Quantcast

http://picasion.com/

Λιωμένο παγωτό η Έλλης - Επαγγέλματα προς εξαφάνιση

Την χειρότερη φάση της ιστορίας της βιώνει η νυχτερινή διασκέδαση της Βέροιας. Μετά από ένα χρόνο που κρατάει η αναστολή λειτουργίας (με μια μικρή παρένθεση δύο μηνών που και αυτή έγινε κουτσουρεμένη λόγω των περιοριστικών μέτρων), τα μπαράκια, τα club και τα μπουζούκια της οδού Έλλης, έχουν μπει στον... πάγο με αποτέλεσμα να χαθούν δεκάδες θέσεις εργασίες. Ο πεζόδρομος μετράει τις πληγές του από την οικονομική κρίση. Με τον κορωνοϊό να βρίσκεται σε έξαρση και τον κόσμο κλεισμένο στα σπίτια του, τα καταστήματα διασκέδασης θα παραμείνουν κλειστά για πολλές εβδομάδες ακόμη.

Αλλά ακόμα κι αν ανοίξουν, οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες, καθώς οι επιχειρηματίες εκφράζουν φόβους πως η διασκέδαση δύσκολα θα επιστρέψει σε παλαιότερους ρυθμούς. Κακά τα ψέματα, ο συγκεκριμένος κλάδος αντιμετώπισε τον πιο σκληρό πρόσωπο της κρίσης και το μέλλον για επιβίωση είναι πιο θολό από ποτέ. 

Επαγγέλματα όπως μπαρίστες, ντι-τζέι, πορτιέρηδες, σερβιτόροι, τραγουδιστές, μουσικοί, λουλουδούδες, φωτογράφοι, τσεκαδόροι, παρκαδόροι κ.α., είναι πλέον είδος προς εξαφάνιση. Οι ιδιοκτήτες βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς τα έξοδα-υποχρεώσεις τρέχουν και το λουκέτο συνεχίζει να βρίσκεται στις πόρτες των καταστημάτων τους.

7 σχόλια:

  1. χαράς ευαγγέλια για τους ψεκασμένους καρανινάκηδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν χαθεί σε μια μαχη ένα ολοκληρο σύνταγμα στρατού, δεν είναι ώριμο να κλαίμε για τον λοχίας εφοδιασμου μεταφορών που είχε να προσφέρει στην πατρίδα πολλά ακόμη.
    Η μεγαλύτερη ήττα μας, σαν χώρα όχι τώρα μόνο με την κορόνα αλλά και με τα μνημόνια είναι οι 20-25-30χρονοι που έφυγαν, φεύγουν και θα φύγουν από την χώρα.
    Εκεί κανένας αδωνης δε μπορεί να επιχειρηματολογησει γιατί δε του δίνεται πλέον ο λόγος.
    Η φυγή, από μια σχέση, μια εργασία, μια ομάδα, μια χώρα είναι η υπέρτατη αρνηση.
    Και να μην βγουν κουτκπονηροι με μυαλό κοτας να τους χαρακτηρισουν δείλους, γιατί κανένας από όσους επιχειρηματολογουν εκ του ασφαλούς, δεν έχει τα κακαλα με μια τσάντα 7,9 κιλα να πάει και να φτιάξει την ζωή του στην Αγγλία.
    Αξιοπρέπεια λέγεται αυτό που ψάχνουν έξω.

    Εδώ εμείς ειμαστε Ellis Street κουτσοί στραβοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα είπες σχεδόν όλα.
      Οι δειλοί είμαστε εμείς που μένουμε τόσα χρόνια χωρίς να αλλάξουμε τίποτα, ίδια κόμματα, ίδιοι πολιτικοί, ίδιες πολιτικές οικογένειες, ίδιες ιδεολογίες, τα ίδια ψέματα από τα ίδια πρόσωπα.
      Εγώ φταίω που φεύγει το σπουδαγμένο παιδί μου και πληρώνω το τίμημα της δειλίας μου.
      Δεν ξέρω αν ποτέ θα συγχωρέσω τον εαυτό μου γι΄ αυτό.

      Διαγραφή
    2. Τα είπατε όλα, η δύναμή μας είναι η κάλπη, ΓΙΑΤΙ όμως εκείνη τη στιγμή παθαίνει αμνησία ο Έλληνας ψηφοφόρος ΓΙΑΤΙ; Ενώ γνωρίζει ότι καταστρέφει το μέλλον των παιδιών του; ΓΙΑΤΙ; Χρήζει ψυχιατρικής διερεύνησης αυτή η αυτοκτονική συμπεριφορά.

      Διαγραφή
  3. «Πορτιέρηδες,τσεκαδοροι...»
    Τρομερά ...επαγγέλματα...
    Η εξαφάνιση τους,θα σημάνει το τέλος του πολιτισμού μας,όπως τον ξέρουμε σήμερα!
    Γιουνανισταν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τις λουλουδούδες ξέχασες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. βαριά βιομηχανία.
    Βέροια ούτε ο φασουλονταβας δεν εχει πλέον γεύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ