Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Αστυνομία, Δήμος και Αντιπεριφέρεια κέρδισαν τη μάχη με τον «Λέανδρο» στην Ημαθία

Κράτησαν ανοιχτό το οδικό δίκτυο
Ιδιαίτερα έντονη ήταν η κακοκαιρία «Λέανδρος» που έπληξε την Ημαθία τα δύο τελευταία 24ωρα, αφήνοντας αρκετούς πόντους χιόνι ακόμα και μέσα στο κέντρο των πόλεων αλλά και τσουχτερές θερμοκρασίες. Τώρα που η κακοκαιρία μας αποχαιρετάει σιγά σιγά, αξίζει να σημειωθεί πως παρά το έντονο κύμα κακοκαιρίας που έπληξε τον νομό μας, όλα κύλησαν ομαλά, χάρη στην μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε ο κρατικός μηχανισμός, ο «Λέανδρος» να μας επισκεφθεί δημιουργώντας όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα. Δεδομένου ότι τα δελτία καιρού προειδοποίησαν για την ένταση του φαινομένου, οι υπηρεσίες της αντιπεριφέρειας, των δήμων και της Αστυνομίας ήταν σε ετοιμότητα.


 Το οδικό δίκτυο παρέμεινε ανοιχτό χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες της Αντιπεριφέρειας και του Δήμου, τόσο με ρίψεις αλατιού πριν την έναρξη του φαινομένου, όσο και με τον έγκαιρο αποχιονισμό από το ξημέρωμα του Σαββάτου. Οι δρόμοι ακόμα και μέσα στην πόλη παρέμειναν καθαροί, κάτι που θα αποτρέψει τις χαμηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της νύχτας να τους μετατρέψει σε παγοδρόμια.

Στη μάχη με τον «Λέανδρο» και η Αστυνομία, που βρισκόταν επί ποδός από το βράδυ στο σύνολο του οδικού δικτύου, εντός πόλεων, στο επαρχιακό ορεινό δίκτυο και στην Εγνατία Οδό, προκειμένου να ελέγχουν συνεχώς την κατάσταση και να φροντίζουν για την ασφάλεια των οδηγών.


Αστυνομικοί όλων των υπηρεσιών της Βέροιας, της Νάουσας, της Αλεξάνδρειας και του Πλατέως, υπό τον συντονισμό του Αστυνομικού Διευθυντή Διονύση Κούγκα και με την πολύτιμη βοήθεια των Διοικητών των υπηρεσιών, κατάφεραν να φέρουν εις πέρας το έργο τους κάτω από αντίξοες συνθήκες, δεχόμενοι στο τέλος της ημέρας τις θερμές ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια του κ. Κούγκα.

Με το φαινόμενο να έχει εξασθενήσει, μπορούμε να πούμε πως αυτή τη φορά, ο άψογος συντονισμός και η προνοητικότητα του κρατικού μηχανισμού, είχε σαν αποτέλεσμα η Ημαθία να «θαφτεί» στο χιόνι αλλά όχι κάτω από τα προβλήματα...

9 σχόλια:

  1. Πράγματι ήταν μια σκληρή μάχη. Εγώ χτες έδωσα σκληρή μάχη και κατάφερα να κάνω ποδήλατο.Ρε δε μας παρατάτε......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παίρνοντας αφορμή το άρθρο σας, οφείλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της ΤΚ Ασωμάτων κ. Χειμωνόπουλο Ε. για την υπευθυνότητα , τη συνέπεια και την προσφορά του τις μέρες αυτές. Ηταν συνεχώς παρών και ανταποκρίθηκε άμεσα σε κάθε πρόβλημα που παρουσιάστηκε στην περιοχή του. Τον ευχαριστώ θερμά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ισχυρές, σφοδρες χιονοθυελες, επίμονες χρονικά και ποσοτικά αλλά ο κρατικος μηχανισμός στάθηκε στο ύψος του.
    10 εκατοστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Περιμένουμε την αντίδραση της περιφέρειας ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, να δούμε ποια απόφαση θα βγάλουν -αν βγάλουν... Με σχεδόν ολικό παγετό αύριο και μεθαύριο, με θερμοκρασίες κοντά στο -10 το πρωί, θέλω να δω τι θα αποφασίσουν για τη λειτουργία των δημοτικών σχολείων. Το χιόνι, πάει... Πέρασε... Παρακάτω να δούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εμείς πάντως στην περιοχή Βίλα Βικέλα με τις μεγάλες κατηφόρες κυκλοφορήσαμε κανονικά και με το αυτοκίνητο, το χιόνι εδώ ήταν 15 τουλάχιστον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γελάει ο κόσμος. Με λίγες ώρες χιονόπτωση και αυτή αραιή και αχλη και με θερμοκρασία άνω του 0 όπου το χιόνι ελιωνε μόνο του και χωρίς χιονοκαλυψη των δρόμων ο δήμος έριχνε αλάτι μη υπολογίζοντας την ζημιά που επιφέρει στους δρόμους, στα οχήματα και στο περιβάλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ας μην είμαστε τόσο πικρόχολοι σε όλα! Το θέμα ήταν η ταχύτητα γιατί αν δεν γινόταν αμέσως ο αποχιονισμός και δεν έριχναν αμέσως το αλάτι σήμερα θα κάναμε τσουλήθρες!Θα μου πείτε έτσι πρέπει να γίνεται πάντα, είναι υποχρεωμένοι. Για θυμηθείτε όμως και άλλες χιονοπτώσεις τι έγινε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στις αλλες Ευρωπαικες Χωρες οι κατοικοι ειναι υποχρεωμενοι οταν χιονισει να βγουν να καθαρισουν τις εξοδους των σπιτιων τους, τα πεζοδρομια που ειναι μπροστα απ τα σπιτια τους και τα μαγαζια τους κ.λ.π. Καλα κανανε και ριξανε αλατι γιατι ως την Τεταρτη θα εχουμε χαμηλες θερμοκρασιες και πολλες ελευθερες πτωσεις.Ρωτηστε ποσοι θα πανεστις ορθοπεδικες αυτες τις μερες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σαν άσκηση, πήγε καλά. Χωρίς ιδιαίτερες καταστάσεις. Σκέφτομαι μόνο τους κτηνοτρόφους στα ορεινά μας. Πως να τα πήγαν εκει στην αφάνεια της δύσκολης δουλειάς τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ