Ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης προανήγγειλε την παράταση όλων των επιδομάτων ανεργίας για άλλους δύο μήνες. Ο κ. Χατζηδάκης πρόσθεσε ότι θα εξακολουθήσουν να δίνονται τα 534 ευρώ στους εργαζόμενους σε αναστολή εργασίας και με τον όρο να μην απολύονται οι εργαζόμενοι. Η ενίσχυση που έχει δοθεί από την κυβέρνηση ξεπερνά το μέσο όρο της ΕΕ. Μόνο από αυτό το υπουργείο, έχουν δοθεί 3,5 δισ. ευρώ σε ανέργους για την στήριξη της εργασίας και την αντιμετώπιση της ανεργίας, είπε ο Υπουργός.
Αναφερόμενος στο lockdown είπε ότι ένας από τους λόγους, πέραν του βασικού λόγου του υγειονομικού, για τους οποίους επιβάλλεται, είναι ότι αν και στην οικονομία αφήσουμε το πράγμα να εξελιχθεί χωρίς έλεγχο δεν θα υπάρχουν οι αναγκαίες πιστώσεις.
Παράλληλα είπε πως το Υπουργείο Εργασίας επεξεργάζεται μελέτη για την επόμενη μέρα για την εργασία, την κατάρτιση και την επιδοτούμενη απασχόληση. Από τις πρώτες μέρες έχουμε ξεκινήσει να δουλεύουμε για την ομαλή μετάβαση στην επόμενη μέρα της πανδημίας. Πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα να αξιοποιήσουμε όλα τα κονδύλια που έχουμε από την Ε.Ε., είπε ο κ. Χαζηδάκης.
Θα δώσουμε προτεραιότητα στην εστίαση, με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης για την επιδοτούμενη απασχόληση και τα προγράμματα κατάρτισης και επανακατάρτισης. Θα στηριχθούν σε αυτά τα προγράμματα για την επόμενη μέρα και θα δοθεί έμφαση και σε απόκτηση προσόντων.
Σε σχέση με τις εκκρεμείς ο υπουργός μιλώντας στην ΕΡΤ είπε πως το κράτος δεν υπερηφανεύεται για τις επιδόσεις του στον τομέα αυτό. Έχουμε 155.000 κύριες, περίπου τόσες επικουρικές και παράλληλες συντάξεις που εκκρεμούν. Κάνουμε προσπάθεια με τροπολογία στη Βουλή να αποδοθεί ένας αριθμός εθνικών συντάξεων. Είναι για εμάς η νούμερο ένα πρόκληση, τόνισε.
Υπενθύμισε δε πως έχουν ανακοινωθεί επιπλέον 10 μέτρα για το θέμα. Θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό του κράτους. Σε δύο μήνες ο ΕΦΚΑ θα μπορεί να καταβάλλει τις εθνικές συντάξεις, είπε ο κ. Χατζηδακης.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
-
Είχε τραυματιστεί σοβαρά στο πάρκο της Αγίας Παρασκευής - Έδινε σκληρή μάχη για να κρατηθεί στη ζωή στο Ιπποκράτειο
-
Σταμάτησε για καφέ στην Ελιά, πριν πάει για γυρίσματα στη Φλώρινα - H συνάντηση με τον Βασίλη Σαρηγιαννίδη και τον
-
Με μισθό γύρω στα 24.000 ευρώ Ένα πάρα πολύ γνωστός Βεροιώτης, λάτρης της γυμναστικής και της
-
Ήταν το πρώτο τους ραντεβού Με την αγωνία να κυριεύει τους συγγενείς για την κατάσταση της
-
Σας περιμένουμε μετά τις 17:00 να γιορτάσουμε την έναρξη Η μεγάλη μέρα έφτασε και το νέο coffee - bar - bistrot «Marylin» ανοίγει
-
Mεγάλη κινητοποίηση από Αστυνομία, Πυροσβεστική και ΕΚΑΒ πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 6 Απριλίου στον επαρχιακό δρόμο μεταξύ
-
Το Σάββατο 4 Απριλίου 2026 (Σάββατο του Λαζάρου), θα τελεστεί η κηδεία του 7χρονου Αχιλλέα Πασχαλίδη, που έχασε την ζωή του λίγες
-
Δεν πάει με τίποτα το μυαλό σας Ένα αθώο βλέμμα, ένα χαμόγελο γεμάτο υποσχέσεις, μια μορφή που τότε
-
Την τελευταία του πνοή άφησε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ο 7χρονος που είχε τραυματιστεί σοβαρά σε παιδική χαρά
-
H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. στο πλαίσιο των προγραμματισμένων έργων συντήρησης του δικτύου διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας, ανακοίνωσε προσωρινές




Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.