Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Φτιάχνουμε πεντανόστιμο νηστίσιμο σπανακόρυζο!

Επιμέλεια: Γ. Μεταξάς
Η θέα του παραδοσιακού σπανακόρυζου στο τραπέζι μπορεί να μην μας ενθουσίαζε σαν παιδιά, μεγαλώνοντας όμως είναι από τα φαγητά που εκτιμήσαμε ιδιαίτερα, όχι μόνο για την γεύση του αλλά και για τα θρεπτικά συστατικά του. Το σπανακόρυζο είναι πανεύκολο, οικονομικό, φτιάχνεται γρήγορα και ειδικά τώρα στη νηστεία είναι κλασσική επιλογή. Ο σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς μας δείχνει πώς να φτιάξουμε το παραδοσιακό μαμαδίστικο σπανακόρυζο, με λεμονάκι και άνηθο που απλά απογειώνουν την γεύση! Πάρτε και ψωμάκι και αν δεν νηστεύετε, πάρτε και φετούλα! Δείτε τα υλικά και την συνταγή:

Υλικά:

1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 πράσο ψιλοκομμένο
3/4 φλ. ρύζι τύπου Καρολίνα
1/2 ματσάκι άνηθο
2 λεμόνια στυμμένα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό το ελαιόλαδο. Σοτάρουμετο ξερό κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και το πράσο για 3-4΄ μέχρι να μαλακώσουν.

Χοντροκόβουμε το σπανάκι, και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3΄ (να μειωθεί ο όγκος του).

Κατόπιν προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε για λίγοκαι προσθέτουμε λίγο νερό (το πολύ 1 ποτήρι, γιατί το σπανάκι και τα λαχανικά θα βγάλουν αρκετά υγρά). Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, και σιγοβράζουμε για 15-20΄.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τέλος του βρασμού, πασπαλίζουμε με τον άνηθο, ρίχνουμε τον χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με πετσέτα και αφήνουμε να σταθεί για 5-10΄ να τραβήξει τα υγρά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ