Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Απίστευτο: Μέχρι και ιγκλού έχτισαν στη Βέροια!

Ποιος χιονάνθρωπος και ποια καρότα; Στην οδό Φλέμινγκ στη Βέροια, το παιχνίδι με το χιόνι ακόμα ένα βήμα παραπέρα και το αποτέλεσμα ήταν ένα... ιγκλού! Και όχι καμιά προχειροδουλειά. Μιλάμε για κανονικό ιγκλού που χτίστηκε παγότουβλο - παγότουβλο, με σχέδιο, πολλή υπομονή, κέφι και συμμετοχή από γονείς, παιδιά και έναν πολυμήχανο παππού της γειτονιάς, που από νωρίς το πρωί της Κυριακής κατέβηκαν στον δρόμο και ξεκίνησαν το χτίσιμο. 
Το αποτέλεσμα εντυπωσιακό και αφού συνδέθηκε και η... κουδούνα, απόλαυσαν την κατασκευή τους, βγάζοντας πολλές φωτογραφίες για να κρατήσουν για πάντα αυτή την ανάμνηση.



Φυσικά από την όλη διαδικασία δεν έλειπε και παραδοσιακός ελληνικός μεζές, με ζεστά ροφήματα για τους μικρούς και ουζάκι για τους μεγάλους κτίστες, τους βοηθούς και τους παρατηρητές, με χρέη τραπεζιού να εκτελεί το χιονισμένο καπό του αυτοκινήτου. Εξάλλου, ο χτίστης ο σωστός το θέλει το διάλειμμά του και τον μεζέ του, ειδικά σε χαμηλές θερμοκρασίες!





12 σχόλια:

  1. Δεν ηταν μια οικογενεια. Ολα τα παιδακια της γειτονιας ηταν με τους γονείς τους. Ολοι μαζί. Ειμαι ενας απο τους συμμετέχοντες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΣΕΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΛΙΩΣΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΣΑΣ ΒΑΖΑΝΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΝΦΙΑ...ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΨΑΧΝΟΥΝΕ ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΑΔΕΣ...
      ΥΣ/ΦΟ...ΤΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΙΓΚΛΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΤΕ...

      Διαγραφή
  2. Το τουρσί, ηταν ολα τα λεφτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χωρις να υστερούν τα αλλα παιδάκια, η Αννα και η Λυγερή ηταν ολα τα λεφτά. Με ασταμάτητη συνέπεια στο να γεμίζουν κλούβες με χιόνι, μεχρι να τελειώσει το ιγκλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι καλά. Οι Εσκιμώοι το κάνουν πολύ καλύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζήλεψες τους εσκιμώους; Ή την συνήθειά τους να σου δίνουν τη γυναίκα τους για να ζεσταθείς, οταν πας επίσκεψη; Κουρκουμά να τρως, να σου περάσει.

      Διαγραφή
  5. ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΝΑΤΕ ΧΙΟΝΟΠΑΡΤΙ.. ΧΑΡΔΑΛΙΑ ΑΚΟΥΣ;;
    ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΕΞΩ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΝΑ ΞΕΔΩΣΟΥΝ ΣΚΑΣΑΝΕ................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κατα τ άλλα σας πείραξε ο πρωθυπουργός που έφαγε στην Ικαρία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νουδουλε νεοδημοκράτη,πάντα με τον καλό λόγο.
      Τι σε πείραξαν βρε τα μικρά παιδάκια;
      Μια ζωή τέτοιοι είστε.

      Διαγραφή
  7. Ποιός θα βγάλει εξω τα παιδιά του; Εχει κοροϊνό, εχει πολύ χιόνι, εχει κρύο, εχει πάγο, θα σπάσεις κανένα πόδι και τι δεν εχει. Τελικά το μόνο που εχει, ειναι "βαριέμαι", "ασε ρε τώρα που θα βγω για χιονοπόλεμο", "παίξτε με το τάμπλετ", "ειναι κουρασμένος ο μπαμπάς", "κατάπια ενα στραγάλι στραβά", "ειδες κανένα παιδάκι εξω;", "Χέστηκε ο γάιδαρος στο γενί τζαμί".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπραβο! Μια χαρα σας βρισκω..👍👍👍
    Πολυ ωραιο το ιγκλου σας κ καλα κανανε τα παιδια κ ολοι οι αλλοι που βγηκαν κ αφηστε τους αλλους ψεκασμενους να τραγουδανε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ