Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

1.030 προσλήψεις ειδικών φρουρών για τη φύλαξη των ΑΕΙ

Νόμος του Κράτους έγινε και επίσημα με τη δημοσίευσή του σε ΦΕΚ το ψηφισμένο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που προβλέπει, μεταξύ άλλων, την πρόσληψη 1.030 Ειδικών Φρουρών στην Ελληνική Αστυνομία. Η μονάδα θα έχει ως αποστολή την εφαρμογή και αξιολόγηση της πολιτικής και των μέτρων για θέματα ασφάλειας και προστασίας εντός των χώρων του Α.Ε.Ι., με στόχο την εξασφάλιση της ομαλής και αδιάλειπτης άσκησης των εκπαιδευτικών, ερευνητικών, διοικητικών και λοιπών δραστηριοτήτων του Α.Ε.Ι., καθώς και την υποστήριξη της Επιτροπής Ασφάλειας και Προστασίας Α.Ε.Ι. κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων της.

Το προσωπικό των Ο.Π.Π.Ι. θα συνεργάζεται με τον πρύτανη ή τον αρμόδιο αντιπρύτανη, καθώς και με τις αρμόδιες υπηρεσίες και όργανα του ιδρύματος. Οι διοικήσεις των Α.Ε.Ι. θα διευκολύνουν το προσωπικό των Ο.Π.Π.Ι. κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Αποστολή των Ο.Π.Π.Ι. θα είναι η προστασία και ασφάλεια τόσο των προσώπων που βρίσκονται στους χώρους των Α.Ε.Ι., όσο και των υποδομών αυτών.

Οι Ο.Π.Π.Ι. θα είναι αρμόδιες για την άσκηση αστυνομικών καθηκόντων εντός των χώρων των Α.Ε.Ι. και ιδίως για:
α) Την πρόληψη της τέλεσης και την αντιμετώπιση κάθε αξιόποινης πράξης εντός των χώρων των Α.Ε.Ι.,
β) τη στελέχωση και λειτουργία των Κέντρων Ελέγχου και Λήψης Σημάτων και Εικόνων μαζί με το προσωπικό των Α.Ε.Ι.,
γ) την πραγματοποίηση περιπολιών στο πλαίσιο των καθηκόντων της περ. α΄.

Κατά την άσκηση των καθηκόντων του, το προσωπικό των Ο.Π.Π.Ι. δεν θα φέρει πυροβόλο όπλο, θα συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες και θα ασκεί όλες τις κατά νόμο αρμοδιότητες.

Για τη συγκρότηση των Ο.Π.Π.Ι. συνιστώνται στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη χίλιες τριάντα (1.030) οργανικές επί θητεία θέσεις ειδικών φρουρών, οι οποίες κατανέμονται σε Υπηρεσίες. Το προσωπικό των Ο.Π.Π.Ι. θα υπάγεται στην Ελληνική Αστυνομία, η εν γένει υπηρεσιακή του κατάσταση θα ρυθμίζεται από τις πάγιες διατάξεις που διέπουν το αστυνομικό προσωπικό και τους ειδικούς φρουρούς και η μισθοδοσία του θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Η μονάδα θα έχει ως αποστολή την εφαρμογή και αξιολόγηση της πολιτικής και των μέτρων για θέματα ασφάλειας και προστασίας εντός των χώρων του Α.Ε.Ι., με στόχο την εξασφάλιση της ομαλής και αδιάλειπτης άσκησης των εκπαιδευτικών, ερευνητικών, διοικητικών και λοιπών δραστηριοτήτων του ΑΕΙ και θα στελεχωθεί από τακτικό προσωπικό του ΑΕΙ και προσωπικό που απασχολείται με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Η μέγιστη διάρκεια απασχόλησης του έκτακτου προσωπικού ισούται με τη διάρκεια του έργου/προγράμματος, το οποίο δεν θα μπορεί να υπερβαίνει την πενταετία.

Η απόφαση εκτός των ΟΠΠΙ, προβλέπει και την πρόσληψη εποχικού προσωπικού στη νεοσύστατη Μονάδα Ασφάλειας και Προστασίας που συνιστάται σε κάθε ΑΕΙ.

Η μονάδα θα έχει ως αποστολή την εφαρμογή και αξιολόγηση της πολιτικής και των μέτρων για θέματα ασφάλειας και προστασίας εντός των χώρων του Α.Ε.Ι., με στόχο την εξασφάλιση της ομαλής και αδιάλειπτης άσκησης των εκπαιδευτικών, ερευνητικών, διοικητικών και λοιπών δραστηριοτήτων του ΑΕΙ.

Επίσης θα στελεχώνεται από τακτικό προσωπικό του ΑΕΙ και προσωπικό που απασχολείται με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Η μέγιστη διάρκεια απασχόλησης του έκτακτου προσωπικού ισούται με τη διάρκεια του έργου/προγράμματος, το οποίο δεν θα μπορεί να υπερβαίνει την πενταετία.

Η διαδικασία περιγράφεται στο ΦΕΚ στο Μέρος Β Προστασία Ακαδημαϊκής ελευθερίας και αναβάθμιση Ακαδημαϊκού περιβάλλοντος, με την πολιτική ασφάλειας και προστασίας των ΑΕΙ, με τις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) και το Πειθαρχικό Δίκαιο αναλυτικά απο τα άρθρα 12 έως 32.

Πηγή

20 σχόλια:

  1. Ντροπη!!!! Οι γιατροι και οι νοσηλευτες εχουν ξεπατωθει στην υπερωρια λογω της ελλειψης προσωπικου και ο Χρυσοχοιδης προσλαμβανει αμορφωτους για να το παιζουν ραμπο στα πανεπιστημια! Και ενω τοσα μορφωμενα παιδια αναγκαζονται να φυγουν στο εξωτερικο για να βρουν δουλεια. Αυτοι ειμαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επίσης στα προσόντα προστίθενται και η καθημερινή κατανάλωση καφέ, να έχει πτυχίο στην καθιστική απασχόληση και τέλος να είναι ευγενικός επειδή θα νομίζει ότι κάνει και έργο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι απίστευτοι , ξεπέρασαν και την ΧΟΥΝΤΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ οι δικοί σου ,οι αριστεροί δημοκράτες, φυλούσαν τα πανεπιστήμια από κάθε πράξη βανδαλισμού.Τοσα χρόνια προσπαθούσαν οι κυβερνήσεις να βάλουν τάξη στα πανεπιστήμια,να μην είναι ξεφραγο αμπέλι με μηδαμινά αποτελέσματα.Εμπορια ναρκωτικών, βιασμοί, λεηλασίες, απειλές προς καθηγητές και φοιτητές που ήθελαν να σπουδάσουν, καταλήψεις κλπ.. Πρέπει επιτέλους αυτά να σταματήσουν.Και η λύση της αστυνομίας είναι απολύτως αναγκαία γιατί ποτέ και κανείς δεν κατάφερε να διαφυλάξει τα πανεπιστήμια από τους διάφορους παραβατικους

      Διαγραφή
  4. σωστο και πολυ αργησαν, αυτο που ολοι θελουμε ειναι να κανουν σωστα τη δουλεια τους και να σταματησει αυτο το μπαχαλο στα Πανεπιστημια μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τοτε αρκει να συμμαζεψετε τη ΔΑΠ αμα δε σας αρεσει το μπαχαλο. Εγω τελειωσει δυο πανεπιστημιακες σχολες, και στις δυο η ΔΑΠ κανονιζε τα μελη της να περνανε τα μαθηματα στις εξεταστικες χωρις διαβασμα. Τα μελη της το παινευονταν μαλιστα. "Για το αυριανο μαθημα δεν εχω διαβασμα εγω ο καθηγητης ειναι Νδ, θα με περασει" ελεγαν σε εμας που διαβαζαμε! Αυτο δεν ειναι μπαχαλο. Λεγεται αριστεια;

      Διαγραφή
    2. Ζεις στον μεσαίωνα.Οι γονείς συνήθως στέλνουν τα παιδιά στα πανεπιστήμια για να σπουδάσουν και όχι να εξασφαλίσουν το πολιτικό τους μέλλον.Υπαρχουν και άτομα σαν και σένα που σκέφτονται από το πρώτο έτος σπουδών τις κομματικές νεολαίες.Και δεν αφοσιώνονται στο στόχο του πτυχίου αλλά στην κάθε ασχολία εκτός πανεπιστημίου, όπως καταλήψεις,πορείες, ναρκωτικά, κατασκευή μολότωφ αυτά πρέπει να σταματήσουν.Οι φοιτητές πρέπει να μην διαχωρίζονται ανάλογα τα πολιτικά τους πιστεύω...

      Διαγραφή
    3. Η δαπ είναι το πρόβλημα; τι είσαι κομμουνιστής καλός εσύ; ποια παράταξη συνεισφέρει στα πανεπιστήμια που έχω φοιτήσει; καμία για εμένα όλοι το ίδιο είναι. Τουλάχιστον η δαπ έχει σημειώσεις, πάρτυ κτλ προς ολόκληρο το κοινό ασχέτως αν τα χρησιμοποιεί κάποιος ή όχι ο
      Και καλό είναι να μην μπερδεύεται. Όσο για την κνε που κοιτάνε να προσηλυτιζουν κόσμο και να μην ανοίγουν βιβλίο και να παίρνουν πτυχίο ποια είναι η διαφορά;;; ποιος ξέρει πως παίρνετε τα πτυχία σας όλοι και ανεβαίνετε βαθμίδες!

      Διαγραφή
    4. Να μη διαχωριζονται αναλογα με τα πολιτικα τους πιστευω απλα να περνανε τα μαθηματα αν ειναι Δαπιτες; Ρε ουστ διπροσωποι τεμπεληδες αριστοι! Οσοι εχουμε σπουδασει ξερουμε ακριβως πως παιρνετε πτυχια!

      Διαγραφή
    5. Εσείς οι αριστεροί το πτυχίο το πήρατε όπως ο αχαστος αρχηγός σας...ο Τσιπροκιο

      Διαγραφή
  5. άντε ωραία, ελπίζω να λάβουν τέλος τα εργαστήρια ναρκωτικών και μολότοβ εντός πανεπιστημίων όπως και οι βιασμοί κοριτσιών μπροστά στα μάτια των αγοριών τους απο λαθρομετανάστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε καποια πανεπιστημια (αθηνα κτλ) πρεπει να μπει μια σειρα. Το χάλι με καποιους περιεργους που συχναζουν μερα νυχτα εκει πρεπει να σταματησει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ας περιφρουρήσουν οι ίδιοι οι φοιτητές και οι καθηγητές τα Πανεπιστήμια για να μην χρειαστούν οι ειδικοί αυτοί αστυνομικοί. Είναι ανίκανοι να το κάνουν για αυτό και παίρνουν τους αστυνομικούς. Αρκετά με τις καταστροφές που πληρώνουμε όλοι μας τόσα χρόνια και αρκετά με τα παιδιά μας που δεν μπορούν να πλησιάσουν το φυσικό τους χώρο στα αμφιθέατρα. Ο κάθε κατεργάρης, αναρχοαριστερός, παραβατικός, έμπορος ναρκωτικών ή προϊόντων παρεμπορίου κλπ στη θέση του.
    ΑΡΚΕΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εχεισ απολυτο δικαιο φιλε, οι ταμειες στις τραπεζες να κυνηγαν τους ληστες, οι διαχειρηστες και οι ενοικοι τουσ ρωμα, τα προβατα τον λυκο και εσενα ο δερες
      τι δουλεια κανεις ;

      Διαγραφή
    2. (περιφρουρώ) δεν συμαίνει απαραίτητα ότι παλεύω μαζί τους.
      Περιφρουρώ σημαίνει ότι απομονώνω τους περιθωριακούς και τους εξωπανεπιστημιακούς, τους καταγγέλλω ακόμα και στις αρχές, για να προστατέψω το χώρο μου. Περιφρουρώ σημαίνει ακόμα ότι συμμετέχω σε δράσεις που προάγουν τη μόρφωση, την παιδεία, τη δημοκρατία κλπ χωρίς κομματικές αποχρώσεις και αποκλείω τις άλλες.
      Περιφρουρώ σημαίνει ότι συμπεριφέρονται όπως στο χώρο του σπιτιού μου, της δουλειάς μου.
      Σου είναι δύσκολο να καταλάβεις ότι (ο Δερές) και η τρέλα που υπονοείς επικρατούν τώρα στο χώρο των Πανεπιστημίων.
      Όσο για τη δουλειά μου, ότι και να σου πω δεν θα το πιστέψεις.

      Διαγραφή
  8. Βάλατε τους λύκους ,να φυλάνε τα πρόβατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όσοι νομίζετε πως αυτό είναι λύση, ρίξτε μία ματιά στις φυλακές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πριν κοιτάξεις στις φυλακές ρίξε μια ματιά σε κανένα πανεπιστήμιο του εξωτερικού για να δεις πως παράγουν και εκεί επιστήμονες.
      Και μετά φτύσε τον καθρέφτη σου.

      Διαγραφή
  10. ΚΑΙ Α ΚΑΙ ΟΥ ΚΑΙ ΔΑΠ ΝΔΦΚ. ΑΡΕ ΞΕΦΤΙΛΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΟΛΟΙ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ / ΗΘΕΛΕ / ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ;;;; ΝΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ. ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ. ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ( ΤΑΧΑ ΜΟΥ). ΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ (ΚΥΡΙΑΡΧΟ;;;;) ΛΑΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ