Quantcast

http://picasion.com/

Δημοσκόπηση: Σταθερά υψηλή η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - Τι λένε οι πολίτες για το εμβόλιο

Σταθερά υψηλό παραμένει το προβάδισμα που έχει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ όπως δείχνει η πρώτη δημοσκόπηση για το 2021 από την εταιρεία Opinion Poll για την εφημερίδα «Political». Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 4/1-8/1 σε δείγμα 1.004 νοικοκυριών και σε άτομα από 17 ετών και πάνω με δικαίωμα ψήφου. Η διαφορά, όπως δείχνουν τα στοιχεία της έρευνας, στην πρόθεση ψήφου βρίσκεται στο 17,4%, ενώ μοιρασμένες είναι οι απόψεις για το πώς διαχειρίζεται η κυβέρνηση την πανδημία.

Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζουν οι απαντήσεις των πολιτών όσον αφορά το πώς νιώθουν εν μέσω των συνθηκών που επιβάλει η καραντίνα και ο κορωνοϊός. Το 51.1% των ερωτώμενων δηλώνει ότι αισθάνεται ανησυχία και άγχος, το 27.8% απογοήτευση, το 22.4% ελπίδα και αισιοδοξία, ενώ σιγουριά και ανακούφιση αισθάνεται μόλις το 2.9% και 2.1% αντίστοιχα.

Αυτό επηρεάζει προφανώς το αποτέλεσμα στην ερώτηση αν θεωρούν ότι η χώρα οδεύει σε σωστή ή λάθος κατεύθυνση. Το 45% δηλώνει ότι η χώρα οδεύει σε σωστή κατεύθυνση – ποσοστό καθόλου ευκαταφρόνητο – με το 44% να δηλώνει το αντίθετο.Την άποψη αυτή υιοθετεί το 74.3% των ψηφοφόρων της Ν.Δ και το 720.3% του ΚΙΝΑΛ, ο ένας περίπου στους πέντε ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ , του Κ.Κ.Ε και της ΜΕΡΑ 25 και ο ένας στους τέσσερις της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ .

Όσον αφορά τον εμβολιασμό η συντριπτική πλειοψηφία (ποσοστό 74%) δηλώνει ότι «σίγουρα ναι» και «μάλλον ναι» στο ερώτημα αν θα εμβολιαστούν. Ενώ σε μια δύσκολη, κομβική στιγμή αντιμετώπισης της πανδημίας εμφανίζεται πάντως μία τόνωση της αισιοδοξίας λόγω της ύπαρξης πια εμβολίου, αφού το 56% δηλώνει αισιόδοξο για την οριστική αντιμετώπιση του κορονοιού. Αυτό δηλώνει το 74.3% της Ν.Δ και το 71.9% του ΚΙΝΑΛ που είναι τα πιο αισιόδοξα κομματικά ακροατήρια, το 47.6% του ΣΥΡΙΖΑ, το 51.3% του Κ.Κ.Ε, το 44.4% του ΜΕΡΑ 25 και το 28.5% της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ στην οποία εμφανίζεται το χαμηλότερο ποσοστό αισιοδοξίας.

Η πρόθεση ψήφου δείχνει μια μικρή μείωση της διαφοράς ανάμεσα στην Ν.Δ και τον ΣΥΡΙΖΑ από τις 18.7 εκατοστιαίες μονάδες στις 17.2, με την Ν.Δ στο 38.6% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 21.4%. Και τα δύο κόμματα εμφανίζουν αύξηση κατά 0.9% και 2.6% σε σχέση με την μέτρηση του Νοεμβρίου.

Τα υπόλοιπα κόμματα βρίσκονται στα ίδια επίπεδα, με το ΚΙΝΑΛ στο 6.5%, το Κ.Κ.Ε στο 5.1%, την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ στο 3.2% και το ΜΕΡΑ 25 στο 2.7%.

Τέλος ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πολύ ισχυρός τόσο στην δημοφιλία, όσο και στην αποδοχή ως Πρωθυπουργός, σε όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και την καταλληλότητα για Πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται μακράν των υπολοίπων ο δημοφιλέστερος Πολιτικός Αρχηγός με θετικές απόψεις στο 62.5% των πολιτών.Ακολουθεί με σειρά δημοφιλίας η Φώφη Γεννηματά με 38.5%, ο Αλέξης Τσίπρας με 37.2% και ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 36.8%, ενώ ακολουθούν με απόσταση ο Κυριάκος Βελόπουλος και ο Γιάνης Βαρουφάκης με 12.2% και 11.9% αντίστοιχα.

Ταυτόχρονα συγκεντρώνει ικανοποίηση ως Πρωθυπουργός από το 61% των πολιτών, δηλαδή 16% πάνω από την ικανοποίηση από το Κυβερνητικό έργο. Τα μεγαλύτερα ποσοστά αποδοχής τα συγκεντρώνει στην Ν.Δ με 92%, στο ΚΙΝΑΛ με 82.8% και στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ με 72.4%, ενώ εμφανίζει αποδοχή της τάξης του 33.6% στον ΣΥΡΙΖΑ, του 35.1% στο Κ.Κ.Ε και του 40.7% στο ΜΕΡΑ 25.

24 σχόλια:

  1. Χαχαχαχαχαχαα Κούλη τάισε λίγο ακόμη ρε να βγαζουν μπροστά τη Ν.Δ όχι με 17,5 αλλα με 37,5!Και σένα καταλληλότερο με 90%.Λίγα σου δίνουν!Α ρε μαμελούκοι!Καλά σας κάνουν! Ότι κι αν παθαίνετε το αξίζετε!Φάτε κι άλλο σανό.Σ αυτούς τα ευρώ και σ εσάς το σανό!Δίκαιη μοιρασιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΩΣΤΟΣ !!!!!!!! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ.....

      Διαγραφή
  2. Πριν λίγες μέρες τηλεφωνικά συμμετείχα σε δημοσκόπηση πανελλήνια,στη πρώτη ερώτηση που αφορούσε τον κορονοιο σε σχέση με τη κυβέρνηση η απάντηση μου ήταν αρνητική ,στη δεύτερη που αφορούσε την οικονομία μερικώς αρνητική ,με ευχαρίστησε ευγενικά και έκλεισε το τηλέφωνο.Δεν θυμαμε ποια εταιρία ήταν αλλά είμαι σίγουρος ότι οι δημοσκοπικες εταιρίες είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ από προσωπική εμπειρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΩΠΑΑΑΑ !!!!! ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΛΕΣ;;;; ΓΡΑΨΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΝΤΕ ΣΕΙΡΕΣ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ......ΛΑΕ ΞΥΠΝΑ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ..ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ..ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΛΙΒΑΝΙ ΚΑΙ ΛΙΒΑΝΙΖΟΥΝ ΟΠΟΥ ΒΡΟΥΝ....

      Διαγραφή
    2. Εγώ πάλι έτυχα σε δημοσκόπηση που μου ζητούσε να βαθμολογήσω από το 1 έως το 5 Υπουργούς έργο κυβέρνησης κλπ με άριστα το 5. Τους πλάκωσα στους Άσσους και μάντεψε τι έγινε; ΕΠΕΣΕ Η ΓΡΑΜΜΗ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ...

      Διαγραφή
  3. ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΜΩΣ ΣΤΟΝ ΞΥΠΝΙΟ ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΑΚΡΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Dimoakopish tis alithias.axioi this mhras tis afth I xora.kala na pathume.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπάρχει άραγε κανένας που να πιστεύει/εμπιστεύεται τις δημοσκοπήσεις;
    Ότι παραγγελία δώσει ο πελάτης,αυτό θα δώσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ... και εγώ σε σύγκριση με τις κότες της γιαγιάς μου είμαι Αϊνστάιν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ. ΤΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΛΙΚΑ ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΠΟΥ ΕΙΔΕ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ - ΛΥΣΗ.
    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΑΥΤΟΣ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕ ΤΑ ΌΠΟΙΑ ΘΕΤΙΚΑ Ή ΑΡΝΗΤΙΚΑ , Ο ΜΕΤΡΙΟΣ ΚΟΥΛΗΣ, Ο ΓΟΝΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ( ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ ΚΤΛ) ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΟ ΟΡΑΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΓΚΑΦΑ ( ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άξιοι της μοίρας μας αν συνεχίσουμε έτσι ...

      Διαγραφή
    2. ΒΑΘΕΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΙ ΕΙΣΘΕ....Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΕΙΑ...ΜΑΛΛΟΝ ΧΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΟΛΥ ΣΚΑΙ....ΚΟΙΜΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΟΝΕΙΡΑ ...ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ.

      Διαγραφή
    3. το θεμα δεν ειναι τα ονειρα αλλα οτι ο τσιπρας που τον ψηφισαμε δυστυχως οχι μονο δεν τα καταφερε αλλα αποδειχτηκε λιγος και επικινδυνος για τη χωρα. επαιξε και εχασε.

      Διαγραφή
    4. Τοτε ψηφισε ξανα αυτον που ειναι πολυς...ολοκληρο σοι να τρωει...επιφανεικοι καποιοι γεννηθηκαν και ετσι και τους απογονους εκτος αν βολευθηκαν....

      Διαγραφή
    5. ...εχασε αυτος που νοικοκυρεψε την χωρα με τα οποια λαθη και αφησε σε αυτο το τυχοδιωκτικο πλασμα να σπαταλα τους δικους σου φορους;;;

      Διαγραφή
    6. πλεον κανενας δεν μπορει να σπαταλα οπως τις προηγουμενες δεκαετιες οσα θελει και οπου θελει οχι γιατι ειναι σωστος πολιτικος αλλα γιατι υπαρχει η ΜΕΡΚΕΛ! ο αλεξης ( αλλα και οποιος να ηταν στη θεση του) με τον αγριο εξαναγκασμο και χωρις να το θελει και να το πιστευει εβαλε φορους μαζεψε χρημα αφησε αποθεματικο αλλα ηταν αναγκασμενος . το ιδιο αναγκασμενοι ( δυστυχως) θα ειναι ολοι πλεον σε αυτη την πολιτικη. ο αλεξης καηκε γιατι αλλα ελεγε αλλα τον αναγκασαν να κανει και μαλιστα με πολυ πιο βαριες συνεπειες για τη χωρα. ΑΠΕΤΥΧΕ! φυσικα ο κουλης δεν εφαρμοζει κατποια φιλολαϊκή πολιτικη ουτε αγαπησε ξαφνικα το λαο μας αλλα αυτα που πανω κατω ελεγε αυτα κανει και υπαρχει μια σχετικη μετρια προς το χαλια κατασταση. ολοι λεμε οτι ετσι δεν θα σηκωσουμε κεφαλι αλλα τι να κανουμε;;; ποιον να βγαλουμε στην εξουσια;;; τον αλεξη που δεν καταφερε να κανει τιποτα διαφορετικο απο οτι λεει η ΜΕΡΚΕΛ;;; του δοθηκε η ευκαιρια ,δοκιμαστηκε, απετυχε να κανει κατι απ αυτα που ελεγε, μας ισοπέδωσε τελειως. επομενος τι νοημα εχει να ελπιζουμε οτι την επομενη φορα θα κανει κατι καλυτερο;;; μακαρι να υπαρχει πολιτικος σε καποιο αλλο κομμα που να μπορει να κανει κατι αλλο διαφορετικο. μακαρι αλλα δυστυχως δεν υπαρχει. εν καποιος επειδη δε γουσταρει κουλη για οποιοδηποτε λογο ας στηριζει αλεξη αλλα σε καθε περιπτωση ο μικρος δεν μπορει, δεν κανει, δεν ειναι ικανος. ΔΥΣΤΥΧΩΣ

      Διαγραφή
  8. O AFORIZMENOS,,O ANTHROPOS POU KHNHGHSE THN EKLISIA MAS ,,,KAI O EMPOLEMIOS TOU XRHSTOU KAI THEOU MAS ,NA EISTAI SYGOURH ,POS GRHGORA THA XASH THN KYBERNISH MESA APO TA XERIA TOU ,GIATH STON OURANO DEN XORANE EKSIPNADES, OUTE DYMOSKOPHSEIS,,,,,,,SYNTOMA,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΟΙΤΑ ΧΑΡΑ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΛΛΟΝ ΜΕ ΚΑΝΑ ΚΩΤΣΟ.... ΠΡΟΕΔΡΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι ερωτηθέντες, ήταν αδιακρίτως από το σύνολο των ψηφοφόρων ή από αυτούς που ψήφισαν μόνο στις προηγούμενες εκλογές?
    Επί του συνόλου η ΝΔ είχε 20% και το Τσύριζα 10%. Πώς είναι δυνατόν να έχουν τώρα υψηλότερα ποσοστά και με διαφορά?
    Το πείραγμα στις δημοσκοπήσεις είναι ολοφάνερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εκει...ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μνημόνια και ψευτοπανδημιες.
    Γκιαουρηδες τραβατε για το εμβόλιο της πλάκας αμόρφωτα σκουπίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ - ΦΩΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ. Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ "ΤΙΜΙΟΣ" ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΑΝ. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΧΩΡΙΣ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΙΚΑΝΟΥΣ ΒΟΗΘΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΛΛΑ ΧΑΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΦΩΦΗ ΚΤΛ....ΜΑΥΡΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΥΧΤΑ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ