Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργείται ένα απόθεμα αδιάθετων τουριστικών μονάδων, που σήμερα, στη Χαλκιδική, ξεπερνά τις 450-500, με την τάση να βαίνει συνεχώς αυξανόμενη. Σημειώνεται πως κάποιες εξ αυτών των μονάδων «φιγουράρουν» επί μακρόν σε αγγελίες μεσιτικών γραφείων χωρίς τα αναμενόμενα αποτελέσματα καθώς η απόκτηση ξενοδοχείου εν μέσω της πανδημίας ενέχει ένα σημαντικό επενδυτικό ρίσκο.
Η έρευνα του voria.gr, σε ιστοσελίδες μεσιτικών γραφείων καταδεικνύει τον άκρως, απογοητευτικά, μεγάλο αριθμό των ξενοδοχείων και ενοικιαζομένων δωματίων που πλέον, μετά από την περσινή καθίζηση του τουρισμού, λόγω του κορωνοϊού, της φετινής ρευστής κατάστασης και των εξόδων που συσσωρεύονται, ζουν στον αστερισμό των πωλήσεων.
Η πλειονότητα των προσφερόμενων τουριστικών μονάδων που αναζητούν το νέο τους ιδιοκτήτη βρίσκεται στην Κασσάνδρα, με τις τιμές τους να ποικίλουν από περιοχή σε περιοχή, την παλαιότητα και τη δυναμικότητα του καταλύματος, ωστόσο σε κάθε περίπτωση αφορούν κατά κύριο λόγο μικρά ξενοδοχεία λίγων δωματίων.
Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα τουριστικών μονάδων που έχουν βγει προς πώληση και καλύπτουν μια τεράστια γκάμα τιμών και παροχών.
- Τετράστερο ξενοδοχείο που ανακαινίστηκε το 2011 και κατασκευάστηκε το 1990, 250 δωματίων, στην Κασσάνδρα πωλείται προς 30 εκατ. ευρώ.
- Πεντάστερο ξενοδοχείο με 136 δωμάτια, μπροστά στη θάλασσα, στον Πολυγύρο, πωλείται προς 18 εκατ. ευρώ.
- Ξενοδοχείο τριάστερο, 90 δωματίων στη Σιθωνία, πωλείται προς 3,7 εκατ.ευρώ.
- Νεόδμητο ξενοδοχείο στην Κασσάνδρα, 24 δωματίων πωλείται προς 2 εκατ. ευρώ.
Δυστυχώς ακόμα δεν είδαμε τίποτα. Τα κανόνια θα αρχίσουν από εδώ και μετά ειδικά προς το φθινόπωρο. Συνεταιριστήτε οι επιχειρηματίες κάντε Ανώνυμες Εταιρείες για να επιβιώσετε. Ο κόσμος από εδώ και μετά δεν θα έχει θέση για τους μικρούς επιχειρηματίες.
ΑπάντησηΔιαγραφήτι τιμες ειχαν στα δωματια ολοι αυτοι στους ελληνες και τι στους ξενους πριν τον ιο;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΣωστό αυτό, αλλάξανε όμως νοοτροπία;
Διαγραφή