Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Καθολική εφαρμογή της Τηλεκπαίδευσης στα σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας

Την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου και, μετά την αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας της εκπαιδευτικής διαδικασίας στις σχολικές μονάδες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, λόγω της κακοκαιρίας, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας επισκέφθηκε διαδικτυακά σχολεία των Περιφερειακών Ενοτήτων Ημαθίας και Πέλλας για να συνομιλήσει με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Συγκεκριμένα, ο κ. Κόπτσης επισκέφτηκε το Γυμνάσιο Κοπανού, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών και το Δημοτικό Σχολείο Ριζωμάτων όπου διαπίστωσε την αρτιότητα του μηχανισμού τηλεκπαίδευσης και την πλήρη συμμετοχή των μαθητών.

«Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας έχει επιτύχει τη δημιουργία ενός άριστου μηχανισμού, ο οποίος λειτουργεί άψογα και άμεσα, εντός της ίδιας μέρας από την απόφαση αναστολής της δια ζώσης διδασκαλίας. Μέσα από τις δυσμενείς συνθήκες που βιώνει η χώρα μας, το σύγχρονο σχολείο μπορεί να ανταποκριθεί πλέον στις ανάγκες της ψηφιακής εποχής και να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του» καταλήγει σε ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Διεύθυνση.

9 σχόλια:

  1. Συμμετοχή υπάρχει, αλλά αυτή δεν είναι πλήρης. Εκπαιδευτικός σε ένα από τα προαναφερθέντα σχολεία είμαι. Μπήκαν μέσα στο wEBEX να το ελέγξουν ή λέμε ότι μας βολεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο, μπράβο!! Όλα λειτουργούν άψογα με την τηλεκπαίδευση! Πείτε το μερικές φορές ακόμα μπας και το πιστέψετε! Μη μας δουλεύετε τουλάχιστον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προβλήματα σίγουρα υπάρχουν. Δεν είναι αυτό το θέμα. Το θέμα είναι ότι έγινε η αρχή. Αυτό μετράει. Τα όποια προβλήματα θα διορθωθούν.Το αποτέλεσμα είναι ότι από εδώ και στο εξής , όταν θα κλείνει το σχολείο λόγω καιρού , θα ανοίγει η τηλεκπαίδευση. Κάτι το οποίο θα έπρπε να γίνεται από χρόνια και να μην περιμέναμε τον "ιό" να μας το επιβάλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ως γονέας, λυπάμαι πολύ και ντρέπομαι με ανακοινώσεις τέτοιου τύπου. ΟΧΙ δε λειτουργούν όλα τέλεια, ΟΧΙ δεν έχουν υπολογιστές και πρόσβαση στο διαδίκτυο όλοι οι μαθητές. Είναι άδικη και άνιση η εκπαίδευση. Πολλά παιδιά συνδέονται απο κινητά. Τι να δεις και τι να ακούσεις απο ένα κινητό; Οι αντιδήμαρχοι παιδείας ενδιαφέρθηκαν για τα παιδιά που δεν έχουν συσκευες; Λυπάμαι πολύ αλλά τα άτομα που βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης είναι μόνο για πόζα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όποιος δεν έχει κάνει webex να μη μιλάει άντε που όλοι γίνατε ειδικοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ καλό, χρήσιμο και αποτελεσματικό το εργαλείο των τηλεδιασκέψεων. Όμως το εργαλείο δεν είναι για όλες τις βαθμίδες, για κάθε μάθημα και σχολείο. Ως Έλληνες πέσαμε με τα μούτρα πάνω και σε αυτό το νέο μέσο και βάζουμε ακόμα και τα νήπια να συνδεθούν. Κάνουμε ακόμη και το μάθημα της γυμναστικής με υπολογιστή!!!
    Οι πολιτικοί το κάνουν για να δείξουν έργο! Όλοι οι υπόλοιποι του χώρου τι κάνουν;
    Ας δούνε το θέμα από την αρχή και σε άλλη βάση γιατί φτάσαμε στην υπερβολή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μακάρι να παραμείνουν κλειστά για όλη την εβδομάδα, να διαβάσουμε και εμείς οι μαθητές για το φροντιστήριο (Όπως διαβάζαμε 2 μήνες τώρα με μεγάλη επιτυχία) και άσε τον άλλον να μιλάει μόνο του... Μόνο κινητό φορτισμένο να έχεις, μην σου μείνει και πάρεις καμιά απουσία και δε έχεις για τον Μάιο. Όχι τίποτα άλλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πεστα στον κοσμο ρε μεγαλε για να καταλαβει τι παραμυθι πουλαει η Κεραμεως στο λαο. πανε εσυ στο φροντιστηριο σου, διαβαζε και κοιτα τη δουλεια σου και ασε τα παραμυθια

      Διαγραφή
    2. ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.
      ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΜΑΘΑΙΝΩ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΑ... ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΑΚΙΑ!
      Ε.. ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ!

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ