Quantcast

http://picasion.com/

Έκτακτο: Κλειστά τη Δευτέρα τα σχολεία στον δήμο Βέροιας

Χιόνια, χαμηλές θερμοκρασίες και παγετό άφησε πίσω της η κακοκαιρία «Λέανδρος» στην περιοχή μας. Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες δημιούργησαν έντονο προβληματισμό σχετικά με την λειτουργία των σχολείων της Πρωτοβάθμιας, λόγω της οδηγίας του Υπουργείου για ανοιχτά παράθυρα κατά τη διάρκεια του μαθήματος, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού. Έτσι, έπειτα από απόφαση του Δημάρχου Κώστα Βοργιαζίδη, Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία, καθώς και τα Σχολεία Ειδικής Αγωγής θα παραμείνουν κλειστά την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου. Αναλυτικά η απόφαση:

Με απόφαση του Δημάρχου, Κωνσταντίνου Βοργιαζίδη, όλες οι Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία) καθώς και τα Σχολεία Ειδικής Αγωγής του Δήμου Βέροιας, αύριο Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021, θα παραμείνουν κλειστά λόγω των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών που σε συνάρτηση με την υποχρέωση αερισμού των σχολικών μονάδων στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, καθιστούν την εκπαιδευτική διαδικασία επισφαλή για μαθητές και διδάσκοντες. 

23 σχόλια:

  1. Θα κάνουμε webex ή όχι; 🤣🤣

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Δήμος βεροιας γιατί δεν καθάρισε έστω και προληπτικά τα σχολεία από τα χιόνια; στην προκειμένη περίπτωση μόνο τα δημοτικά εφόσον ήταν ανοιχτά! Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν λειτουργεί τίποτα παρά μόνο στα γραφεία υποτίθεται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν καθαριζαν τα χιονια θα ανεβαινε η θερμοκρασια; Λες;

      Διαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Σοβαρέψου αν πάνε τα παιδιά με τέτοιες συνθήκες θα αρρωστήσουν όλα και δεν είναι καιρός για γιατρούς και νοσοκομεία.

      Διαγραφή
  4. Όχι, γιατί δεν είναι στη δικαιοδοσία του να αποφασίσει κάτι τέτοιο αλλά και γιατί δεν έχουν ενημερωθεί οι γονείς από τις σχολικές μονάδες για κάτι τέτοιο. Οι γονείς που εργάζονται, τι θα πουν, ότι δεν πάει το παιδί σχολείο και θα κάτσω σπίτι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά και είναι στη δικαιοδοσία του. Οτι προτιμάς να στείλεις το παιδί σου στον παγετό με ανοιχτά παράθυρα τι να σχολιάσω! Να σε χαίρεται!!!

      Διαγραφή
    2. Αμα το στείλεις και παγώσει και αρρωστήσει ποιος θα σου το κρατάει τότε το παιδί;

      Διαγραφή
    3. ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ... ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ;;;

      Διαγραφή
  5. Τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά. Οι διευθυντές δεν έχουν καμία ενημέρωση ακόμη. Άλλωστε τι θα κάνουν οι εργαζόμενοι γονείς και πότε θα ενημερώσουν τους εργοδότες τους.? Στο 4 το πρωί.?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ενώ τα ιδιωτικά μπορούν να δουλέψουν με ανοιχτά παράθυρα και κρύο....τραγική η εκπαίδευση πολύ φτωχό τομκελλον των παιδιών μας. Και αν θέλουν να ανέβει η θερμοκρασία γιατί δεν επιλέγουν να ξεκινήσει το πάθημα στις έντεκα και να τελειώσει στις τέσσερις?... Ας απαντήσει κάποιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μάθημα δεν ξεκινάει όποτε σου κατέβει εσένα ουτε μπορει να τελειώνει οποτε σου κανει γούστο.
      Δεν είμαστε ολοι αργόσχολοι που παρατάνε οτι ωρα τα παιδια τους στην οθόνη. Κάποιοι έχουμε κι άλλα να προγραμματίσουμε και να ασχοληθούμε.

      Διαγραφή
    2. Φτωχό είναι το μέλλον του παιδιού σου που δεν το νοιάζεσαι να παγώσει! Τι γονείς υπάρχουν!!!

      Διαγραφή
    3. εαν υπαρχει επαρκης θερμανση τοτε δεν υπαρχει προβλημα εστω και με ακραιες θερμοκρασιες οπως αυτες που εχουμε τις μερες αυτες

      Διαγραφή
  7. Μπράβο το Δήμο για τα γρήγορα αντανακλαστικά με τέτοιο κρύο και ανοιχτά παράθυρα θα αρρώσταιναν όλα τα παιδιά. Ίσως να πρέπει να μείνουν κλειστά όσες μέρες θα είναι πολύ χαμηλές οι θερμοκρασίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι παιδικοί γιατί δεν έκλεισαν; Πρέπει να βγάλουμε τα μωρά μέσα στο κρύο λες και είναι φαντάροι; Ποιος εργοδότης θα εγκρίνει άδεια με παιδικούς ανοιχτούς; Ντροπή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πραγματικα δεν μπορει να σας πιασει καπου κανεις,με τιποτα δεν ειστε ευχαριστημενοι,αν εκλειναν και οι παιδικοι θα βγαινατε και θα λεγατε τα χιλια δυο

      Διαγραφή
  9. Τα σχολεία έκλεισαν σε όλη τη Μακεδονία όχι μόνο στη Βέροια και έτσι έπρεπε να γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και αύριο δείχνει χαμηλές θερμοκρασίες το πρωί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αν υπάρχει σκέψη για κλείσιμο των σχολείων και την Τρίτη, καλό θα είναι να ενημερωθούμε έγκαιρα. Εξάλλου ο λόγος είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες, οπότε δεν είναι δύσκολο να δουν από νωρίς τα προγνωστικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. φυσικα και οι εργαζομενοι γονεις εχουν θεμα με τα παιδια οταν αυτα δεν πανε στο σχολειο αλλα τα σχολεια υπαρχουν οχι για να μπορουν να δουλευουν οι γονεις ανετα. τοτε θα ισχυε και το αντιστροφο για τους ανεργους!!!
    τι κανουν οι γονεις οταν για αλλους λογους ή λογους υγειας τα παιδια τους δεν πανε σχολειο;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΓΩΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΥΔΡΕΥΣΗ - ΑΠΟΧΕΥΤΕΣΗ - ΑΣΦΑΛΕΙΑ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΤΗΡΙΑ ΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ. ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΤΙΣ ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΕ ΚΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΞ. ΧΩΡΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ