Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Την συμπαράσταση στην Σοφία Μπεκατώρου εκφράζει ο Φύκατας

Στο πλευρό της Ολυμπιονίκης Σοφίας Μπεκατώρου στέκεται με δήλωσή του ο Γιώργος Φύκατας. Ο ισχυρός άνδρας του Φιλίππου αναφέρει πως ο ρόλος των Συλλόγων δεν είναι να κλείνουν στόματα, ούτε να «χαλιναγωγούν» ή να «χειραγωγούν» τους αθλητές. Αντιθέτως, οφείλουμε να προστατεύσουμε τα παιδιά μας διδάσκοντας τα κανόνες σωστής συμπεριφοράς και «κώδικα» ηθικής, ώστε αύριο - μεθαύριο να είναι καταξιωμένα μέλη στην κοινωνία. Διαβάστε αναλυτικά την τοποθέτησή του:

«Σημαντική αίσθηση έχει σημειώσει τις τελευταίες ημέρες η εξομολόγηση της Χρυσής Ολυμπιονίκη, Σοφίας Μπεκατώρου, η οποία σε συνέντευξή της αποκάλυψε πως δέχτηκε στο παρελθόν σεξουαλική παρενόχληση από παράγοντα του αθλητισμού.

Στο πλαίσιο αυτό και αναλογιζόμενοι τη σοβαρότητα του θέματος, ο Α.Π.Σ. «Φίλιππος» Βέροιας, εκφράζει τη συμπαράστασή του στην κ. Μπεκατώρου και κατακρίνει οποιαδήποτε πράξη εκφοβισμού και σεξουαλικής παρενόχλησης και στον αθλητικό χώρο και στην κοινωνία γενικότερα.

Ο Γιώργος Φύκατας με την διπλή ιδιότητά του, ως Πρόεδρος του ΑΠΣ «Φιλίππου» Βέροιας, αλλά και ως πατέρας πέντε παιδιών δηλώνει: 

«Έχοντας ενεργό ρόλο στον αθλητικό χώρο εδώ και πάρα πολλά χρόνια, και ως πατέρας πέντε παιδιών, είμαι ιδιαίτερα προβληματισμένος. Πρόκειται για ένα σημαντικά ευαίσθητο κοινωνικό ζήτημα. Οι Αθλητικοί Σύλλογοι θα πρέπει να προσφέρουν γνώση, να συμβάλλουν θετικά στην υγεία και την ασφάλεια των παιδιών. 

Ο ρόλος των Συλλόγων δεν είναι να κλείνουν στόματα, ούτε να «χαλιναγωγούν» ή να «χειραγωγούν» τους αθλητές. Αντιθέτως. Οφείλουμε να προστατεύσουμε τα παιδιά μας διδάσκοντας τα κανόνες σωστής συμπεριφοράς και «κώδικα» ηθικής, ώστε αύριο – μεθαύριο να είναι καταξιωμένα μέλη στην κοινωνία. 

Ως Πρόεδρος του Φιλίππου, ενός Ιστορικού Συλλόγου που διατηρεί στις υποδομές του πολλά αθλήματα και «αναπτύσσει» εκατοντάδες αθλητές, κατακρίνω τη συγκεκριμένη πράξη και κάθε είδος πράξης οποιασδήποτε παρενόχλησης. Παροτρύνω τα παιδιά να μη φοβούνται να μιλήσουν και να απευθύνονται εκεί που χρειάζεται.»

7 σχόλια:

  1. ΟΤΑΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΤΟΤΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΚΥΡΙΕ. Η ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΙΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ MEDIA ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΜΕ. Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΧΕΙ ΤΟ ΛΟΓΟ. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΚΑΤΣΕ ΚΑΛΑ. ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΟΛΕΩΝ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ. ΤΟΥΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ. ΜΗΝ ΤΡΩΤΕ ΤΥΡΑΚΙ. Α ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΣΤΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ. ΕΤΣΙ .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕΣ ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΒΙΑΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ. ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ.
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ. ΜΗΝ ΓΙΝΕΣΕ ΔΙΚΑΣΤΗΣ. ΜΗΝ ΤΡΩΤΕ ΤΟ ΤΥΡΑΚΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. BRA PEDIA META APO 26 XRONIA TO KATALABE ??? KAI AN NE, EITANE 22, KAI THN FILISE EKSO,THN FONAKSE STO DOMATIO, PHGE MONH STO DOMATIO ,GIA NA PARH THN THESH APO ALH ATHLITRIA ,KTL, TORA TO THYMHTHIKE????????????????????????? H TO BAZOUNE SAN KARAMELA GIA NA MHN DOUME TA PRAGMATIKA PROBLIMATA,TOU AFORIZMENOU AOUSTOU KAI ATHEOU ,KOULI,,,,, TA SYMPERAZMATA DYKASAS,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νομίζω ότι ό κύριος που έγραψε τά παραπάνω δύο σχόλια μάλλον δεν διάβασε ή δεν καταλαβαίνει τη δήλωσε ο κύριος Φύκατας, και απλά έριξε χολή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε μπορουν ολοι να καταλαβουν .
      Το προβλημα ομως ειναι οτι εκφραζουν αποψη δημοσια ,με κεφαλαια γραμματα,γιατι οταν δεν εχει περιεχομενο ο λογος σου πρεπει να εχει ενταση.

      Διαγραφή
  5. Σωστά. Πρέπει να ακουστεί και η άλλη πλευρά. Ωστόσο, δεν εχω καμία αμφιβολία για τα οσα καταγγέλθηκαν. Τα κλειστά στόματα, η κοτίσια συμπεριφορά μας, εκτρέφει τα τέρατα. Και ψάχνουμε εναν άλλον να βγάλει το φίδι. Τώρα, βρέθηκε η Μπεκατώρου. Χτες ο Κακλαμανάκης. Μα αυτά συμβαίνουν σχεδόν παντού και απο πολλούς. Κανένας δεν άκουσε ή δεν ειδε τίποτε. Ακουσε ποτε κανείς διάφορες καταγγελίες; Μα ο ελέγχων και ελεγχόμενος, ειναι ο ίδιος. Αρα εισαι χαμένος απο χέρι. Σταδιοδρομίες, λαμπρό μέλλον παιδιών, καταστράφηκαν απο μεγαλοσχήμονες "κυρίους". Αντί ο αθλητής να εχει αντίπαλο το χρονόμετρο, εχει τα παραγοντιλίκια. Ποιός τους προωθεί κάτι τέτοιους; Μα το κόμμα. Ή δικός τους ή εχθρός τους και θα σε θάψουν. Και δώστου ο κύκλος με μια απο τα ίδια. Ανατρέξτε σε πρωταθλητές παγκόσμιας κλάσης, Ελληνες. Θα δείτε την ανεπάρκεια των πλούσια αμοιβόμενων παραγόντων και την αδιαφορία για το αντικείμενο. Απο την άλλη, στον αθλητισμό, γίνεται το ελα να δεις σε σχέση με γκομενιλίκια. Όμως επειδή θέλουν και οι δυο. Οχι θέλεις δε θέλεις γιατί είμαι ο Πρόεδρος ή η φίρμα. Τι δεν ξέραμε απο αυτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. DEN APEUTHINTHIKA STON KYRIO FYKATA KAPIO LATHOS KANHS ASERFE,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ