Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ανοίγουν την Δευτέρα καταστήματα - Με ραντεβού κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής

Πώς θα λειτουργήσουν
Τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει από την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021 η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου αλλά και κλάδοι παροχής υπηρεσιών ανακοίνωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας. Ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για συμφωνία ευθύνης μεταξύ πολιτείας, επαγγελματικών και καταναλωτών για την τήρηση των μέτρων και τόνισε πως αν επανέλθει η κατάσταση υπάρχει πιθανότητα για απόσυρση των μέτρων. «Δεν θα ρισκάρουμε την υγεία των πολιτών. Αν παραβιαστούν τα μέτρα και παρατηρηθούν εικόνες συνωστισμού, θα τα αποσύρουμε», σημείωσε.

• Συγκεκριμένα, από την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου επαναλειτουργούν: 
- Δραστηριότητες κομμωτηρίων, κουρείων και κέντρων αισθητικής.
- Υπηρεσίες Διαιτολογίας.
- Υπηρεσίες Διαιτολογικών Μονάδων με εξαίρεση την άσκηση.
- Υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος.
- ΚΤΕΟ

• Το προαιρετικό ωράριο λειτουργίας θα είναι 07:00 - 20:00.

• Για την μετάβασή των πελατών στο κατάστημα ή στο κομμωτήριο κτλ θα πρέπει να στείλουν SMS στο 13033 με την επιλογή «2» ή με έντυπο βεβαίωσης ή με χειρόγραφη βεβαίωση. Ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα στο κινητό του για ενδεχόμενο έλεγχο. Η κάθε έγκριση θα έχει διάρκεια 2 ωρών.

• Υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού

• Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός: 4 άτομα για καταστήματα έως 100 τ.μ. Για καταστήματα άνω των 100 τ.μ. ένα άτομο για κάθε 25 τ.μ. επιπλέον. Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών εντός των εμπορικών κέντρων, εκπτωτικών χωριών και εκπτωτικών καταστημάτων, ορίζεται ως εξής: 1 πελάτης ανά 25 τ.μ. επιφάνειας κυρίως χώρου.

• Υποχρεωτική απόσταση 2 μέτρων στα ταμεία (προτείνεται σήμανση από τους επιχειρηματίες)

• Click away στις επιβαρυμένες περιοχές

Κομμωτήρια, κουρεία, διαιτολογικές υπηρεσίες κτλ, απόσταση 2 μέτρα και μόνο έπειτα από ραντεβού, υποχρέωση διατήρησης καταλόγου με ημερήσια ραντεβού πελατών για ενδεχόμενο έλεγχο ή για τις ανάγκες ιχνηλάτησης.

• Προαιρετική λειτουργία λιανεμπορίου, κομμωτηρίων κτλ. την Κυριακή 24 Ιανουαρίου προκειμένου να αποφευχθεί συνωστισμός.

 ΚΤΕΟ μόνο με ραντεβού και διατήρηση ημρήσιου καταλόγου των ραντεβού για τυχόν έλεγχο. Υποχρεωτική χρήση μάσκας, γάντια μιας χρήσεως και χρήση αντισηπτικού.

Αναλυτικά τα μέτρα για την επανεκκίνηση των οικονομικών δραστηριοτήτων:

5 σχόλια:

  1. Ἡ ἀγορά ἐπιβάλλεται ν’ ἀνοίξῃ ἀμέσως καθολικῶς καί νά λειτουργήσῃ φυσιολογικά, χωρίς φίμωτρα-μάσκες, χωρίς περιορισμούς, χωρίς πρόστιμα, χωρίς ἀποστάσεις, χωρίς τίποτε ἀπό ὅσα ἀνώμαλα, ἀνισόρροπα, ἀντισυνταγματικά καί ἀλλοπρόσαλλα ἐπεβλήθησαν μέ πρόσχημα τήν ἀνύπαρκτο ἐπιδημία κοροϊδοϊοῦ.

    Πρέπει νά γείνῃ συνείδησι σέ ὅλους μας ὅτι τόν δρόμο πρός τήν ὄντως ὑγεία καί τήν ὁμαλοποίησι θά τόν τραβήξουμε ἐλεύθερα ὅλοι μαζί, ἀφίνοντας στό περιθώριο ὅσους ἐμμονικούς, ψεκασμένους καραντινάκηδες θέτουν ἑαυτούς ἐκτός κοινωνικοῦ συνόλου._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μητσοτάκης: «Δεν υπάρχει ένδειξη για ουσιαστική συνεισφορά του λιανεμπορίου στη διάδοση του ιού» ,ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΕ. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΨΑΡΕΜΑ ΕΧΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΣΤΗ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ. ΑΝ ΟΧΙ ΤΟΤΕ Η ΜΑΣΚΑ ΤΟΥ ΚΟΜΠΛΕΞΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΦΟΡΑΤΕ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΛΟΓΩ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ. ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΒΓΕΙΤΕ ΑΠΑΓΟΡΕΨΤΕ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΑΣ, π.χ. ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΙΑ
    ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΦΠΑ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ.
    ΙΣΑ ΙΣΑ ΝΑ ΣΜΠΡΩΞΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ( ΣΥΝΤΟΜΑ ) ΕΚΛΟΓΕΣ.
    ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΔΕΙΞΗ...κ.λ.π. ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ;
    ΧΑΝΤΑΚΟΣΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΕΘΝΟΣ. ΕΚΛΕΙΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΕΣΤΕΙΛΕΣ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ.
    ΦΙΛΤΑΤΕ ΤΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΕΙΝΑΙ
    ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
    ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΩΝ
    ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΟΥ
    ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όταν θα μας ξανακλεισουν σε 10 μέρες,θα φταίει η ατομική ευθύνη; Η κυβερνητική πότε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ