Quantcast

http://picasion.com/

Έτοιμο στο 110% το Σέλι - Λύθηκε το πρόβλημα με τον ενοικιαστή στα 3-5 Πηγάδια

Προβάρουν σλάλομ και... αντισηπτικά τα χιονοδρομικά κέντρα της Κεντρικής Μακεδονίας
Έτοιμα να ανοίξουν τις πύλες τους είναι τα Χιονοδρομικά Κέντρα της κεντρικής Μακεδονίας, ελπίζοντας στο «σινιάλο» της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τη διαχείριση της πανδημίας, η οποία θα αποφασίσει αύριο, Παρασκευή, για τη «μοίρα» των χιονοδρομικών κέντρων τον φετινό χειμώνα, μετά από μία καταστροφική χρονιά που προηγήθηκε, όπως αναφέρουν στο makthes.gr οι υπεύθυνοι των Χ.Κ. της περιφέρειας.

Έτοιμο στο... 110% το Χ.Κ. Σελίου

Όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρχε δίαυλος επικοινωνίας με την κυβέρνηση και το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σημειώνει στο makthes.gr ο Γιώργος Μιχαλιάς, πρόεδρος του Χ.Κ. Σελίου Ημαθίας. Παρότι και εκείνος αναμένει τις ανακοινώσεις των επιστημόνων και της κυβέρνησης, υποστηρίζει ότι «πιθανόν αρχές Φεβρουαρίου να ανοίξουμε».

«Έχουμε χιόνι, έχουμε πατήσει και κάποιες πίστες, αλλά μεγάλες ποσότητες δεν έχουμε. Μπορούμε να λειτουργήσουμε. Ο δρόμος αντοχής είναι εντάξει, τα baby μπορούν να λειτουργήσουν, η καρέκλα δουλεύει», περιγράφει ο ίδιος και διαβεβαιώνει πως «είμαστε έτοιμοι 110%» σε όλα τα επίπεδα.

Επιπλέον, παρότι «δεν έχουμε προσλάβει εποχικό προσωπικό», λόγω της αβεβαιότητας της εποχής, «μπορούμε να προσλάβουμε και κάποιους, αλλά μπορούμε να λειτουργήσουμε», με όσους υπάρχουν, διαβεβαιώνει ο πρόεδρος του Χ.Κ. Σελίου, το οποίο τελεί υπό την ευθύνη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Έτοιμα τα 3-5 Πηγάδια - Λύθηκε το πρόβλημα με τον ενοικιαστή

Στη Νάουσα και στο δημοτικό Χ.Κ. στα 3-5 Πηγάδια, έγινε η συντήρηση των μηχανημάτων και των εγκαταστάσεων, καθώς το πρόβλημα που υπήρχε με τον ενοικιαστή ο οποίος το διαχειριζόταν μέχρι πέρσι και αποχώρησε λόγω αδυναμίας που δήλωσε εν μέσω πανδημίας, ξεπεράστηκε, ενημερώνει ο δήμαρχος της Ηρωικής Πόλης Νάουσας, Νικόλας Καρανικόλας.

Πλέον ο δήμος το παραχώρησε δωρεάν, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο, ο οποίος έχει αναλάβει να το λειτουργήσει, προσθέτει ο δήμαρχος.

Παρατηρεί, δε, ότι τα χιονοδρομικά για να λειτουργήσουν πρέπει να επιτραπούν και οι μετακινήσεις μεταξύ Περιφερειακών Ενοτήτων, καθώς οι περισσότεροι επισκέπτες είναι από γειτονικές περιοχές.

Οι εκκρεμότητες που παραμένουν στο Χ.Κ. στα 3-5 Πηγάδια είναι να πληρωθούν οι δύο κενές θέσεις που αφορούν έναν γιατρό και έναν μηχανολόγο, ώστε η λειτουργία του κέντρου να είναι πλήρης, τονίζει ο κ. Καρανικόλας και εκφράζει τη βεβαιότητα πως θα καλυφθούν και οι δύο θέσεις, αρκεί επιστήμονες και κυβέρνηση να «ανάψουν» αύριο, το πράσινο φως.

Το προηγούμενο διάστημα, ο δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας έλυσε τα τρία βασικά προβλήματα, προκειμένου τα 3-5 Πηγάδια να καταστούν λειτουργικά: Να βρεθεί νέος διαχειριστής, μετά την αποχώρηση του ενοικιαστή, να διευθετηθεί το πρόβλημα με το όχημα τύπου λατράκ και να διεξαχθεί επιτυχώς ο ετήσιος και ο πενταετής έλεγχος του Χ.Κ. Ευτυχώς και τα τρία προβλήματα αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς, τονίζει ο κ. Καρανικόλας.

Ερωτηθείς εάν το Χ.Κ. έχει αρκετό χιόνι, ο δήμαρχος απαντά πως «αν δεν ρίξει άλλο και πάει με ήλιο, θα το λιώσει κιόλας. Μισό μέτρο έριξε, δεν είναι και τίποτα αν το πατήσεις», ενώ σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα των 3-5 Πηγαδίων να παράγουν τεχνητό χιόνι, ο κ. Καρανικόλας διευκρινίζει ότι «με το τεχνητό χιόνι δεν γίνεται να λειτουργήσουν όλες οι πίστες», παρά μόνο οι παιδικές και μία λωρίδα για τους ενήλικες.

3 σχόλια:

  1. Λογια για να δικαιολογουνται τα εξοδα που γινονται καθε χρονο σε χιονοδρομικα που μονο στις ταμπελες ειναι χιονοδρομικα κεντρα. με την αισθητη πλεον κλιματικη αλλαγη και στα μερη μας το χιονι για χιονοδρομιες ΤΕΛΕΙΩΣΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ME ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΣΚΑΣΟΥΝ ΓΙΑ 17 ΚΕΝΤΡΑ ΕΔΩ ΧΑΝΤΑΚΩΣΑΝ 3.000.000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.
    ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ. ΧΑΜΗΛΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο κορονοϊός θα φύγει αλλά το χιόνι δυστυχώς δεν έρχεται. Κάθε χρόνο και χειρότερα ειδικά στην Βόρεια Ελλάδα. Πάλι καλά που υπάρχει η Βουλγαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ