Quantcast

http://picasion.com/

Ένας χρόνος απραξίας, αδράνειας και ανεργίας στη Football league

Ένας χρόνος συμπληρώνεται την Δευτέρα 8 Μαρτίου από την τελευταία φορά που παίχτηκε ποδόσφαιρο στη football league την τρίτη εθνική κατηγορία της χώρας πού βρίσκεσαι σε αδράνεια από κείνη την τελευταία αγωνιστική, την 23η του πρωταθλήματος. Από τότε έως και σήμερα 14 ημιεπαγγελματικές ομάδες και πάνω από 500 ποδοσφαιριστές βρίσκονται αδρανείς, σε αθλητική απραξία και φυσικά επαγγελματική ανεργία. Αρκετοί από αυτούς αν όχι όλοι, αντιμετωπίζουν το φάσμα της οικονομικής εξαθλίωσης μάλιστα μερικοί με οικογενειακές υποχρεώσεις, παιδιά και ένα πλήθος ανεκτέλεστων υποχρεώσεων.

Η τελευταία αγωνιστική μέρα πριν το lowdown του περασμένου Μαρτίου τους καταστήσει αποκλεισμένους από τα γήπεδα και την καθημερινή τους δραστηριότητα, περιλάμβανε παιχνίδια με ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον όπου σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Αιγάλεω -Θεσπρωτός 1-0, Ιάλυσος -Ασπρόπυργος 2-2, ΟΦ Ιεράπετρας- Τρίκαλα 0-1, Ολυμπιακός Βόλου -Διαγόρας 0-1, Τριγλία- Ιωνικός 1-0, Καλαμάτα -Βέροια 3-0 και Καβάλα-Νίκη Βόλου 0-1.

Από όλες τις παραπάνω ομάδες τρεις πήραν το εισιτήριο και αγωνίζονται σήμερα στην Superleague 2 δίνοντας ένα μαραθώνιο αγώνων δύο φορές την εβδομάδα. Πρόκειται για τα Τρίκαλα, τον Ιωνικό που βρίσκονταν και στις δύο πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα όταν σήμανε η οριστική διακοπή του πρωταθλήματος και τον ΟΦΙεράπετρας που κέρδισε τη θέση αντί άλλων ομάδων που δήλωσαν αδύναμες να πάρουν μέρος σε αυτό το πρωτάθλημα.

Πολλοί ποδοσφαιριστές από τους 500 και πλέον που αριθμεί η κατηγορία, έχουν συμβόλαια ικανά για να συντηρήσουν τις οικογένειές τους ή να επεκτείνουν το ποδοσφαιρικό τους μέλλον όμως πλέον βρίσκονται στην αφάνεια, όπως ο Στέλιος Κρητικός πρώτος σκόρερ της ανολοκληρωτης περυσινής σεζόν, που με 13 γκολ από τη θέση του επιθετικού στον Ιωνικό βρέθηκε το καλοκαίρι στην Κηφισιά ατυχήσας γιατί η ομάδα του δεν παίρνει μέρος σε κανένα πρωτάθλημα. Το ίδιο και ο δεύτερος σκόρερ του πρωταθλήματος ο Γιάννης Πασάς που παρέμεινε στη Βέροια αλλά η ομάδα της Ημαθίας όπως και οι υπόλοιπες ομάδες δεν ξαναπήραν πράσινο φως για να αγωνιστούν.

Είναι ενδεικτική της καταστάσεις που αντιμετωπίζουν όλοι αυτοί οι ποδοσφαιριστές και οι οικογένειές τους, η τοποθέτηση που έκανε ο Σωτήρης Τσάτσος ποδοσφαιριστής του Αθλητικού Ομίλου Διαβολιτσίου που στο παρελθόν πέρασε από αρκετές ομάδες της superleague καταγόμενος από την Κρύα Βρύση Πέλλας και έχοντας αγωνιστεί σε ομάδες σαν τη Βέροια τον ΠΑΣ Γιάννινα τον Άρη και αλλού. Μιλώντας για την κατάσταση των ποδοσφαιριστών σε αυτόν το χώρο επεσήμανε πως αυτή είναι πάρα πολύ σοβαρή κι όσοι περιμένουν από μία στοιχειώδη οικονομική συντήρηση έχουν ξεπεράσει προ πολλού τα όριά τους. “Από τις αρχές Νοεμβρίου μέχρι και σήμερα δεν έχουμε καθόλου έσοδα έχουμε επανειλημμένα πιέσει να ενταχθούμε στην όποια βοήθεια γιατί είμαστε ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, και δεν έχουμε επαγγελματικά συμβόλαια ενώ έχουμε δημιουργήσει και ένα άτυπο θεσμικό όργανο για να εκπροσωπούμαστε στις διάφορες συζητήσεις. Μετά από 4 μήνες υπάρχουν ποδοσφαιριστές που ζουν στην εξαθλίωση” είπε ο 40χρονος πλέον ποδοσφαιριστής.

Η απόφαση της Πολιτείας με την υπόδειξη των λοιμωξιολόγων να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα της football league κυριολεκτικά φέρνει μπροστά σε ένα οξύτατο κοινωνικό πρόβλημα ένα πλήθος ποδοσφαιριστών που μαζί με τις οικογένειές τους εκπροσωπούν και μεγάλες πόλεις, πρωτεύουσες νομών αλλά και ένα κομμάτι της αθλητικής κοινωνίας της χώρας που βλέπει το χρόνο να φεύγει και οι ίδιοι να παραμένουν άνεργοι και αδρανείς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο:

  1. PIA POLITEIA ,TOU KATARAMENOU ,???? POU MAS EFERE GROUSOUZIA 1000 TA EKATO.....PIO PROTOTHLIMA THA KSANA ARXHSH,??MAS DOULEUOUNE KAI APO PANO,,TSIRAKH TOU MARINAKH,,,AFORIZMENE,,,,,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ