε μια εποχή που το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας είναι σε δυσχερή οικονομική θέση» καταλήγει σε ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος.

7 σχόλια:

  1. Όχι παιδιά μην το κάνετε αυτό, το κόστος θα είναι τεράστιο για την κυβέρνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαμαρτύρονται οι δικηγόροι,όταν όμως στις καλές εποχές τους έλεγες καλημέρα την πλήρωνες χρυσή.Οι αμοιβές τους ήταν και παραμένουν απλησίαστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Καραβασίλαρος ξέρει τι κάνει. Δεν μπορεί άλλωστε να κάνει και κάτι άλλο, πως θα μπορούσαν να στείλουν το μήνυμα τους οι δικηγόροι πέραν της αποχής? Μάλλον με κανέναν άλλον τρόπο. Αν βγάλουν και μια πύρινη επιστολή κατά της κυβέρνησης και υπέρ της χορήγησης ενός μόνιμου εισοδήματος πρός όλους για τα επόμενα δύο χρόνια, μέχρι να καλυτερέψουν τα πράγματα, τότε είναι σίγουρο πως η κοινωνία της Βέροιας θα αναγνωρίσει τον αγώνα τους. Ο Φωτάρας ξέρω οτι τα διαβάζει αυτά γιατι τον ενδιαφέρει η επαφή του με τους Βεροιώτες, όποτε αρχηγέ Καραβασίλη πάρε χαρτί και μολύβι και βγάλε ανακοίνωση περι της χορήγησης ενός μόνιμου εισοδήματος για όλους μέχρι το 2023 (που θα τελείωνουμε με τον υιό).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Περικύκλωμα. Περικυκλώστε τους κ. Φώτη. Και κατόπιν, εσίθεπη, εθίπεση...επίθεση ηθελα να πω. Με ευθύβολες, πλάγιες βολές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν βλέπω συγκεκριμένες προτάσεις για τρόπο λειτουργίας.Καποια στιγμή έπρεπε να ανοίξουν. Οι αναστολή των προθεσμιών έχει εγκλωβίσει Δικηγόρους και πολιτες των οποίων οι αποφάσεις δεν μπορούν να τελεσιδικησουν. Έτσι και αλλιώς τα κρούσματα ανεβαίνουν και με κλειστά τα Δικαστήρια και το Λιανεμπόριο.Αρα άλλοι είναι οι λόγοι της διασποράς

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ