Στο «κόκκινο» όλη η χώρα - Τι θα ισχύει από αύριο και στην Ημαθία

Γλίτωσε το «βαθύ κόκκινο» η Ημαθία

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 3 Μαρτίου 2021 η μαραθώνια συνεδρίαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας που συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα λόγω της εκτίναξης των κρουσμάτων κορωνοϊού σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με την εισήγηση των Λοιμοξιολόγων, σχετικά με τα νέα μέτρα που θα παρθούν, όλη η χώρα μπαίνει από το πρωί της Πέμπτης 4 Μαρτίου στο «κόκκινο», με εξαίρεση κάποιες περιοχές, μεταξύ των οποίων η Αττική και η Θεσσαλονίκη, που μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο».

Τις σχετικές ανακοινώσεις έκαναν το απόγευμα μέσω συνέντευξης τύπου ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, που ανακοίνωσε το σχέδιο για την ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, που ανακοίνωσε τα νέα μέτρα που θα ισχύουν από αύριο Πέμπτη 4 Μαρτίου στις 06:00 και μέχρι τις 16 Μαρτίου στις 06:00.

Αλλαγές στους κωδικούς μετακίνησης

Αλλαγές έρχονται από αύριο στον κωδικό «6», καθώς για το SMS που αφορά στην άθληση, αυτή θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο. Δεν θα μπορεί δηλαδή να στείλει κωδικό 6 κανείς σε όλη την Ελλάδα να μεταβεί με το αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα.
Στον κωδικό «2» για τα super market κτλ. και στον κωδικό «3» για μετάβαση σε τράπεζα, μπαίνουν περιορισμοί ως προς την απόσταση, καθώς ο πολίτης πλέον δεν θα μπορεί να απομακρύνεται 2χλμ από την οικία του ή εκτός δήμου. Σχετικά με τον κωδικό «4», για παροχή βοήθειας, θα ζητούνται από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα επιπλέον αποδεικτικά προκειμένου να διαπιστώνονται οι λόγοι της μετακίνησης.

Απαγόρευση κυκλοφορίας

Η απαγόρευση κυκλοφορίας στις περιοχές που κατατάσσονται στην κόκκινη κατηγορία, μεταξύ των οποίων και η Ημαθία, θα ισχύει από τις 21:00 έως και τις 05:00, με τις εξαιρέσεις που ισχύουν (για λόγους εργασίας, εξαιρετικές περιπτώσεις υγείας και συνοδείας των κατοικίδιων ζώων των πολιτών σε κοντινή απόσταση από την κατοικία). Κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εξακολουθεί να απαιτείται η αποστολή SMS προς το 13033 σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους υγείας (SMS με κωδικό 1) ή συνοδείας κατοικίδιου ζώου (SMS με κωδικό 6), καθώς και η βεβαίωση εργαζομένου σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους εργασίας.

Κλειστά τα Λύκεια και 3 Γυμνάσια με Λυκειακές τάξεις στην Ημαθία

Από την Πέμπτη 4 Μαρτίου έως και τις 16 Μαρτίου, αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των Λυκείων τα οποία θα συνεχίσουν την εκπαιδευτική λειτουργία με τηλεκπαίδευση, ενώ κανονικά με δια ζώσης εκπαίδευση θα λειτουργήσουν Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, καθώς και οι σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων. 

Ειδικά για την Ημαθία, κλειστά θα παραμείνουν όλα τα Λύκεια και επιπλέον τα Γυμνάσια με Λυκειακές τάξεις στα σχολικά συγκροτήματα Ριζωμάτων, Ειρηνούπολης και το Μουσικό Σχολείο.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργού Νίκου Χαρδαλιά:

Καλησπέρα σας. Έχουμε συμπληρώσει ένα χρόνο αντιμέτωποι με μια πρωτόγνωρη παγκόσμια υγειονομική κρίση. Από αυτές που γνωρίζει η ανθρωπότητα μια φορά σε πολλές δεκαετίες.

Στη διάρκεια αυτής της κρίσης που η χώρα μας έγινε θετικό παράδειγμα για πολλούς παγκόσμια, αναπτύξαμε ένα σχέδιο δυναμικό, το οποίο εξελισσόταν παράλληλα με την πανδημία, ώστε σε κάθε φάση και ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα, να επιλέγεται εκείνο το μείγμα μέτρων που προστατεύει τη Δημόσια Υγεία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ένας χρόνος με διαρκή μέτρα, με πολλές ανηφόρες, πολλές στροφές, διαρκή σκαμπανεβάσματα, είναι αυτονόητο ότι έχει σίγουρα επιφέρει και κούραση. Το «άντε να τελειώνουμε με όλα αυτά», άλλωστε, ακούγεται διαρκώς γύρω μας.

Σε αντίθεση με τον προηγούμενο Μάρτιο όμως, τώρα βλέπουμε ότι όλο αυτό έχει ένα τέλος, με τα εμβόλια. Βλέπουμε το τέλος, αλλά δεν έχουμε τελειώσει με τον ιό. Το δείχνουν τα περιστατικά που όλοι ξέρουμε πια, το δείχνει η κατάσταση στα Νοσοκομεία όπως την περιέγραψε προηγουμένως ο Υπουργός.

Οι μεταλλάξεις επιταχύνουν περαιτέρω τη μετάδοση του ιού, μεγεθύνοντας τον αντίκτυπο ακόμα και της μικρότερης παράλειψης. Σε όλο τον κόσμο, ένας αριθμός νέων μεταλλαγμένων στελεχών έχουν πλέον δείξει ότι μεταδίδεται πιο γρήγορα από τα περισσότερα στελέχη του κορονοϊού που κυκλοφορούσαν μέχρι το Νοέμβριο.

Για παράδειγμα, η αύξηση στη μετάλλαξη από το στέλεχος Β1.1.7, που έχει γίνει γνωστό ως στέλεχος του Ηνωμένου Βασιλείου, έχει υπολογιστεί σε περίπου 15%-20% σε σύγκριση με τα προηγούμενα στελέχη.

Και αυτό έχει ως συνέπεια τα πιο ήπια μέτρα που έριχναν το Rt στο 0,9 και συνεπώς περιόριζαν την επιδημία, να μην είναι εξίσου αποτελεσματικά. Με απλά λόγια, με τα ίδια μέτρα, αντί για Rt 0,9 έχουμε 1,1 και αντί για βραδεία συρρίκνωση έχουμε βραδεία επιβάρυνση. Τα μεταλλαγμένα στελέχη φαίνεται ότι έχουν επικρατήσει στην Ελλάδα σε μεγάλο ποσοστό.

Σύμφωνα με τους αναλυτές λοιμωξιολόγους μας και με βάση τα επιστημονικά στοιχεία που διαρκώς επικαιροποιούνται, είναι πολύ πιθανόν να συμμετέχουν στην εικόνα της επιβάρυνσης που βλέπουμε αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, όπως έγινε σε αρκετά μεγαλύτερη κλίμακα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στη χώρα μας έχουν εντοπιστεί, ταυτοποιηθεί από τα τέλη Δεκεμβρίου 1.756 πολίτες με διάφορες μεταλλάξεις, εκ των οποίων 1.667 αφορούν στην βρετανική μετάλλαξη σε 34 Περιφερειακές Ενότητες, αλλά και 48 στη μετάλλαξη της Νοτίου Αφρικής σε 3 Περιφερειακές Ενότητες, με την πλειονότητα των κρουσμάτων να είναι εγχώρια και να μην δείχνουν να συνδέονται με ταξίδι στο εξωτερικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι περιοχές με πρόσφατη σημαντική αύξηση της επίπτωσης των κρουσμάτων COVID-19, συνοδεύονται και από αυξημένη επιμόλυνση στελεχών με τη μετάλλαξη, όπως είναι για παράδειγμα η Κρήτη με τη βρετανική μετάλλαξη, αλλά και η περιοχή του Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη με τη μετάλλαξη της Νοτίου Αφρικής.

Το γεγονός ότι τα μεταλλαγμένα στελέχη δημιουργούν μεγαλύτερη επιδημιολογική επιβάρυνση σημαίνει ότι τα μέτρα πρέπει να καλύπτουν περισσότερες κοινωνικές δραστηριότητες, αλλά και η προσήλωση σε αυτά απαιτείται να είναι πιο αυστηρή, πιο σταθερή.

Οι μεταλλάξεις απαιτούν προφυλάξεις. Οι πρώτες έχουν αποδεδειγμένα αρνητικές συνέπειες, ενώ οι τελευταίες έχουν αποδεδειγμένα θετικά αποτελέσματα. Ακόμα μία μικρή προσπάθεια, λοιπόν, θα φέρει μία μεγάλη νίκη.

Προκειμένου, λοιπόν, να περιοριστεί η διασπορά του ιού, από αύριο το πρωί στις 06:00 και μέχρι την Τρίτη 16 Μαρτίου στις 06:00 το πρωί, το πλαίσιο των μέτρων κατά την πανδημίας αναπροσαρμόζεται ως εξής.

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά στους έξι λόγους κατ’ εξαίρεση μετακίνησης, από αύριο ισχύουν σε όλη την χώρα οι εξής διαφοροποιήσεις για τα sms 2 και 6.

Στο sms 2, που αφορά σε μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών, αγαθών πρώτης ανάγκης, δηλαδή, σε σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους, αλλά καθώς και στο sms 3 όσον αφορά στο σκέλος των τραπεζών. Εφιστούμε την προσοχή ότι η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο είτε εντός του οικείου Δήμου, είτε σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.

Ως προς το sms 6, τώρα, που αφορά σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, οι δραστηριότητες αυτές πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο.

Δεν θα μπορεί, δηλαδή, κανείς σε όλη την χώρα να στείλει κωδικό 6 και να πάρει το αυτοκίνητο ή την μοτοσυκλέτα του, προκειμένου να μεταβεί σε άλλη περιοχή για να αθληθεί ή να βγάλει βόλτα το κατοικίδιο.

Επίσης, στην περίπτωση της μετακίνησης για παροχή βοήθειας, (κωδικός 4), τα ελεγκτικά όργανα από αύριο εντέλλονται να ζητούν επιπλέον διευκρινίσεις κατά τον έλεγχο, ώστε να επιβεβαιώσουν την ορθή χρήση του sms.

Σχετικά τώρα με τον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας, αυτός διαμορφώνεται ως εξής.

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, στο βαθύ κόκκινο, κατατάσσεται η Περιφέρεια Αττικής, καθώς και οι ακόλουθες Περιφερειακές Ενότητες: Αχαΐας, Αρκαδίας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Λευκάδας (εκτός από το Μεγανήσι), Φθιώτιδας, Αργολίδας, Κορινθίας, Θεσπρωτίας, Άρτας, Σάμου, Βοιωτίας, Χίου, Αιτωλοακαρνανίας, Ρόδου, Ηρακλείου και Ευβοίας (εκτός από την Σκύρο). Επίσης, στο συγκεκριμένο επίπεδο κατατάσσεται και ο Δήμος Καλυμνίων.

Όλες οι υπόλοιπες περιοχές σε όλη την χώρα κατατάσσονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, κόκκινο. Τα μέτρα ισχύουν από αύριο στις 6 το πρωί ως την Τρίτη 16 Μαρτίου στις 6 το πρωί, με εξαίρεση την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, όπου τα μέτρα θα ξεκινήσουν από το Σάββατο 6 Μαρτίου στις 6 το πρωί, προκειμένου να διευκολυνθεί η διαχείριση των συνεπειών του σεισμού που έπληξε σήμερα την περιοχή.

Όσον αφορά στην απαγόρευση κυκλοφορίας, υπενθυμίζουμε ότι στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, στο κόκκινο, ισχύει από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί, ενώ στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, βαθύ κόκκινο, πλέον αναπροσαρμόζεται και θα είναι από τις 7 το απόγευμα, αντί στις 6 το απόγευμα, ως τις 5 το πρωί, με εξαίρεση την Περιφέρεια Αττικής και την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, όπου λόγω μητροπολιτικότητας η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές, Δευτέρα έως Παρασκευή, διαμορφώνεται από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί.

Επίσης, σχετικά με τον αθλητισμό σημειώνεται ότι στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, στο βαθύ κόκκινο, ισχύουν πλέον τα εξής:

Αναστολή της λειτουργίας και χρήσης οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων. Εξαιρείται η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις και αγώνες χωρίς την παρουσία θεατών, πρώτον των ομάδων που μετέχουν στα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου Α΄ και Β΄ Εθνικής κατηγορίας (Super League 1 και Super League 2), στα πρωταθλήματα της Α΄ κατηγορίας ανδρών καλαθοσφαίρισης (Basketball League) και της Α΄ κατηγορίας ανδρών πετοσφαίρισης (Volleyball League ανδρών) και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, σύμφωνα με τα ειδικά πρωτόκολλα των οικείων διεθνών ομοσπονδιών. Όλα τα άλλα πρωταθλήματα αναστέλλονται για τις επόμενες ημέρες.

Σε κάθε περίπτωση, η εφαρμογή των παραπάνω εξαιρέσεων είναι δυνατή μόνο εφόσον ακολουθείται υγειονομικό πρωτόκολλο που περιλαμβάνει υποχρεωτικό εβδομαδιαίο και πριν από κάθε αγώνα, προληπτικό έλεγχο των αθλητών για COVID-19 με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια.

Επιτρέπεται, επίσης, η χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων από όσους αναφέρονται σε ονομαστικές καταστάσεις που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού κατόπιν εισήγησης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, για την κάλυψη των αναγκών προετοιμασίας τους για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αγώνες του έτους 2021

Υπενθυμίζουμε ότι δεν επιτρέπεται η παραμονή πολιτών σε χώρους εξωτερικής άθλησης, οργανωμένες μαρίνες, πάρκα και άλση.

Επίσης, στις περιοχές που βρίσκονται σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, στο βαθύ κόκκινο, σημειώνεται ότι επιτρέπεται η τέλεση θρησκευτικών λειτουργιών αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικούς λειτουργούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό, χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων. Με εξαίρεση τις κηδείες, όπου επιτρέπεται η παρουσία έως 9 ατόμων. Σημειώνεται ότι αναστέλλεται η τέλεση γάμων, βαπτίσεων, αλλά και μνημοσύνων.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, στο κόκκινο, είναι σε αναστολή η δια ζώσης λειτουργία των Λυκείων, ενώ στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, στο βαθύ κόκκινο, είναι σε αναστολή η δια ζώσης λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων και βαθμίδων εκπαίδευσης, εξαιρουμένης της ειδικής αγωγής.

Κατά τα άλλα, τα μέτρα ισχύουν ως είχαν στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) και πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) και τα οποία αναλυτικά αναφέρονται στην ιστοσελίδα Covid19.gov.gr.

Στόχος των παραπάνω μέτρων είναι ο περιορισμός της κινητικότητας, νομίζω αυτό είναι πασιφανές, είναι εύλογο, που αποτελεί βασικό παράγοντα εξάπλωσης της πανδημίας και για αυτό οι έλεγχοι θα είναι αυξημένοι και στις γειτονιές.

Παράλληλα, πρέπει να τονίσουμε ότι ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στους ελέγχους στους χώρους εργασίας, οι οποίοι μαζί με τις συνάξεις στα σπίτια αποτελούν τις βασικές αιτίες εξάπλωσης της πανδημίας τις τελευταίες εβδομάδες.

Η τήρηση, όμως, των μέτρων δεν είναι υπόθεση μόνο ή κυρίως των ελεγκτικών μηχανισμών. Καταλαβαίνουμε την κούραση και τη νέα δύσκολη καθημερινότητα που έχουμε χτίσει. Τους περιορισμούς που μας στερούν συγγενείς, φίλους, αγαπημένες συνήθειες. Τις οικονομικές επιπτώσεις για τους επαγγελματίες.

Τα δεδομένα απαιτούν όμως εγρήγορση και προσοχή. Όσο και αν έχουμε κουραστεί, είναι απαραίτητο να αποφύγουμε κάθε άσκοπη μετακίνηση και, φυσικά, κάθε κατάχρηση της δυνατότητας αυτής.

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία αλλά και στην τελική αναμέτρηση με την Covid. Πρέπει να φανούμε ευέλικτοι στα μέτρα που αποφασίζουμε, αλλά άκαμπτοι στην τήρησή τους από όλους. Μόνο έτσι θα πετύχουμε.

Για αυτό και για τις επόμενες εβδομάδες υιοθετούμε το σκεπτικό, τη λογική του προηγούμενου Μαρτίου. Μένουμε σπίτια μας, μένουμε στη γειτονιά μας. Και όταν πρέπει να μετακινηθούμε, μετακινούμαστε στη μικρότερη δυνατή απόσταση, για να περιοριστεί η διασπορά του ιού από γειτονιά σε γειτονιά, από Δήμο σε Δήμο και για να τελειώνουμε οριστικά με την πανδημία.

Ιδιαίτερα αύριο, που είναι Τσικνοπέμπτη, ας μην προσπαθήσουμε να βρούμε τρόπο να πάμε σε φίλους και γνωστούς. Ας περάσουμε την ημέρα αυτή στο σπίτι μας, με την οικογένειά μας.

Γιατί κάθε προσπάθεια να παρακάμψουμε τα μέτρα, οδηγεί σε παράτασή τους. Κάθε δική μας περιττή μετακίνηση, σημαίνει αυτόματα και διακίνηση του ιού προς πολλούς άλλους. Για αυτό και ένας μικρός περιορισμός σήμερα, μας φέρνει πιο κοντά στον προορισμό του αύριο.

Βλέπουμε, δυστυχώς επίσης, και θέλω να το τονίσω, σε εποχές lockdown να γίνονται διαδηλώσεις που δημιουργούν συνθήκες υπερμετάδοσης. Γι’ αυτό άλλωστε έχουν σταματήσει και οι κάθε είδους εκδηλώσεις.

Προφανώς ισχύει το συνταγματικό δικαίωμα του συνέρχεσθαι. Αλλά οι οργανωτές διαδηλώσεων σε καιρό πανδημίας, και πρέπει να τονιστεί αυτό, αναλαμβάνουν τεράστια ευθύνη, όχι μόνο απέναντι στους διαδηλωτές που θέτουν σε κίνδυνο τους εαυτούς τους, τους γύρω τους, την οικογένειά τους, αλλά και απέναντι στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Απέναντι στα εκατομμύρια πολιτών που τηρούν τα μέτρα, προστατεύοντας τους ίδιους και τους γύρω τους.

Αγαπητοί μου συμπολίτες, τον Μάρτιο βρεθήκαμε αντιμέτωποι με έναν ιό που δεν γνωρίζαμε. Τότε ήμασταν στην αρχή αυτής της περιπέτειας. Τώρα είμαστε κοντά στο τέλος. Χάρη στα εμβόλια, όπως τόνισε και ο Υπουργός, η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει. Γιατί πλέον γνωρίζουμε ότι τα εμβόλια – που όλοι με ανυπομονησία περιμέναμε – λειτουργούν.

Και αφού μας παρέχεται η δυνατότητα, πλέον είναι θέμα ατομικής υπευθυνότητας να προστατεύσουμε εμάς και τους γύρω μας, κάνοντας το εμβόλιο. Γιατί όταν εμβολιαστεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, θα μπορέσουμε πλέον να επιστρέψουμε με ασφάλεια στην καθημερινότητά μας, στις αγαπημένες μας συνήθεις και να αγκαλιάσουμε ξανά χωρίς φόβο τους δικούς μας ανθρώπους.

Σας ευχαριστώ.

34 σχόλια:

 1. Αυτοι που ζουν πανω απο 2 χιλ απο Σουπερ Μαρκετ ερωτω τους ΝΔκρατες Βουλευτες να μου πουν απο που θα παρουν ανταγωνιστικες τιμες στις τροφες
  Ποσο σοβαροι ειναι στην Κυβερνηση...ζουμε σ χωρια που το πλησιεστερο Σουπερ Μαρκετ απεχει 4 χιλ. Ας σοβαρευθουν παρακαλω καντε το θεμα...εκτος αν τα παραγγειλουμε απο το Μαρκετ του Μαξιμου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έλα μου ντε.Ειλικρινα πως σκέφτηκαν αυτό το μέτρο,αυτοί μένουμε στα χωριά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα.Ουτε σούπερ μάρκετ ούτε τράπεζες ούτε δημόσιες υπηρεσίες.Οι κυβερνώντες έχουν χάσει τα αυγά και τα πασχαλιά.

   Διαγραφή
  2. Όλοι εσείς κάνα τα α χρήση την μετάβαση σε σούπερ μάρκετ για να πιείτε καφέ στην Βέροια .Μην τρελαθουμε...

   Διαγραφή
 2. Η κίνηση πάνω κάτω του δεξιού χεριού έχει γίνει viral στη πολιτική.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Υπάρχουν και αριστεροχειρες

   Διαγραφή
  2. Στη προκειμένη περίπτωση αυστηρά δεξιόχειρες.

   Διαγραφή
 3. Η λογική αγνοείται..Δεν μπορείς να απομακρυνθείς δύο χιλιόμετρα από την οικία σου.Ως γνωστόν κοροινοιο κόλλας από τα δύο χιλιόμετρα και πάνω..Αυτά βλέπω και αρχίζω να σκέφτομαι σοβαρά να φύγω για μόνιμα εξωτερικό.
  Καληνύχτα Ελλάδα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΒΛΑΚΕΣ ΑΝΙΔΕΟΙ ΑΠΌΓΟΝΟΙ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΩΝ
  ΚΛΕΊΣΑΤΕ ΤΑ ΛΥΚΕΙΑ Κ ΝΟΜΊΖΕΤΕ ΘΑ ΣΩΘΟΎΜΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τόσο κόκκινη η Ελλάδα που στο τέλος ο Κουτσούμπας πάει για πρωθυπουργός.

   Διαγραφή
 5. ΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΕΧΩ, ΣΚΥΛΙΑ, ΓΑΤΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΚΑΙ ΑΠΕΧΟΥΝ ΑΠ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ 5χμ , ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΩ ΡΕ ΧΑΡΔΑΛΙΑ ΝΑ ΤΑ ΤΑΙΖΩ , ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλυτερα να τα ειχες στην Παρνηθα. Θα τα ταιζες πηγαινοντας για ποδηλατο

   Διαγραφή
 6. 41% έδωσε ο νομός στην "πρωθυπουργάρα" μας στις..λουστείτε τα τώρα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Λάθος, με 50% αποχή, ο νομός έδωσε 20,5%. Η αποχή είναι αρνητική ψήφος.

   Διαγραφή
  2. Η αποχή τους βολεύει μια χαρά φίλε, ψήφισε κόντρα και στείλε τους στο 2%, να δεις πως τους πονάει, μιλάω για ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και λοιπές μνημονιακές δυνάμεις

   Διαγραφή
 7. Πάντως τα κανάλια το έχουν τερματίσει. Μα τόσο απροκάλυπτη προώθηση σε ότι μ...α αποφασίσει η κυβέρνηση! Όλοι, μα όλοι οι πολίτες στα ρεπορτάζ τους, είναι υπέρ στα μέτρα, έχουν κατανόηση, συμφωνούν ότι χρειάζονται εξτρά μέτρα.... Έλεος με τα βοθροκάναλα που δίνουν
  τις δημοσκοπήσεις των ηλιθίων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. πληρωθηκαν αγαπητε...και οταν πληρωνεσαι εισαι υποχρεωμενος σε αυτον που στα δινει....τετοιο καταστροφικο εργο μονο "αριστοι" μπορουν να το κανουν...ελπιζω μετα την κατακραυγη να το καταλαβουν.

   Διαγραφή
  2. Δεν έχεις δίκιο. Ο ΣΚΑΙ που παρακολουθώ εγώ ασκεί κριτική σχεδόν τους πετσοκοψε.

   Διαγραφή
  3. Ναι ειναι γνωστο οτι ο Σκαι που παρακολουθεις εσυ πετσοκοβει την κυβερνηση. Πατσα τους εκανε απ την πολλη κριτικη...

   Διαγραφή
  4. Εσύ πάλι αν δεν σου αρέσει ο ΣΚΑΪ δες κανάλι της αντιπολίτευσης είσαι ελεύθερος να το κάνεις. Τι δεν έχει?πλάκα μου κάνεις,τόσο άχρηστος ο Πάπας, εξεταστική επειδή το σκέφτηκε? Πιο δημοκρατία πεθαίνεις.

   Διαγραφή
 8. Είναι ζαβοι όλοι τους. Θα φύγει και θα έχει ρημάξει τα πάντα το βλαμμένο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Κουράσατε ψυχολογικά και μας εξαντλήσατε οικονομικά. Ας απομονωθούν ένα διάστημα οι ευπαθείς ομάδες και οι ηλικιωμένοι. Η παραγωγική τάξη, με μέτρα, στη δουλειά, στο σχολείο, σε κάποιες δραστηριότητες. Ο νεκροθάφτης Σύψας, ο αγέλαστος Βασιλακόπουλος, η ακοινώνητη Παπαευαγγέλου, οι βολεμένοι της κυβέρνησης κ πολλοί άλλοι, έχουν σταθερό μηναίο μισθό κ αποφασίζουν για τη δική μου ζωή. Η Ελλάδα δεν είναι Γερμανία. Περάσαμε σοβαρή πολυετή οικονομική κρίση, δεν έχετε τη δυνατότητα να μας στηρίξετε. Κλείνετε την κοινωνία και πετάτε ψίχουλα. ΑΘΛΙΟΙ ΤΗΣ ΝΔ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ανίκανη κυβέρνηση να χαλιναγωγήσει τους ούγκανους που με τις πορείες και συγκεντρώσεις τους υπέρ του δολοφόνου έχουν εκτοξεύσει τα κρούσματα. Και τώρα ζητούν από εμάς να πληρώσουμε τη λυπητερή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ποιον λες ουγκανο; Τον Μητσοτακη; Ε δεν ηταν και συγκεντρωση! Ενα ανεμελο προχειρο γευμα με 30 ατομα ητανε! Μη το κανουμε και θεμα...

   Διαγραφή
 11. ΟΥΤΕ ΒΛΑΚΕΣ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΕΙΝΑΙ.
  ΑΠΛΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΜΑΣ.
  ΟΠΟΤΕ ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ.
  ΑΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ @@@@ΚΙΕΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΔΕΙΝΑΜΕ ΤΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ.

  ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΘΕΛΕΙ ΚΩΔΙΚΟ;

  ΠΑΝΤΩΣ ΓΛΕΙΤΩΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΡΚΕΤ ΤΙΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΜΕΤ Ο ΑΜΑΞΙ ΕΙΝΑΙ 2,5 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ Ο @@ΦΑΡΔΟΣ!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ποσο ΗΛΙΘΙΟΙ ειναι....επειδη εχουν χαθει στην ανικανοτητα τους...παιζουν την κοινωνια στο γονατο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Πῶς ἔχουν μοῦτρα καί κυκλοφοροῦν οἱ βουλευτές τῆς Νέας Διαβολολατρίας/Δικτατορίας (ΝΔ); Γιά κανένα πρόσχημα, πολλῷ δέ μᾶλλον γιά τήν ἀνύπαρκτο πανδημία κοροϊδοϊοῦ, δέν ἔχουν δικαίωμα νά βάζουν τήν χώρα στόν γύψο. Ἀρκετά τούς ἀνεχθήκαμε._

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Η μ@λ@κί@ πάει σύννεφο..Άϊ σιχτιρ και εσείς και τα μετρα σας..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Το δούλεμα πάει συννεφο με τον ψευτο ιο.
  Και αυτη δεν είναι κυβέρνηση.
  Ας το καταλαβει ο χαζος ο ελληνας.
  Εντολοδόχοι των δανειστών ειναι.
  Της ΕΕ του ΔΝΤ.
  Η χώρα έχει απολέσει την ανεξαρτησία της σε εθνικό σε οικονομικο επιπεδο.
  Προτεκτοράτο είμαστε.
  Ανθρωπάκια σαν τον τσιπρα σαν τον κουλη τον γιανη τον κουτσουμπα και ολα αυτα τα εμπορακια που είναι στην βουλη δεν ειναι ηγέτες διαμετρήματος , τσατσακια της φαπας ειναι ολοι τους κ σεις πανηλιθια διποδα τους ψηφίζεται για να τους γλύφετε να σας χωσουν σε καμια θεσούλα ξεφτιλες.
  Θα μας τωρα ο ξεφτιλας ο τσιορδας κ ο χαρδαλιας να κάνουμε τα εμβόλια που δεν παιρνουμε ουτε ασπιρίνη.
  Ουστ παλιοβρωμιαρηδες συνεχίστε με τις απειλές να εκβιαζεται τον κόσμο κ να ΚΑΤΑΣΤΡΈΦΕΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟ την πατρίδα ανεκδιηγητα υποκείμενα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. DEMETRIOS ΜΠΗΚΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ!! Προχωρούσα τα σχόλια χωρίς να προσέχω το περιεχόμενό τους μέχρι να δω τη λάμψη του ονόματός σου να προβάλλει ως άλλη αυγή εν μέσω της νυκτός!! ΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΑΙΩΝΙΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΜΑΣ!! ΕΥΓΕ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο dimitrios μπορεί να μπατάρει στα ρηχα, αλλά έχει διαβάσει 5 βιβλία.
   Εσένα σε κόβω με διπλή μασκα να πλένεις τα χέρια σου 30 sec με αντισηπτικό και απόσταση 1,5m από το συνάνθρωπο για να μην κολησεις κοραναβιρους.
   Βλέπεις σκαι, και πιστεύεις ότι ο κουλης στο βλέμμα του εχει το φως, από τέλος του τούνελ.

   Διαγραφή
 17. Το τεστ αντοχής του λαού συνεχίζετε. Όσο ο ελληνικός λαός παραμένει ατίθασος και αντίθετος με τα e-μβόλια, τα μέτρα περιορισμού θα εξακολουθούν μέχρι να καμφθεί το φρόνιμα του δύσμοιρου λαού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ