Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ενεργοποιηθεί η Κάρτα του Αγρότη όπως ανέφεραν στελέχη από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Για το συγκεκριμένο θέμα είχαν επικοινωνία ο αρμόδιος υπουργός, Σπήλιος Λιβανός με τις τέσσερις συστημικές τράπεζες και τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Όπως ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τα ίδια στελέχη κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας «συμφωνήθηκε να ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα πριν το άνοιγμα της δήλωσης ΟΣΔΕ, ώστε να μπορέσουν οι παραγωγοί να λάβουν τις αναγκαίες πιστώσεις και να αγοράσουν πρώτες ύλες, να προμηθευτούν φυτοφάρμακα και άλλα εργαλεία αναγκαία για τις καλλιέργειες τους».
Τι είναι η Κάρτα του Αγρότη
Η κάρτα αυτή θα διατίθεται στους αγρότες (γεωργούς και κτηνοτρόφους) – δικαιούχους Βασικής Ενίσχυσης, εφόσον το επιθυμούν, μόνο με την αίτηση του ενδιαφερομένου προς τη συνεργαζόμενη τράπεζα, στην οποία και θα δηλώνεται ο τηρούμενος στην τράπεζα αυτή καταθετικός λογαριασμός στον οποίον και θα πιστωθεί η Βασική Ενίσχυση.
Με «εγγύηση» της Βασικής Ενίσχυσης, η οποία θεμελιώνεται με την υποβολή της σχετικής δήλωσης δικαιωμάτων (Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης), ο αγρότης – κάτοχος και χρήστης της «Κάρτας του Αγρότη» θα μπορεί, πριν ακόμα εισπράξει την Βασική Ενίσχυση:
Να κάνει αγορές από επιχειρήσεις οι οποίες εντάσσονται στις κατηγορίες επιχειρήσεων που εμπορεύονται προϊόντα που σχετίζονται με την κάλυψη των γεωργικών αναγκών των παραγωγών (αγροεφόδια αναλώσιμα, όπως σπόροι, φάρμακα, λιπάσματα, ζωοτροφές, κτηνιατρικά φάρμακα, πρόσθετα ζωοτροφών, καύσιμα κίνησης ελκυστήρων, αγροτικό ρεύμα, ανταλλακτικά – συνεργείο αγροτικών μηχανημάτων).
Να εξοφλεί οφειλές του σε πιστοποιημένους φορείς υποβολής δήλωσης ενιαίας ενίσχυσης.
Να εξοφλεί τρέχουσες οφειλές του έναντι ΕΛΓΑ, ΟΓΑ και Δημοσίου, δαπάνες έκδοσης και χρήσης εργοσήμου, καθώς και το κόστος αίτησης αγροτικών ενισχύσεων.
Να κάνει ανάληψη μετρητών μέχρι ποσοστού 10% του πιστωτικού ορίου του συνδεδεμένου με την κάρτα λογαριασμού, κατά τη διάρκεια ισχύος του εκάστοτε χορηγηθέντος πιστωτικού ορίου.
Το πιστωτικό όριο κάθε αγρότη θα ανέρχεται σε ποσοστό 80% επί της Βασικής Ενίσχυσης που δικαιούται την συγκεκριμένη χρονιά, θα αφορά μόνο στην προεξόφληση της Βασικής Ενίσχυσης και δεν θα μπορούν να ενσωματωθούν σε αυτό το προϊόν οι οποιεσδήποτε άλλες οφειλές του αγρότη προς την Τράπεζα.
Η διάρκεια του πιστωτικού ορίου θα λήγει με την πίστωση της Βασικής Ενίσχυσης η οποία και θα εξοφλεί τη χρηματοδότηση. Μετά την εξόφληση της εκάστοτε χρηματοδότησης δίνεται η δυνατότητα χορήγησης νέου πιστωτικού ορίου για τη Βασική Ενίσχυση του επόμενου έτους από την ίδια ή άλλη τράπεζα επιλογής του αγρότη – δικαιούχου.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
-
Έφυγε από την ζωή σε ηλικία μόλις 47 ετών η Κατερίνα Τσιγαδάκη. Η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου και ώρα
-
Κλείνουν ραντεβού σε απόμερες καφετέριες, ενώ οι πιο τολμηροί συναντιούνται απευθείας σε σπίτια, «για ό,τι προκύψει»
-
Πλούσιο φωτορεπορτάζ και τα ονόματα των νικητών Με λιακάδα και γλυκές για την εποχή θερμοκρασίες, ολοκληρώθηκε το
-
Ποιοι ήταν οι νικητές των τριών αγώνων Με ιδανικές καιρικές συνθήκες, αναμενόμενο κρύο λόγω εποχής, με πολύ
-
Η μηχανή του καρφώθηκε σε μπάρες Τραγωδία σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης (10/12) στη
-
Σώτο και Μαρία να σας ζήσει! Σε πελάγη ευτυχίας πλέουν από το βράδυ του Σαββάτου (13/12) ο
-
Περίεργες εικόνες αντικρίζουν αυτές τις ημέρες όσοι περνούν από τον Αλιάκμονα, καθώς ο ποταμός έχει πάρει μια εντυπωσιακή πράσινη
-
Ονόματα και θέματα εμπνευσμένα από παιδικά, γλυκά, παραμύθια, μιούζικαλ και βραδιές όσκαρ!
-
Οι οικογένειες των κεκοιμημένων, παρακαλούν τους συγγενείς και τους φίλους, όπως προσέλθουν στους Ιερούς Ναούς, προκειμένου να
-
Ύψους 563,5 ευρώ ανά στρέμμα Mια σημαντική εκκρεμότητα για τον αγροτικό κόσμο της Ημαθίας




"Όχι αλλά δάνεια!", που θα έλεγε κι ο Κούρκουλος!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΠΙΤΟΚΙΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ;;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΤΗ "ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΤΟΥΣ" ΘΑ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ € ΜΠΡΟΣΤΑ;;;;
Όταν σου δανείζουν με ενέχυρο ξένα λεφτά βλέπε επιδοτήσεις μην μας το παίζεις και αδικημένος με τα επιτόκια των τραπεζών. Για μας τους υπόλοιπους ελεύθερους επαγγελματίες που αγωνιζόμαστε καθημερινά για να επιβιώσουμε η μοναδική επιδότηση είναι για την αγορά λουκέτων.
ΔιαγραφήΔΕΝ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΕΜΒΟΛΙΟ!! ΤΟ ΕΠΙΑΣΕΣ;;
ΑπάντησηΔιαγραφή