Quantcast

http://picasion.com/

Με click away και click inside από αύριο 4/3 η αγορά της Ημαθίας

Αναλυτικά τα νέα μέτρα για τη λειτουργία των καταστημάτων
Στην κατηγορία «κόκκινο - αυξημένου κινδύνου» κατατάσσονται από τις 6 το πρωί της Πέμπτης 4 Μαρτίου, μέχρι και την Τρίτη 16 Μαρτίου στις 6 το πρωί ολόκληρη η χώρα, με εξαίρεση κάποιες περιοχές που κατατάσσονται στο «βαθύ κόκκινο - πολύ αυξημένου κινδύνου». Η Ημαθία γλίτωσε τα χειρότερα και κατατάσσεται στις «κόκκινες» περιοχές, κάτι που συνεπάγεται μια σειρά νέων μέτρων, όπως η λειτουργία των σχολείων και οι αλλαγές στην χρήση των κωδικών μετακίνησης (δείτε εδώ αναλυτικά).

Σχετικά με την λειτουργία του λιανεμπορίου, η κατάταξη της Ημαθίας στις «κόκκινες» περιοχές σηματοδοτεί και το κλείσιμο του λιανεμπορίου και την λειτουργία του με click away, καθώς και click inside για ένδυση, υπόδηση και βιβλία. Κατά συνέπεια, από την Πέμπτη 4 Μαρτίου έως και την Τρίτη 16 Μαρτίου η αγορά στην Ημαθία θα λειτουργήσει ως εξής, σύμφωνα και με την ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας:

Τα καταστήματα λειτουργούν μόνο με την διαδικασία του click away. Εξαιρούνται τα καταστήματα υποδημάτων, ενδυμάτων και τα βιβλιοχαρτοπωλεία που μπορούν να λειτουργούν με την διαδικασία click inside.

• Για τα καταστήματα που λειτουργούν με click away, η παραγγελία καταχωρείται από την επιχείρηση και αποστέλλεται στον πελάτη είτε ηλεκτρονικό αποδεικτικό έγγραφο αγοράς (σε προπληρωμένη παραγγελία) ή
του ραντεβού ή SMS με τα εξής στοιχεία: α) Επωνυμία, διεύθυνση, ΑΦΜ της επιχείρησης και β) χρονικό διάστημα παραλαβής που δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 2 ώρες. Η παραλαβή επιτρέπεται μόνο για ένα άτομο. Η
πληρωμή γίνεται ηλεκτρονικά ή με POS κατά την παραλαβή. Η τήρηση των αποστάσεων είναι 2 μέτρα μεταξύ των πελατών, με το πολύ 9 άτομα στην αναμονή. Ο μέγιστος χρόνος παραμονής ορίζεται στα 10 λεπτά.

• Ειδικά ως προς το click inside, οι επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες να αναρτούν τον μέγιστο αριθμό πελατών που επιτρέπεται να βρίσκονται μέσα στο κατάστημα. Οι αριθμοί αυτοί ισχύουν μόνο για τους πελάτες και δεν συμπεριλαμβάνουν επιχειρηματία/ες και προσωπικό. Το ραντεβού καταχωρείται από την επιχείρηση και αποστέλλεται στον πελάτη είτε ηλεκτρονικό αποδεικτικό έγγραφο του ραντεβού ή SMS με τα εξής στοιχεία:
α) Επωνυμία, διεύθυνση, ΑΦΜ της επιχείρησης και β) χρονικό διάστημα αγοράς που δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 2 ώρες.

• Το ωράριο λειτουργίας παραμένει ως έχει



3 σχόλια:

  1. Αντί να διευρυνθεί το ωράριο για να μην υπάρχει συνωστισμός αυτοί θέλουν να το μειώσουν!Πείτε απλά ότι δεν θέλετε να δουλέψετε, να πάμε στις γνωστές αλυσίδες και μετά να κλαιγεστε!Στις 7 η ώρα το πρωί ποιος θα πάει στην αγορά;Και εμείς που σχολαμε το μεσημέρι ποτέ θα ψωνίσουμε;Καλά θα ήταν ο εμπορικός σύλλογος να σκέφτεται και τους πολίτες!Νομίζω ότι υποτίθεται αυτους εξυπηρετούν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΗΜΑΘΊΑ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΞΑΦΝΙΚΑ?
    Η ΧΕΙΡΑΓΏΓΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΊΟ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Makari na klisun Ola k na MI mini tipota anaixto. Mas kurasate emborh tis hmathias. Pexte to rolo sas k MI pulate papa. Kali metania

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ