Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Η παλιά ξύλινη γέφυρα στο «Μουαρίφ» στη Βέροια

Η γέφυρα του «Μουαρίφ» κατασκευάστηκε περίπου το 1935 για αποκατάσταση της επικοινωνίας της πόλης Βέροιας με την συνοικία «Καρσί Μαχαλά», Παναγία Δοβρά, Κωστοχώρι κλπ., όταν η πλημμύρα κατέστρεψε τις περισσότερες γέφυρες της Βέροιας μεταξύ των οποίων και την τοξωτή από πωρόλιθο που υπήρχε στην ίδια θέση. Ονομάζονταν και γέφυρα του Σταυρού ή Χατζηκάκωρα, γιατί από το 1869 καθιερώθηκε να γίνεται εκεί η ρίψη του Σταυρού. Πίσω από τη γέφυρα υπήρχε ο υδρόμυλος Ντουφόπουλου. Τη δεκαετία του 1970, η γέφυρα αυτή αντικαταστάθηκε με τη σημερινή.

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας. Συλλογή Χρύσας Κωστοπούλου, πληροφορίες Θ.Τ. από Παλιές Φωτογραφίες της Βέροιας στο facebook.

2 σχόλια:

  1. ΤΗΝ ΠΕΡΝΟΥΣΑΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠ ΤΟΝ ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΚΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΑΝΕΒΑΙΝΑΜΕ ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΑΜΕ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΓΚΕΣ...ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΟ...ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΟΤΑΝ ΜΕΙΝΑΝΕ ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΞΥΛΑ ΚΙ ΗΤΑΝ ΓΕΜΑΤΗ ΤΡΥΠΕΣ...Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΟΡΙΟ.ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΛΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΝΑΙ ΗΣΥΧΑ...ΗΜΑΣΤΑΝ ΓΙΑ ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ ΦΙΛΕ. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΓΩ ΗΜΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΙΑ, ΤΟΥ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΟΥ ( ΜΕ ΤΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙ-ΕΝΥΔΡΙΟ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ) ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΚΟΥΣΙΟΥ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΠΑΡΑ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΟΙΚΟΠΕΔΑΚΙ.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ