Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τσαβδαρίδης: «Εύχομαι να δικαιωθεί ο αγώνας της Σοφίας Μπεκατώρου»

Από το Βουλευτή Ημαθίας Λάζαρο Τσαβδαρίδη ανακοινώθηκαν τα εξής: «Η γενναία απόφαση της Ολυμπονίκη μας Σοφίας Μπεκατώρου να μιλήσει για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη στο παρελθόν και να κατονομάσει τον βιαστή της, την καθιστά παράδειγμα προς μίμηση για την κοινωνία μας. Χάρη στην τόλμη και τη δύναμη ψυχής της Σοφίας, το δυσώδες απόστημα παρόμοιων εγκληματικών συμπεριφορών ενάντια στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και στη σωματική και ψυχική ακεραιότητα, σπάει επιτέλους και δίνει το κουράγιο σε άλλα αθώα θύματα να αποκαλύψουν την βαρβαρότητα που και τα ίδια υπέστησαν.

Ως κοινωνία οφείλουμε να διατρανώσουμε την απέχθειά μας σε κάθε περιστατικό βίας, πολλώ δε μάλλον σε περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης.

Ελάχιστη υποχρέωσή μας είναι να εκφράσουμε την απερίφραστη καταδίκη μας και να διεκδικούμε την παραδειγματική τιμωρία κάθε θύτη που προκαλεί ανεξίτηλα σωματικά και κυρίως ψυχικά τραύματα σε αθώες ψυχές.

Ύψιστη ευθύνη μας, είναι να είμαστε δίπλα σε κάθε έναν και σε κάθε μία που υπέστη αυτό το μαρτύριο. Ύψιστη ευθύνη μας είναι να περιθωριοποιήσουμε ως κοινωνία κάθε απαράδεκτη φωνή που αποπειράται να εξομοιώσει θύτη και θύμα με μισόλογα και ημίμετρα.

Είμαστε όλοι και όλες μαζί με τη Σοφία και την κάθε Σοφία. Εύχομαι ολόψυχα να δικαιωθεί ο αγώνας της και μέσω αυτής της δικαίωσης να γαληνέψει η ψυχή τόσο η δική της όσο και όλης της κοινωνίας μας, που ταυτίζεται με τη θλίψη, το πείσμα αλλά και την αποφασιστικότητά της».

7 σχόλια:

  1. Εγώ εύχομαι παγκόσμια ειρήνη.

    Για το γεγονός ότι κομματικά στελεχοι είναι στις ίδιες θέσεις κλειδιά 30 χρόνια ποιος είναι υπευθυνος; Ο περιπτεράς η ο γαλατάς;
    Η, το σύστημα λειτουργίας οργανισμών και υπηρεσιών ώστε να ελέγχονται από τα κόμματα;

    Μην το πείτε στον περίπτερα και στο γαλατα κοιμουντε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η υπόθεση έχει ήδη λάβει το δρόμο της δικαιοσύνης. Καλό θα είναι κάποιοι σχολιαστές στα διάφορα sites να παύσουν τον ιδιότυπο διαδικτυακό κανιβαλισμό στον οποίο με "επιτυχία" έχουν επιδοθεί και εξακολουθούν να επιδίδονται και να σεβασθούν το τεκμήριο της αθωότητας.
    Δυστυχώς, πολλοί έχουν μετατραπεί σε τηλεδικαστές.
    Γι αυτό το εκφυλιστικό φαινόμενο έχει να πει τίποτε ο κ.βουλευτής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και είναι και δικηγόρος , εδώ μπαίνει ζήτημα νομικού πολιτισμού .

      Διαγραφή
    2. Ο νομικός πολιτισμος που επικαλείστε, αποφυλακιζ3ι εμπόρους ναρκωτικών ως χρήστες, μεγαλοοικονομικους καταχραστες ως βαριά πάσχοντες ψυχοπαθείς, γύφτους που σκοτώνουν 75 χρονες για μια χρυσή αλυσίδα λαιμου, ως μεταμελημενους με καλή διαγωγή κατά τη περίοδο κράτησης.

      Παλαιότερες εποχές στο όνομα του (τότε) νόμου, οδηγούσε στο εκτελέστηκε απόσπασμα συνδικαλιστές αγρότες εργάτες ως υποκινητες για την ανατροπή του καθεστώτος.

      Έχει πολλά χιλιόμετρα δρομο ο νομικός πολιτισμός ακόμη, και δεν είναι το τεκμήριο αθωότητας που τον δυσκολεύει να τα διαβεί.
      Εκεί θέλουμε ευαισθησία από τους συναδέλφους του κ. Τσαβδαριδη.

      Διαγραφή
  3. Οι μηχανισμοί που εδραιώνονται αγαπηρέ ειναι το πρόβλημα , με την ιδοτελή ανοχή πολλών. Δυσώδη αποστήματα συμπεριφορών, ειναι γεμάτοι οι κομματικοί μηχανισμοί. Ετσι και γινει καμιά στραβή και βρεθεί ηθικό ανάστημα ή ακεραιότητα, χαλάει η σούπα. Ξέρεις τι σημαίνει επι εικοσι χρόνια να μην μπορεί να βγάλει άχνα; Ξέρεις πόσες κυβερνήσεις πέρασαν; Ξέρεις πόσα ακόμη ανάλογα περιστατικά απλά θάφτηκαν; Κομματικές παράγκες παντού. Πολύ δύσκολα να ανεχτεί ελευθερία και αξιοπρέπεια ο σημερινός πολιτικός βίος μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τους μηχανισμούς άνθρωποι τους δημιουργούν, συντηρούν και παγώνουν.
    Δεν προκύπτουν από μόνοι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΜΕ ΓΝΩΣΤΟΙ...ΤΖΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ Ο ΛΑΖΑΡΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ