Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Επί ποδός Δήμος, Περιφέρεια και Τροχαία να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους - Πού χρειάζονται αλυσίδες

Σε πλήρη εξέλιξη η «εισβολή» του Λέανδρου 
Ασταμάτητη είναι η χιονόπτωση που ξεκίνησε από το βράδυ της Παρασκευής και στην Ημαθία, ντύνοντας στα λευκά ακόμα και το κέντρο των πόλεων. Επί ποδός βρίσκεται από τα ξημερώματα και ο κρατικός μηχανισμός, με τα εκχιονιστικά μηχανήματα του δήμου Βέροιας και της αντιπεριφέρειας Ημαθίας να προσπαθούν να κρατήσουν το οδικό δίκτυο ανοιχτό. Οι δρόμοι στο κέντρο της Βέροιας «περπατιούνται» κανονικά, ωστόσο χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή τόσο από τους οδηγούς όσο και από τους πεζούς. Η κίνηση στον Περιφερειακό της πόλης είναι ελάχιστη, με τους λίγους οδηγούς ΙΧ και φορτηγών που χρειάζεται να κυκλοφορήσουν, να κινούνται με χαμηλότερες ταχύτητες.


Η αντιδημαρχία πολιτικής προστασίας του δήμου Βέροιας βρίσκεται έξω από νωρίς με περίπου 10 μηχανήματα αποχιονισμού, ενώ μηχανήματα έριχναν αλάτι από το βράδυ της Παρασκευής που ξεκίνησε το φαινόμενο. Από τα ξημερώματα τα μηχανήματα του δήμου ανεβαίνουν στα ορεινά χωριά, όπου η χιονόπτωση είναι πιο έντονη, προκειμένου να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο.

Επί ποδός η Τροχαία Βέροιας

Επί ποδός και η Τροχαία που περιπολεί σε όλο το οδικό δίκτυο του νομού ελέγχοντας την κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους και φροντίζοντας για την ασφάλεια των οδηγών. Οι δρόμοι στην πόλη της Βέροιας είναι ανοιχτοί, το ίδιο και η Εγνατία Οδός, με τα μεγαλύτερα προβλήματα να εντοπίζονται στο ορεινό οδικό δίκτυο.

Σε επικοινωνία του veriotis.gr με τον Διοικητή της Τροχαίας Βέροιας Ιωσήφ Παρούτογλου, ενημέρωσε πως η κατάσταση στους δρόμους μέσα στην πόλη της Βέροιας είναι ελεγχόμενη και ικανοποιητική. Η Εγνατία Οδός είναι ανοιχτή και γίνονται πολλές προσπάθειες να συνεχιστεί η κυκλοφορία χωρίς προβλήματα, ωστόσο η Τροχαία συστήνει στους οδηγούς να φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες στα οχήματά τους σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Κάποια προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στο περιφερειακό δίκτυο, όπως στον δρόμο για Ριζώματα, στον δρόμο για Σέλι και στην Παλαιά Εθνική Οδός Βέροιας - Κοζάνης. 




Πού χρειάζονται αλυσίδες

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Τροχαία, στο οδικό δίκτυο της Ημαθίας απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες για τα οχήματα που κινούνται στα εξής σημεία:

▪ από το 76 έως το 98 χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Κοζάνης (διασταύρωση Σελίου έως όρια με νομό Κοζάνης)
▪ από το 4 έως το 26 χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Βέροιας - Σελίου (διασταύρωση Σελίου έως χιονοδρομικό κέντρο)
▪ επαρχιακή οδός Νάουσας - Σελίου.
▪ επαρχιακή οδός Νάουσας - 3/5 Πηγάδια
▪ επαρχιακή οδός Βέροιας Δασκίου από το 9 έως το 43 χιλιόμετρο
▪ επαρχιακή οδός Νάουσας - Αρκοχωρίου
▪ επαρχιακή οδός Νάουσας - Ροδοχωρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ