Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Κεντρική Μακεδονία: Στερεύει η χρηματοδότηση για εκατοντάδες έργα δήμων

Aγανάκτηση των δημάρχων για την μείωση του «Α. Τρίτσης» - Από το 1,5 δισ., διασφαλίζονται μόλις 500 εκατ. ευρώ

«Άνθρακες» κινδυνεύει να αποδειχθεί για δεκάδες δήμους και στην Κεντρική Μακεδονία, ο θησαυρός του αναπτυξιακού προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», που αφορά σε έργα βιώσιμης ανάπτυξης, καθώς το 1,5 δισ. ευρώ που ήταν ο αρχικός του προϋπολογισμός μειώθηκε σε μόλις 500 εκατ. ευρώ για δημοτικές υποδομές σε όλη τη χώρα.

Αυτό σημαίνει πως εκατοντάδες έργα δήμων που εντάχθηκαν στο “Τρίτσης” για να βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών θα μείνουν στο σκέλος του σχεδιασμού, αφού τα διαθέσιμα κονδύλια δεν φτάνουν για να προχωρήσουν οι συμβασιοποιήσεις με εργολάβους. Την ίδια ώρα πολλοί μικροί δήμοι ακόμη και στη Θεσσαλονίκη, που δεν έχουν στελεχωμένες τεχνικές υπηρεσίες, είναι πολύ πιθανό να μην εντάξουν κανένα έργα, καθώς δεν υπάρχει το αναγκαίο προσωπικό για να εκπονήσει τις απαιτούμενες μελέτες.

Η είδηση για τη μείωση του προϋπολογισμού του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» έγινε γνωστή με αφορμή τη χθεσινή υπογραφή της σύμβασης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕτΕπ) και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, προκαλώντας σοκ στους περισσότερους δημάρχους. Μάλιστα μιλώντας στο makthes.gr πολλοί έκαναν λόγο για εμπαιγμό, καθώς καλλιέργησαν πολλές προσδοκίες για το εν λόγω πρόγραμμα, αλλά διαπίστωσαν ότι τα χρήματα δεν φτάνουν.

«Εδώ και ένα χρόνο δεν κινείται τίποτα σε επίπεδο έργων, καθώς όλοι οι δήμοι περίμεναν να ξεκολλήσει επιτέλους το Τρίτσης και να συμβασιοποιήσουμε έργα που είχαμε εντάξει. Τώρα όμως με τα διαθέσιμα κονδύλια των 500 εκατ. ευρώ η πίτα μοιράζεται σε ακόμη λιγότερα κομμάτια και όποια έργα γίνουν θα είναι αυτά με ώριμες μελέτες, ενώ ζήτημα είναι να τρέξουν κάποια σε μικρούς δήμους» τόνισε ο γενικός γραμματέας της ΚΕΔΕ, αντιδήμαρχος Έδεσσας, Γιάννης Μουράτογλου.

2 σχόλια:

  1. Άρχισαν, σιγά σιγά οι κάνουλες της οικονομίας να κλείνουν. Έπεται και συνέχεια, μισθοί, συντάξεις, φόροι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφού δεν το είπε ο ΣΚΑΙ δεν είναι αλήθεια.
    Διαδοσεις συριζαιων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ