Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Καμπανάκι για τα σκουπίδια στο Δήμο Βέροιας - Μόλις στο 7% η ανακύκλωση, τα πρόστιμα και οι... χαφιέδες!

Για την ασυνειδησία των πολιτών που πετούν τα σκουπίδια τους με προκλητικό τρόπο αναφέρθηκε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο ο Βασίλης Παπαδόπουλος. Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας τόνισε πως ορισμένοι συμπολίτες μας, συμπεριφέρονται με άσχημο τρόπο και δημιουργούν προβλήματα στην υπηρεσία. Αρχικά, μίλησε για την ανακύκλωση, η οποία δυστυχώς βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Βρισκόμαστε στο 14% της ανακύκλωσης των σκουπιδιών, το οποίο μόλις το 7% είναι το αμιγές καθαρό. Όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος, υπάρχει ανοιχτό σχέδιο το οποίο θα κατατεθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», όπως επίσης ετοιμάζονται φάκελοι που θα κατατεθούν τον επόμενο μήνα σ' άλλα προγράμματα. Περίπου 2.500 τόνοι ανακύκλωσης μπαίνουν στους μπλε κάδους, οι οποίοι είναι και η απολαβή του Δήμου. Αυτό θα πρέπει να αυξηθεί... 

«Η ανακύκλωση είναι υποχρεωτική από το 2017 - Χρειάζεται έλεγχος»

«Χρειάζεται να γίνεται εντατικός έλεγχος για το τι πετάνε οι πολίτες στους κάδους. Χρειαζόμαστε την συμβολή της Δημοτικής Αστυνομίας, αλλά και άλλων ελεγκτικών μηχανισμών που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν. Η ανακύκλωση είναι υποχρεωτική από το 2017. Άρα, δεν μπορούμε να πετάμε σ' έναν πράσινο κάδο, ένα κουτί χάρτινο ή κουτάκια των αναψυκτικών ή μπουκαλάκια του νερού. Αν υπήρχε έλεγχος θα έπρεπε να επιβληθούν πρόστιμα» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Δεν θέλουμε τους πολίτες χαφιέδες, αλλά χρειάζεται ευσυνειδησία»

Στη συνέχεια ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος μίλησε για την νοοτροπία. Να υπάρχει ευσυνειδησία και οι πολίτες να συνεργάζονται μεταξύ τους. «Έχω ακούσει πολλές φορές να μου λένε, γιατί δεν τους κυνηγάτε, γιατί δεν επιβάλλονται τα πρόστιμα; Για παράδειγμα, θα αναφέρω, το Σάββατο το πρωί ξεκινήσαμε την αποκομιδή και έκπληκτοι διαπιστώσαμε τρία στρώματα και έναν καναπέ δίπλα από τους κάδους. Δεν βρέθηκε κάποιος να τον δει και να μας ενημερώσει; Δεν ζητάμε από τους πολίτες να γίνουν... χαφιέδες, αλλά ευσυνειδησία χρειάζεται. Να αρχίσουν οι πολίτες να συνεννοούνται μεταξύ τους. Πρέπει να μπούμε σε μια σειρά. 

Το κλείσιμο της εστίασης έφερε σκουπίδια στους δρόμους

«Τώρα που έχει κλείσει η εστίαση, έχουν γεμίσει όλοι δρόμοι στο κέντρο, με ποτηράκια πλαστικά από καφέ και κουτάκια αναψυκτικών. Δεν μπορεί ο καθένας να πετάει από το παράθυρο του αυτοκινήτου του ότι θέλει, Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας είναι ιδιαίτερα αυστηρός και αναφέρει ρητά πως σε τέτοιες παραβάσεις υπάρχει αφαίρεση άδειας και διπλώματος. Χρειαζόμαστε και την βοήθεια της Αστυνομίας» κατέληξε ο Βασίλης Παπαδόπουλος. 

16 σχόλια:

  1. αν δε με απατάει η μνήμη μου έχω δει μπλε κάδο να πετάγεται εκεί που μπαίνουν και οι πράσινοι. σαχλαμάρες. δεν υπάρχει τίποτα όρθιο.

    υγ καθαρίστε τα (δεντρα) ζιζάνια απο μπαρμπουτα κατω εληα και τατιαυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Αντιδήμαρχε. Μετά απο τόσα χρόνια στη θέση αυτή, δεν κατάλαβες τίποτε. Εάν έβλεπες κάποιον να βιάζει ενα παιδάκι, θα το κατήγγειλες; Εάν έβλεπες κάποιον να βάζει φωτιά στο δάσος; Εάν εβλεπες να χτυπάνε και να κλέβουν μια γιαγιά μέσα στο σπίτι της; Αν εβλεπες να σπάνει κάποιος εναν καθρέφτη απο αυτοκίνητο; Επειδή όπως λες δεν εθα γίνεις χαφιές, ποιόν προστατεύεις; Τον κακούργο ή τον αθώο; Να το δεις λίγο αυτό γιατί διοικείς. Η συμμετοχή του πολίτη σε όσα αφορούν τον πολίτη, είναι καθήκον. Κάνεις λάθος μέγα να προτείνεις να μην καταγγείλω κάποιον που μας εχει όλους γραμμένους επειδή έτσι γουστάρει και να περιμένω μέχρι να γίνει ευσυνείδητος. Το δεύτερο ειναι το 7% που είπες. Είδες πόσο σπουδαίο είναι να ειναι τα πράγματα μετρήσιμα; Και οταν ειναι μετρήσιμα, βλέπουμε πόσο σύγχρονη πόλη είμαστε. Ακαι το άλλο. Εάν έβλεπες να σπάνε το αυτοκίνητό σου γειτονόπουλα επειδή έτσι γουστάρουν, επειδή δεν εισαι χαφιές, δεν θα εκανες κάτι ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραια κ εγω σας λεω το αλλο.Εαν δω να πετανε σκουπιδια απο τα παραθυρα των αυτοκινητων, που το εχω δει δηλ αυτο το αισχος, σε ποιον μπορω να απευθυνθω; οχι δεν ειμαι ρουφιανος, αλλα ευσυνειδητος πολιτης που τρελενετε να βλεπει να πετανε σκουπιδια κ να μη σεβονται ουτε το περιβαλλον ουτε τπτ!!
    Ας μου απαντησει καποιος λοιπον..κ εγω θα φροντισω κ ρουφιανος να γινω αν χρειαστει προκειμενου καποιοι να αρχισουν να σεβονται κ να πετανε τα σκουπιδια τους στον κοντινοτερο καδο!
    Κ οταν ειστε στο αμαξι, βαλτε τα τα ριμαδια σε μια σακουλα κ μετα μεταξτε τα δηλ ελεος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε παιδιά να μας πει ο Δήμος πόσα σκουπίδια κάνει ανακοίκλωση να ξέρουμε, να συνεχίσουμε ή τζάμπα κάνουμε εμείς και αυτός τα πετάει;
    Δώστε στοιχεία επίσημα να ξέρουμε τόσους τόνους σε εκείνο το εργοστάσιο και τόσα έσοδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάνε τέτοια πράγματα στην Γερμανία κ θα σε πω εγώ μετά.. Τα πρόστιμα βροχή πέφτουν όπως κ οι καταγγελίες.. Κάντε το κ εδώ.γιατι όλοι νομίζουν είναι μάγκες.βαλτε πρόστιμα κ δώστε θάρρος για καταγγελίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά που είναι και ο Παπαδόπουλος σε αυτόν τον Δήμο και λειτουργεί 1 από τα 3 πράγματα σωστά.
    Δεν τον γνωρίζω τον κύριο Παπαδόπουλο αλλα λειτουργεί άψογα και μόνιμα είναι έξω στους δρόμους. Ο άνθρωπος δουλεύει για τον Δήμο και αυτό φαίνεται. Όπως το αντίθετο συμβαίνει με τους δρόμους που θυμίζουν Ουγκάντα. Τρύπες λακκούβες διπλή άσφαλτος κακής ποιότητας κτλ.Τον ύπνο του δικαίου ο Αλεκακης. Μπράβο κ.Παπαδοπουλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ένα σετ κάδων σε κάθε οικοδομή και σε όποια δεν γίνεται σωστη ανακύκλωση, διοικητικό πρόστιμο και μη παραλαβή των απορριμμάτων μέχρι να πληρωθεί αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βαλτε τους τεμπελχαναδες δημοτικους αστυνομικους στην υπηρεσια της καθαριοτητας. Τωρα, γιατι αν ανοιξουν οι καφετεριες μετα τις 11¨30 το πρωι ξαφανιζονται....για καφεδακι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τα καλά σκουπίδια όπως τα μέταλλα τα μαζεύουν οι ρακοσυλλέκτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. σωστος ο βασιλης. ειναι παντου και παλευει, εαν βελτιωθει και σε 4-5 λεπτομερειες θα ειναι αριστος. αν ειχε και περισσοτερο προσωπικο - εργαλεια θα ηταν καλυτερα. πρεπει ομως και εμεις να προσεχουμε με το θεμα καθαριοτητα -σκουπιδια -μπαζα-ανακυκλωση και για αυτο μιλαει για "χαφιεδες", να μας πιασει στο φιλοτιμο θελει. μακαρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όλη η δουλειά γίνεται από τους γύφτους, αυτοί παίρνουν τα ανακοικλώσημα μέσα από τους κάδους αυτό ίσως είναι και παράνομο. Το βλέπει κανείς; η δημοτική αστυνομία ίσως; κάνει τίποτα; αν αρχίσει ο καθένας να βγάζει ανακυκλώσιμα υλικά και να τα πουλάει θα υπάρχει θέμα; τελικά ποιος διαχειρίζεται τα σκουπίδια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όποιο μεταλλικό και να βάλουμε στην ανακύκλωση, για το κοινό καλό της Κοινωνίας, έρχονται οι βουλγαρόγυφτοι και το αρπάζουν για την κονόμα. Πάνω σε αυτό έχει να τοποθετηθεί ο κ. Αντιδήμαρχος;....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πρώτα ο άνθρωπος να μάθει να μην ρυπαίνει,θέλει παιδεία γι αυτό και μετά η καθαριότητα να εφαρμόσει τα νόμιμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πόσοι δημότες γνωρίζουν άραγε ότι η υπηρεσία καθαριότητας αναλαμβάνει και αποκομιδή βαρέων αντικειμένων π.χ. έπιπλα, στρώματα κτλ και μάλιστα χωρίς χρέωση αρκεί να πάρεις τηλ. και να τους ενημερώσεις και μετά από συνεννόηση κτλ. Εσείς τί κάνατε για να το μάθει ο κόσμος; Μια απλή ιδέα δίνω τώρα να αναγράφονται στους κάδους τα τηλέφωνα της υπηρεσίας καθαριότητας δίπλα στο "ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ" . Πολύ εύκολο να κατηγορείς τους δημότες όταν δεν μπορείς να συνεισφέρεις αυτό το κάτι παραπάνω που απαιτεί μια τέτοια θέση. Ιδέες, λύσεις, προτάσεις καινοτομία κτλ!! Κουράσατε και κουραστήκατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ,
      ΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ-ΓΡΑΨΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ!

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ