Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Η «Βασίλισσα» έχει... άσσο στο μανίκι της!

Θα κατεβάσει τα ρολά!
Μετά από αρκετά χρόνια, η Βέροια διαθέτει έναν πολύπειρο και ικανότατο τερματοφύλακα που θα την βοηθήσει να εκπληρώσει τους στόχους της. Έναν goalkeeper που έχει παραστάσεις από την Super League και συγκαταλέγεται στους κορυφαίους της Ελλάδας. Ο λόγος φυσικά για τον Μάρκο Βελλίδη, ο οποίος κατά το παρελθόν έχει αγωνιστεί σε Παναθηναϊκό, Άρη, Γιάννενα και ΠΑΟΚ. Ήδη από τους πρώτους μήνες που βρίσκεται στην ομάδα της Ημαθίας, έχει αποδείξει την αξία του και θα είναι ένας εκ των βασικών πρωταγωνιστών για τον άνοδο στην μεγαλύτερη κατηγορία.

Σε συλλογικό επίπεδο

Ξεκίνησε την καριέρα του υπογράφοντας στον Παναθηναϊκό τον Αύγουστο του 2005. Την περίοδο 2006-07 παραχωρήθηκε ως δανεικός στο Κορωπί όπου συμμετείχε σε 17 αγώνες και την επόμενη επίσης ως δανεικός στον Διαγόρα Ρόδου έχοντας 36 συμμετοχές. Το 2008 ο Διαγόρας απέκτησε τον Βελλίδη ως ελεύθερο από τον Παναθηναϊκό, με τον οποίο έκανε 55 ακόμη (91 συνολικά) εμφανίσεις πρωταθλήματος.

Οι πολλές καλές του εμφανίσεις στον Διαγόρα ανταμείφθηκαν όταν στις 15 Ιουνίου 2010 υπέγραψε στον Άρη Θεσσαλονίκης. Στους Θεσσαλονικείς παρέμεινε τρία συνολικά χρόνια, τα δύο εκ των οποίων ως βασικός (έπειτα από την αποχώρηση του Μιχάλη Σηφάκη), συμμετέχοντας σε 48 αγώνες πρωταθλήματος.

Το καλοκαίρι του 2013 συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στον ΠΑΣ Γιάννινα, όπου καθιερώθηκε αμέσως ως ο βασικός τερματοφύλακας του ηπειρώτικου συλλόγου, με τη φανέλα του οποίου συμπλήρωσε 82 συμμετοχές πρωταθλήματος στα 2,5 χρόνια παραμονής του. Τον Ιανουάριο του 2016 μεταγράφηκε στον ΠΑΟΚ, αποχώρησε όμως ως ελεύθερος έναν χρόνο αργότερα.

Τον Ιούνιο του 2017 επέστρεψε έπειτα από 1½ χρόνο απουσίας στον ΠΑΣ Γιάννινα, υπογράφοντας διετές συμβόλαιο συνεργασίας. Μετά από δυο γεμάτες σεζόν κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΣ Γιάννινα, ο Βελλίδης αποχώρησε.

Στις εθνικές ομάδες

Την περίοδο 2006-2008 είχε κληθεί στην εθνική Ελπίδων, ενώ τον Μάρτιο του 2015 κλήθηκε από τον Σέρχιο Μαρκαριάν στην Ανδρών. Το ντεμπούτο του πραγματοποιήθηκε όμως τρεις μήνες αργότερα, στις 16 Ιουνίου 2015 στην εκτός έδρας φιλική αναμέτρηση εναντίον της Πολωνίας (0-0), όταν στις καθυστερήσεις του αγώνα αντικατέστησε τον Στέφανο Καπίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ