Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τσαβδαρίδης: «Όλα στο φως για τις τηλεοπτικές άδειες»

«Όλα στο φως» για τον ρόλο του πρώην Υπουργού κ. Παππά αναφορικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ» τόνισε από το Βήμα της Βουλής ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης. Ο Βουλευτής Ημαθίας ανέφερε: ««Η πρόταση ΝΔ για σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής που θα διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για τη διερεύνηση α) του κακουργήματος της δωροληψίας πολιτικού και β) του πλημμελήματος της παράβασης καθήκοντος κατά συρροήν και κατ’ εξακολούθησιν

που φέρεται ότι τέλεσε ο πρώην Υπουργός κ. Νίκος Παππάς κατά την άσκηση των καθηκόντων του στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016, δεν γίνεται ασφαλώς προς εξόντωση των πολιτικών αντιπάλων της ΝΔ, όπως θέλει να την εμφανίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Γίνεται με σκοπό να διερευνηθεί αντικειμενικά μία ακόμη σκοτεινή και δυσώδης υπόθεση της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που στόχευε ξεκάθαρα στον έλεγχο των αρμών της εξουσίας και στο έλεγχο του τηλεοπτικού τοπίου με μόλις 4 κανάλια εθνικής εμβέλειας και με δικό της καναλάρχη».

Αυτά τόνισε ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης στη σημερινή του ομιλία στη Βουλή επί του συγκεκριμένου ζητήματος.

Όπως επισήμανε ο κ. Τσαβδαρίδης, η Βουλή των Ελλήνων καλείται να αποφασίσει αν θα διερευνήσει και αν θα αξιολογήσει ενδελεχώς– όπως ο νόμος της δίνει το δικαίωμα - τις νομικές πτυχές ενός ζητήματος για το οποίο υπάρχουν ουκ ολίγες αποχρώσες ενδείξεις για την τέλεση αξιόποινων πράξεων ή αν θα αφήσει την πολιτική ζωή του τόπου να διαβρώνεται για άλλη μία φορά από υποθέσεις, παρερμηνείες, εικασίες και ανταλλαγή άσφαιρων πυρών, που μόνο τοξικότητα προσφέρουν σε μία κοινωνία που έχει ανάγκη να προχωρήσει ενωμένη στη νέα εποχή.

Σημείωσε δε ότι προκειμένου να φωτιστούν όλες τις πτυχές της υπόθεσης, υπάρχει ανάγκη διερεύνησης της βασιμότητας και της εγκυρότητα των καταγγελιών Καλογρίτσα όσο και των ενόρκων καταθέσεων των μαρτύρων που πρότεινε η εταιρία «Τοξότης» κατά του Νίκου Παππά και αφορούν στο παρασκήνιο μεθοδεύσεων που καθόρισε τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών το 2016.

Όπως υπάρχει ανάγκη να εξεταστεί σε βάθος το πλήθος εγγράφων αλλά και μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που υπάρχουν στη δικογραφία και μιλούν ευθέως για «μπροστινούς», για εγγυητική επιστολή – φάντασμα, για εικονικές συμβάσεις με τον λιβανέζικο κατασκευαστικό κολοσσό Consolidated Constractors Group Sal, ιδιοκτησίας της οικογένειας Χούρι και με τη θυγατρική του εταιρία AL GHANDI, δήθεν για υπεργολαβίες σε έργο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και για εκατομμύρια ευρώ και για εκδοτικές εταιρίες που φαίνεται ότι άλλαζαν χέρια μέσω σκοτεινών διαδρομών.

Και όπως υπάρχει ανάγκη, να διερευνηθούν σε όλη τους την έκταση οι ενδείξεις για παραλείψεις και παραβάσεις καθήκοντος του κ. Παππά, όπως αυτές ξεδιπλώνονται στη δικογραφία που συντείνουν στο ότι ενώ γνώριζε πως ο κ. Καλογρίτσας δεν είχε ούτε την απαραίτητη οικονομική επιφάνεια ούτε και το απαιτούμενο πόθεν έσχες αλλά ούτε και το πραγματικό επιχειρηματικό ενδιαφέρον για να συμμετάσχει στο διαγωνισμό, εντούτοις ο κ. Παππάς φαίνεται πώς προσπάθησε και τελικώς επέτυχε την παράνομη συμμετοχή του κ. Καλογρίτσα σε αυτόν, μεσολαβώντας για την εξεύρεση χρημάτων από τρίτους.

Όλα αυτά βέβαια, με βραβείο την απόκτηση μίας τηλεοπτικής άδειας με την παρέμβαση, τη μεσολάβηση και την ευλογία του κ. Παππά και με στόχο τη μεγιστοποίηση της επιρροής ΣΥΡΙΖΑ στο τηλεοπτικό τοπίο.

Αναλυτικά, η ομιλία του Λάζαρου Τσαβδαρίδη στην Ολομέλεια της Βουλής είναι η εξής:

9 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Ζουμε στην Δικτατορια των καναλιων και των συμφεροντων που εξυπηρετουν.

      Διαγραφή
  2. Κυβέρνηση ήταν και ήθελαν ένα κανάλι δικό τους όταν γίνονταν αντιπολίτευση,που είναι το κακό για τα δεδομένα σας επιτελικοι ΑΞΙΟΙ,όταν εσείς σαν αντιπολίτευση είχατε δικά σας ΣΚΑΪ,ΑΝΤ1,ALFA,STAR,και τώρα που είστε κυβέρνηση όλα. Εξαιρω το κρατικό κανάλι που είναι φερέφωνο της εκάστοτε κυβέρνησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευτυχώς υπάρχει ο ΣΚΑΙ και ενημερωνόμαστε με αλήθειες χωρίς κομματικές παρωπίδες και με υστεροβουλία.

    Η δημοκρατία τελικά νίκησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΕΙΤΕ ΡΕ ΒΕΡΓΙΝΑ, ΓΝΩΜΗ, ΑΤΛΑΣ, ΔΙΟΝ κ.λ.π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ.
    ΤΕΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα κανάλια υπηρετούν συμφέροντα. Το ότι το τουρκοσκάϊ διαφημίζει την κυβέρνηση δεν είναι άλλοθι για να στήνεις διαγωνισμούς. Και οι δύο παρατάξεις θλιβερές. Για όποιον είναι αντικειμενικός και δεν παραβλέπει. Συμπέρασμα: Μην πιστεύετε τα κανάλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λαζαρε δυνατά είσαι πρώτος με διαφορά στην Ημαθια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τσαβδαριδη μου λες σε παρακαλω για ολα αυτα που ρημαχθηκαν απο σκανδαλα γιατι δεν κανατε βαρυγδουπες δηλωσεις...ολοι εισθε κατευθηνομενοι και κακοψυχοι χωρις να βλεπετε στον καθρεφτη σας...ολη οι πκλιτικοι εισθε επαγγελματιες υποκριτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και έτσι αποκαταστάθηκε ή τιμή τού Δημοσίου.., Τώρα σειρά έχουν τα εκατομμύρια των θαλασσοδανειων,των δαπανών υπερκοστολογημενων φαρμάκων,δημοσιων προμηθειών, δωράκια από εξοπλισμούς,ποθεν έσχες πολιτικών και άλλα που ο κόσμος το χει τύμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ