Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Εξαδάκτυλος: Το Πάσχα θα είμαστε πιο χαλαρά από πέρυσι - Τι είπε για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να έχουμε την επαναφορά κάποιων δραστηριοτήτων από 1η Μαρτίου ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα». Παράλληλα εκτίμησε πως το εάν αποδίδουν τα μέτρα κι αν έχουμε σταθεροποιηθεί θα φανεί από την 10η ημέρα επιβολής του αυστηρότερου lockdown, δηλαδή σε 3 ημέρες από σήμερα. Ο πρόεδρος του πανελλήνιου ιατρικού συλλόγου, παραδέχτηκε ωστόσο πως εξίσου πιθανό είναι να χρειαστεί να γίνει μια επιπρόσθετη προσπάθεια από πλευράς μας, με παράταση του lockdown, όπως και να έχει, πράγμα που έχει γίνει ξανά και στο παρελθόν.

Σε κάθε περίπτωση ο κος Εξαδάκτυλος παραδέχτηκε πως το lockdown φαίνεται να λειτουργεί καλύτερα ακριβώς γιατί έχει χαρακτήρα πρόληψης και όχι θεραπείας, αντίθετα με αυτό του Νοεμβρίου.

Επιπρόσθετα εκτίμησε πως πιθανό είναι να δούμε άνοιγμα καταστημάτων με εποχικά είδη το επόμενο διάστημα ενώ πρόσθεσε πως το πιθανότερο είναι πως φέτος το Πάσχα θα είμαστε πολύ πιο χαλαροί από άποψη μέτρων σε σχέση με πέρσι μην αποκλείοντας ακόμη και το ενδεχόμενο ανοίγματος των μετακινήσεων από νομό σε νομό.

3 σχόλια:

  1. ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΙ.
    Η οποια επιδημια ειναι ενα φυσικο φαινομενο που παραγει συνεπειες στην ανθρωπινη κοινωνια, κατ'αναλογια με το σεισμο. Δειτε ομως τις αποκαλυπτικες διαφορες : α) οι σεισμολογοι δεν κανουν προβλεψεις, αφου δεν μπορουν να ειναι ακομη ακριβεις επειδη "δεν μπορουμε να κρατησουμε το κοσμο εξω απο τα σπιτια για εβδομαδες ή μηνες με το ενδεχομενο σεισμου γιατι το τελικο κοστος θα ηταν τεραστιο" β) οι Μηχανικοι ριχνουν το βαρος στις ισχυρες κατασκευες, αποδεχομενοι οτι θα υπαρξουν και αστοχιες, ωστε το κοστος να μεινει ρεαλιστικο. Επισης εαν συμβει καταρρευση, συνηθως εντοπιζουν προϋπαρχουσα κακοτεχνια και ΑΥΤΗ θεωρουν αιτια και οχι το σεισμο.
    Αντιθετως, η μαφια των τηλεμαϊντανων που πουλανε κιβδηλη επιστημη μετεχοντας στην καθαρως πολιτικη επιτροπη δηθεν λοιμωξιολογων : α) ενω δηλωνουν οτι δεν μπορουν να παραγουν οποιαδηποτε ακριβη προβλεψη και συνεχως διαψευδονται, κρατουν την κοινωνια σε αναστολη για μηνες αδιαφορωντας για το κοστος. β) εχουν εφευρει τον ορο "υποκειμενα νοσηματα" για να μας τρομαξουν με ψευτικους αριθμους, αφου βαφτιζουν θυματα της επιδημιας ανθρωπους που θα πεθαιναν ετσι ή αλλιως διοτι ηταν, δυστυχως, ευαλωτοι.
    Τελος, καθε επιστημονικη επιτροπη, νομιμοποιειται να προτεινει μετρα εντος του γνωστικου της αντικειμενου, δλδ. π.χ, η τωρινη "επιτροπη" θα μπορουσε να μας ενημερωσει ποσες ΜΕΘ χρειαζεται η Ελλαδα και ποια γεωγραφικη κατανομη πρεπει να εχουν, το ακούσατε ποτέ; Οχι, αντιθετως, προτεινει μονο μετρα που ειναι καθαρα πολιτικες επιλογες. Πιο κιβδηλοι και απο αστρολογοι, διοτι οι τελευταιοι, παρεχουν τις «υπηρεσιες» τους μόνο σε οποιον τις αποζητα.

    Ταπεινῶς προσυπογράφω τό ἀνωτέρω κείμενο τοῦ κου Πύρρου Σκιαδᾶ, ὅπερ ἀναδημοσιεύω μέ τήν ἄδειά του._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και εσείς έχετε την άδεια μας να κυκλοφορείτε ,ελεύθερα και χωρίς μάσκα παντού! Ακόμα και σε μονάδες covid ! Μετά τα ξαναλέμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σέ μένα ἀπευθύνεστε; Ποιός εἶστε ἐσεῖς πού δίνετε ἄδεια παραβιάσεως τῶν ἀθλίων, ἀνθυγιεινῶν, ἀντισυνταγματικῶν ἀπαγορεύσεων τῆς ψευδοϋγειονομικῆς δικτατορίας; Ὄνομα δέν ἔχετε;

      Ἀλλά καλά κάνετε καί ντρέπεστε καί γιά τό ὄνομά σας καί γιά τίς μονάδες κοροϊδοϊοῦ. Μέσα στήν παράνοια, τήν ὑστερία καί τά ψέμματά σας, διασῴζετε καί κἄποιο ψῆγμα αἰδοῦς. Κἄτι εἶναι καί αὐτό._

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ