Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Δεύτερο «πρώτο κουδούνι» για τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία της Ημαθίας

Λίγες μόνο ώρες έμειναν για να ακουστεί ξανά μετά από περίπου 2 μήνες το κουδούνι για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς από την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021 μαθητές και εκπαιδευτικοί των δημοτικών και νηπιαγωγείων επιστρέφουν στην δια ζώσης διδασκαλία. Μαζί με τα δημοτικά και νηπιαγωγεία επαναλειτουργούν και και παιδικοί/βρεφονηπιακοί σταθμοί. Την ανακοίνωση για επιστροφή στα θρανία δέχθηκε με πολλή χαρά μια μεγάλη μερίδα μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων, με τους πρώτους να ενθουσιάζονται στην ιδέα ότι θα δούνε ξανά τους συμμαθητές τους από κοντά, τους δεύτερους να ανυπομονούν να διδάξουν και πάλι σε σχολική αίθουσα και τους τρίτους να ετοιμάζονται ήδη να μπούνε σε φυσιολογικούς ρυθμούς. Δεν λείπουν φυσικά και αυτοί που δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το άνοιγμα των σχολείων και την επιστροφή των μαθητών στην δια ζώσης διδασκαλία, με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αυτή θα πραγματοποιηθεί -με βάση τα πρόσθετα μέτρα πρόληψης για τον κορωνοϊό- αλλά και τον κίνδυνο διασποράς του ιού από τις σχολικές αίθουσες, στο σπίτι και στα μέλη της οικογένειας.




Ποια μέτρα θα ισχύουν

Για τη δια ζώσης εκπαίδευση στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της Ειδικής Αγωγής όλων των βαθμίδων, θα ισχύσουν  τα μέτρα που ίσχυαν και όταν άνοιξαν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο, δηλαδή, υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, χρήση αντισηπτικού, αποστάσεις, συχνός αερισμός και καθαρισμός αιθουσών, ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων κτλ. 

Σχετικά με τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, που επίσης επαναλειτουργούν από την Δευτέρα 11/1, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για τους εργαζομένους και προαιρετική για τους μαθητές.

Εκτός από τα παραπάνω μέτρα, από την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου θα ισχύουν και επιπλέον μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός μαθητών και γονέων, όπως διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης ανά ομάδες τμημάτων, χρήση περισσότερων της μιας εισόδου για την είσοδο και έξοδο των μαθητών, της σχολικής μονάδας όπου αυτές υπάρχουν. Επίσης, όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν, μπορούν να επιβληθούν σε δωρεάν έλεγχο Covid-19, κάνοντας αίτηση μέσω της πλατφόρμας edu.testing.gov.gr.




Με κωδικό «4» οι γονείς

Με αποστολή του κωδικού «4» στο 13033 θα γίνεται η μεταφορά των παιδιών στα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία από τη Δευτέρα. Σύμφωνα με τις επίσημες οδηγίες για τη μετακίνησή τους οι γονείς και οι κηδεμόνες θα πρέπει να στέλνουν SMS με τον κωδικό 4 (Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο) στο 13033, ενώ τα παιδιά πρέπει να φέρουν μαζί την έγγραφη βεβαίωση από το σχολείο.

Σε πλήρη ετοιμότητα τα σχολεία της Ημαθίας - Τι αναφέρει στο veriotis.gr ο προϊστάμενος Α/θμιας Εκπαίδευσης Δημήτρης Πυρινός

Σχετικά με τα μέτρα προστασίας, σε τοπικό επίπεδο, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τους δήμους, τους Αντιδημάρχους Παιδείας και προέδρους Σχολικών Επιτροπών των δήμων, έχει προβλέψει για την προμήθεια όλων των απαραίτητων υλικών, μάσκες, αντισηπτικά, είδη καθαρισμού και απολύμανσης και τα σχολεία της Ημαθίας είναι σε πλήρη ετοιμότητα να υποδεχθούν μαθητές και εκπαιδευτικούς, όπως ανέφερε στο veriotis.gr ο προϊστάμενος Α/θμιας Εκπαίδευσης Δημήτρης Πυρινός.


Οι γονείς έχουν ενημερωθεί από τους διευθυντές των σχολείων για τον τρόπο και την ώρα προσέλευσης των μαθητών στη σχολική μονάδα. «Σε κάποια σχολεία, ανάλογα με τον όγκο των μαθητών, θα υπάρξει σταδιακή προσέλευση/αποχώρηση των μαθητών ή/και χρήση επιπλέον εισόδων του σχολείου, όπου χρειαστεί και υπάρχει η δυνατότητα. Τα επιπλέον αυτά μέτρα (ωράριο/είσοδος) θα χρησιμοποιηθούν ανάλογα με τις ανάγκες και τις δυνατότητες της κάθε σχολικής μονάδας», σημείωσε ο κ. Πυρινός.

Δειγματοληπτικά τεστ covid στα σχολεία

Σχετικά με τα δειγματοληπτικά τεστ στα σχολεία, ο κ. Πυρινός ανέφερε πως όλοι οι εκπαιδευτικοί έχουν ενημερωθεί για την δυνατότητα δωρεάν ελέγχου covid-19, κάνοντας αίτηση μέσω της σχετικής πλατφόρμας, ενώ η Δ/νση Α/θμιας έχει ζητήσει από κλιμάκια του ΕΟΔΥ να πραγματοποιούν οργανωμένες και συχνές επισκέψεις σε σχολεία για διενέργεια rapid test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, προκειμένου να προληφθεί τυχόν διασπορά μέσα από την εκπαιδευτική κοινότητα. «Αν και στην προηγούμενη φάση της πανδημίας το είχαμε προλάβει και δεν υπήρχε δημοτικό σχολείο με συρροή κρουσμάτων», ανέφερε ο προϊστάμενος, διευκρινίζοντας πως ακόμα δεν υπάρχει σχετική επίσημη ενημέρωση από την πλευρά του ΕΟΔΥ.

Οι book δίνουν φαβορί το «θα ξανακλείσουν»

Αν και πολλοί είναι αυτοί που... στοιχηματίζουν στο κλείσιμο των δημοτικών και μάλιστα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, λόγω έξαρσης κρουσμάτων, αισιόδοξος δηλώνει στο veriotis.gr ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Δημήτρης Πυρινός, που ελπίζει πως με λίγη τύχη και προσοχή, θα φτάσουμε μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς. 

Μήνυμα με οδηγίες στους γονείς

Ένα παρόμοιο με το παρακάτω μήνυμα έλαβαν αυτές τις ημέρες από τη διεύθυνση του σχολείου, οι γονείς των μαθητών των δημοτικών σχολείων της Ημαθίας, που τους ενημέρωνε για την ώρα προσέλευσης και την τήρηση των μέτρων. 

«Αγαπητοί γονείς και παιδιά μας καλημέρα και καλή χρονιά με υγεία και αισιοδοξία! 

Από τη Δευτέρα 11/1/2021 θα ξαναρχίσουν τα δια ζώσης μαθήματα, σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ για την επαναλειτουργία της Α/θμιας Εκπαίδευσης.

Οι μαθητές /τριες του σχολείου θα εισέρχονται από διαφορετικές εισόδους και θα αποχωρούν ως εξής (όπως θα προσέξετε έχουν γίνει αλλαγές στις εισόδους και εξόδους):
• Α', Ε' τάξεις από την είσοδο ..... από τις 8:00 ως 8:15 π.μ.
• Γ', Δ' τάξεις από την κεντρική είσοδο του ......., επί της οδού ......., από τις 8:00 ως 8:15 π.μ.
• Β', ΣΤ' τάξεις από την είσοδο ......., από τις 8:00 ως 8:15 π.μ.)

Η αποχώρηση των μαθητών της Α΄τάξης θα γίνεται στις 13:10 μ.μ. 

Παρακαλείσθε να τηρείτε ευλαβικά το ωράριο και της προσέλευσης και της αποχώρησης καθ' όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Οι γονείς/κηδεμόνες και άλλοι συνοδοί, παρακαλούνται να αποχωρούν άμεσα, αφού εισέλθουν και εξέλθουν οι μαθητές/τριες για να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Η παραπάνω οδηγία του ΥΠΑΙΘ, καλό θα ήταν να τηρηθεί για όλο το διάστημα κατά το οποίο εφαρμόζονται τα μέτρα προστασίας από τον Covid-19.

Επίσης εφαρμόζουμε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, για χρήση αντισηπτικών και για σχολαστικούς καθαρισμούς των χεριών.

Τη Δευτέρα οι γονείς για να συνοδέψουν τα παιδιά στο σχολείο στέλνουν μήνυμα στο 13033 με κωδικό 4, ενώ για όσους/ες μαθητές/τριες έχουν χάσει τη βεβαίωση μετακίνησης θα πάρουν νέες από το σχολείο. Με υπομονή και εμπιστοσύνη θα ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες. Περιμένουμε με αγάπη τα παιδιά του σχολείου μας να επιστρέψουν στην καθημερινότητα και μαζί με αυτά κι εμείς οι εκπαιδευτικοί».


Καλή (δια ζώσης) σχολική χρονιά σε όλους!


2 σχόλια:

  1. Δευτερο "πρωτο κουδουνι"κ α εχουμε κ 3ο!!
    Οσα θελουν οι ανικανοι, τα λαμογια της διαφθορας, η κυβερνηση.Οταν θελουν ανοιγουν οταν θελουν κλεινουν κ φυσικα οταν θελουν ανεβαζουν τα κρουσματα κ οταν θελουν τα μειωνουν..
    Οτι θελουν κανουν κ εμεις καθομαστε...ΑΚΟΜΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι είναι στην Ελλάδα!Το ψέμμα περνάει εδώ δυστυχώς!Η αλήθεια δεν αρέσει σε κανέναν γιατί ως γνωστόν...η αλήθεια πονάει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ