Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ιστορική απόφαση εξυγίανσης επιχείρησης, με νομικό σύμβουλο τον Γιώργο Μπιλέκα

Μετά από μεγάλο δικαστικό αγώνα και με νομικό σύμβουλο τον γνωστό Δικηγόρο Γιώργο Μπιλέκα, εκδόθηκε απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Βεροίας η οποία έκανε δεκτό το σχέδιο εξυγίανσης μεγάλης βιομηχανίας. Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες αποφάσεις διάσωσης ελληνικής εταιρείας, δεδομένου του μεγέθους των χρεών της που δημιουργήθηκαν από την οικονομική κρίση, με κύκλο εργασιών που ανερχόταν άνω των 25 εκ. ευρώ. Η Δικαιοσύνη με την απόφαση των 97 σελίδων σκεπτικού, έκρινε μετά την εξέταση του φακέλου ότι με την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης η εταιρεία θα καταστεί βιώσιμη και θα συνεχιστεί με επιτυχία η επιχειρηματική δραστηριότητά της, διατηρώντας τις δεκάδες θέσεις απασχόλησης και τον έντονα εξαγωγικό προσανατολισμό.

Με την ιστορική για τα επιχειρηματικά χρονικά απόφαση, επικυρώθηκε η συμφωνία εξυγίανσης που υπεγράφη με τις συνεργαζόμενες με αυτήν τράπεζες για την αναδιάρθρωση δανεισμού, σύμφωνα με το επιχειρηματικό σχέδιο που κατάρτισε η ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρεία GRANT THORNTON.

Το σχέδιο εξυγίανσης προβλέπει, μεταξύ άλλων, διαγραφή μέρους των απαιτήσεων των πιστωτών, παράταση αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών χωρίς μάλιστα πώληση ακινήτων και πάγιου εξοπλισμού της εταιρείας.

Η απόφαση αυτή ανοίγει στην επιχείρηση το δρόμο για συνεργασίες με στρατηγικούς επενδυτές, βάζει τα θεμέλια για τη διεθνή επανεδραίωσή της και φυσικά δικαιώνει την προσπάθεια του δικηγόρου Γιώργου Μπιλέκα, ο οποίος είναι εξειδικευμένος στο χρηματοπιστωτικό δίκαιο και υπ. Διδάκτορας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ