Quantcast

http://picasion.com/

Στρατιωτική θητεία: 12μηνο για όλους από τον Μάιο - Ποιοι εξαιρούνται και θα κάνουν 9 μήνες

Προωθούνται οι αλλαγές από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τη στρατιωτική θητεία και πλέον όλοι οι φαντάροι θα κάνουν 12μηνο, είτε κατατάσσονται στο Πολεμικό Ναυτικό, είτε στην Πολεμική Αεροπορία, είτε στον Στρατό Ξηράς. Ο λόγος της αύξησης της στρατιωτικής θητείας, σύμφωνα με το ΥΠΕΘΑ, είναι για να καλυφθούν οι επείγουσες ανάγκες στελέχωσης των στρατιωτικών μονάδων στο υψηλότερο δυνατό ποσοστό. Βάσει του νέου σχεδιασμού, το πιθανότερο σενάριο είναι το 12μηνο να ξεκινήσει να εφαρμόζεται από τη Γ' ΕΣΣΟ του προσεχούς Μαΐου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», η θητεία σε όλα τα Όπλα θα έχει διάρκεια 12 μηνών, ωστόσο υπάρχει πρόβλεψη να παραμείνει στους 9 μήνες για όσους επιλέξουν να υπηρετήσουν τη θητεία τους στα σύνορα, στον Έβρο ή στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Στόχος είναι να δοθεί ένα κίνητρο στους νεοσύλλεκτους προκειμένου να επανδρώσουν τις μονάδες στα σύνορα και να υπηρετήσουν τρεις μήνες λιγότερο.

Στο μικροσκόπιο και οι ανυπότακτοι

Την ίδια στιγμή, στο ΥΠΕΘΑ ετοιμάζουν και ρύθμιση για τους περίπου 23.000 ανυπότακτους. Πρόκειται για αυτούς που σπουδάζουν ή εργάζονται στο εξωτερικό και δεν επιθυμούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα, καθώς θα πρέπει να καταταγούν.

11 σχόλια:

  1. Στο Ισραήλ οι άντρες υπηρετούν 36 μήνες και
    Οι γυναίκες 18 μήνες.
    Εδώ επειδή εμείς είμαστε με όλους φίλοι
    και αδέρφια έχουμε μια τυπική θητεία.
    Το Ισραήλ είναι χαζοί
    Εμείς είμαστε οι έξυπνοι.
    Το Ισραήλ έχει πυρηνικά
    Εμείς έχουμε σφεντόνες
    Το Ισραήλ του μιλάνε όλοι με φόβο
    Εμας μας ρίχνει καρπαζιες ο κάθε πικραμένος βλέπε π.χ Γύφτοσκοπιανοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωπα ωπα ηρέμησε! Έχεις τόσους μόνιμους στρατιωτικός, λέσχες και καλοκαιρινές διακοπές για τις οικογένειες τους τζάμπα! Σε έναν άτυπο πόλεμο με τους λαθρομετανάστες όλοι πραξανε με εντολές συμφερόντων χωρίς εθνικό φρόνιμα! Σε έναν κανονικό πόλεμο ποιοι θα είναι στην πρώτη γραμμή; νομίζω ότι όλοι ξέρουμε την αλήθεια αλλά δεν μιλάμε! Οπότε όσο πληρώνεσαι με δανικά μη λες πολλά και πες και ευχαριστώ σε αυτούς που τα δίνουν και μπορούν να σου πάρουν τα πάντα χωρίς πόλεμο! Υπάρχει και η Χάγη ή κάνω λάθος; γιατί να έχεις στρατό αν εκεί λύνονται εθνικά θέματα;

      Διαγραφή
    2. Ήσασταν στα σύνορα; Ήσασταν 1η γραμμή Καστανιές ή στο ποταμό Έβρο ή στο καναπέ του σπιτιού σας με παντοφλίτσα, μπυρίτσα και το φαγάκι σας έτοιμο ή με delivery;; Τζάμπα δεν είναι τίποτα .. όλα πληρώνονται από τις κρατήσεις , ακόμα και τους άεργους(όχι άνεργους) πληρώνουν , πετάξτε επιτέλους αυτή τη καραμέλα

      Διαγραφή
    3. στρατό έχεις πάει πρώτα απ 'όλα;

      Διαγραφή
  2. Και σε 200 άλλες χώρες είτε δεν υπάρχει στρατός είτε είναι μόνο μισθοφορικος. Αυτοί με τη λογική σας τι είναι; μπετόστοκοι κι οι ανατολιτες με τον αναλφαβητισμό, την θρησκοληψία και και το IQ κάτω απ το μέσο όρο είναι οι φωστήρες;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το θέμα είναι να βελτιωθεί η ποιότητα της εκπαίδευσης των νεοσυλλέκτων, γιατί αν αυτό δε γίνει, δεν έχει κανένα νόημα η αύξηση της θητείας. Αν βελτιωθεί η εκπαίδευση, οι 9 μήνες είναι αρκετοί. Ίσως και λιγότεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 3 μήνες παραπάνω θα είναι υπηρέτες στους λαθρομετανάστες.
    Ξέρετε,καθάρισμα wc,σκούπισμα,,κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΙΣΧΥΡΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΡΟΠΗ. ΤΟ ΠΩΣ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΕΕΘΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΠΟΝΗΡΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΓΩ ΚΟΙΜΑΜΑΙ ΗΣΥΧΟΣ. ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΖΟΥΝΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΕΣ. ΤΡΑΒΗΞΑΝ ΟΠΛΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΛΙΠ, ΣΚΕΨΟΥ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ. ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΙΠΟΤΕ... ΑΛΛΑΞΤΕ ΜΟΝΟ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΥ ΑΚΟΥΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μέχρι το Μάιο θα είναι αργά, οι εξελίξεις με τους Τούρκους θα τρέξουν μέχρι τότε.
    Για άλλη μία φορά αργούμε σε όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μην αγχώνεστε ! Μας προστατεύει το ΝΑΤΟ και η ΕΕ! Άσε που τώρα με τον Κούλη και την συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο ,θα φάμε όλοι με χρυσά κουτάλια! Απλώς ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ