Quantcast

http://picasion.com/

Νάουσα Vs Έδεσσα: Η... «κόντρα» ξεκίνησε

Ένα χιουμοριστικό κείμενο κυκλοφορεί εδώ και μερικές ημέρες σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης και αφορά την «κόντρα» που έχει ξεσπάσει μεταξύ των δύο πόλεων της Κεντρικής Μακεδονίας. Από την μια πλευρά, η πανέμορφη Νάουσα με την πλούσια πολιτιστική και πολιτισμική κληρονομιά και από την άλλη η παραμυθένια Έδεσσα με τους εκπληκτικούς καταρράκτες της. Για να δούμε ποια θα υπερισχύσει; Παραθέτουμε το κείμενο όπως ανέβηκε στην σελίδα «Η γεωγραφία δεν είναι καθόλου κουλ», με τους χρήστες του διαδικτύου να σχολιάζουν ποικιλοτρόπως:

«Επιστρέφουμε στις κόντρες, με μια στάση στη Μακεδονία για το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ Έδεσσας και Νάουσας.

Από τη μια η Έδεσσα είναι πρωτεύουσα του νομού Πέλλας, από την άλλη η Νάουσα είναι συμπρωτεύουσα, δηλαδή η δεύτερη πόλη του νομού Ημαθίας.

Βέβαια η Έδεσσα είναι απλά η Έδεσσα, ενώ η Νάουσα είναι η Ηρωική πόλη της Νάουσας.

Νάουσα έχει και στην Πάρο, Έδεσσα είχε και στην αρχαία Μεσοποταμία.

Η κόντρα ανάβει περισσότερο με τη χειμωνιάτικη διαμάχη για το πού θα κάνουμε για ΣΚΙ. Στα 3-5 Πηγάδια της Νάουσας ή στο Καϊμακτσαλάν της Έδεσσας;

Από νερά είναι και οι δυο τους μούσκεμα! Η Έδεσσα με τους πασίγνωστους καταρράκτες, η Νάουσα με τον επίγειο παράδεισο του Άλσους Αγίου Νικολάου.

Όλοι ξέρουμε βέβαια ότι το πραγματικά σπουδαίο ερώτημα είναι «Κεράσι Έδεσσας ή Ροδάκινο Ναούσης»;

Ποδοσφαιρικά... Ο Εδεσσαϊκός F.C - Official συμμετείχε για 5 συνεχόμενες σεζόν στην Α' Εθνική, ο ΦΑΣ Νάουσα μόλις για μία! Οι δυο τους μάλιστα συνυπήρξαν στη μεγάλη κατηγορία, την περίοδο 1993-94, με τους Εδεσσαίους να κερδίζουν και τα δύο μεταξύ τους ματς και τους Ναουσαίους να παίρνουν τελικά τον δρόμο για τη Β' Εθνική

Σε επίπεδα ρητορικής... Η Νάουσα έχει αναδείξει τον ρήτορα του Twitter Βασίλη Τσιάρτα (έπαιξε και μπάλα στη Νάουσα). Η Έδεσσα από την άλλη έχει αναδείξει τον τιτανοτεράστιο, τον μοναδικό, τον υπερήτορα Θωμά Μάτσιο (διατέλεσε και αντιπρόεδρος στην ΠΑΕ Εδεσσαϊκός).

Τελικά ποιες από τις δύο πόλεις επιλέγετε; Νάουσα ή Έδεσσα;

9 σχόλια:

  1. Τώρα αυτό το άρθρο αποσκοπεί πού; Να καταλήξουμε σε τι; 2 πόλεις της Μακεδονίας και η καθεμιά με την ομορφιά της. Καμία κόντρα δεν υπάρχει στις 2 πόλεις. Αυτός που το έγραψε να πάει να χωρίσει και να διαβάλλει την οικογένεια του, όχι την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυό χωριά μαλώνουμε σε ξένο αχυρώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ενα κοινο τους ενωνει η... φτωχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολυ σωστα τα λετε...τι νοημα εχει ? Η καθε πολη εχει την ιστορια και τον πολιτισμο της!! Και στεις δυο πολεις εχει ανθρωπους που δεν εχουν τι να κσνουν και προγραμματιζουν τετοιες ψηφοφοριες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι να σε πω, αρε νεζναμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να μου έλεγες Έδεσσα vs Γιαννιτσά , να το καταλάβω γιατί τα Γιαννιτσά ωχριούν μπροστά στην Έδεσσα από όλες τις πλευρές !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πόλεις με ανεργία 50% αυτό να γράψει Ο παπάρας ο αρθρογράφος και όχι τις βλακείες που γράφει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι να σχολιάσω.... Θαυμάζω τον αρθρογράφο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ