Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Χαμόγελα» από τους εμπόρους της Βέροιας για το άνοιγμα της αγοράς

Ευχάριστη έκπληξη το κανονικό άνοιγμα - Τι ανέφερε στο veriotis.gr η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου
Κανονικά ανοίγουν την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021 τα εμπορικά καταστήματα σε όλη τη χώρα, έπειτα από δύο μήνες που βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας, με ένα μικρό διάλειμμα την περίοδο των εορτών που λειτούργησαν με τη μέθοδο click away. Και ενώ όλα έδειχναν πως την Δευτέρα το λιανεμπόριο θα άνοιγε μεν αλλά με την μέθοδο του click in shop, τελικά η επιτροπή των λοιμοξιολόγων έδωσε το «πράσινο φως» στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη να ανακοινώσει το κανονικό άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων, όπως δηλαδή επαναλειτούργησε το λιανεμπόριο μετά το πρώτο lockdown, με μάσκες, αποστάσεις και συγκεκριμένο αριθμό ατόμων στο κατάστημα.

Πιο αυστηρά μέτρα και ψώνια... με το ρολόι!

Αυτή τη φορά βέβαια τα μέτρα είναι πιο αυστηρά. Πρώτον, ως προς τον αριθμό των πελατών εντός του καταστήματος. Δεύτερον, για την μετάβαση των πελατών στο κατάστημα απαιτείται η αποστολή SMS στο 13033. Τρίτον και καλύτερον, μπαίνει και συγκεκριμένος χρόνος στα ψώνια μας... 2 ώρες από την αποστολή του SMS για να επιστρέψουμε στο σπίτι μας! Μέχρι και στο Shopping Star δίνουν 3,5 ώρες. Και 350€ για τα ψώνια!

Ευχάριστη έκπληξη το κανονικό άνοιγμα - Περιμέναμε πιο αυστηρά μέτρα

Πώς υποδέχθηκε όμως τα νέα ο εμπορικός κόσμος της Βέροιας; Ο veriotis.gr επικοινώνησε με την πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας Αθηνά Πλιάτσικα - Τσιπουρίδου για μια πρώτη αντίδραση στο άκουσμα του κανονικού - έστω και με μέτρα- ανοίγματος του λιανεμπορίου.


«Υποδεχθήκαμε την είδηση με μεγάλη ικανοποίηση. Ήταν κάτι που δεν περιμέναμε. 
Περιμέναμε να είναι πιο αυστηρά τα πράγματα, με ραντεβού και τη μέθοδο click in shop, κάτι πολύ δύσκολο για εμάς, αλλά τελικά αυτό που ακούσαμε ήταν πολύ ευχάριστο», ανέφερε η κ. Τσιπουρίδου. 

Θα τηρήσουμε τα μέτρα για την ασφάλεια των πελατών και την... «μακροημέρευση» της απόφασης

Σχετικά με τα αυστηρά μέτρα, η παράβαση των οποίων θα επιφέρει ακόμα πιο τσουχτερά πρόστιμα αλλά και την απόσυρση της απόφασης σε περίπτωση που παρατηρηθεί συνωστισμός, όπως ανέφερε νωρίτερα ο Υπουργός, η κ. Τσιπουρίδου διαβεβαίωσε πως οι έμποροι της Βέροιας θα τα τηρήσουν, τόσο για να νιώθουν ασφαλείς οι πελάτες αλλά και για να μείνει ανοιχτή η αγορά. «Εμείς θα τηρήσουμε, όπως πάντα, όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα καταστήματά μας, όπως μάσκες, αποστάσεις, αντισηπτικά και γάντια, θα βάζουμε έναν έναν τους πελάτες μας στα καταστήματα, ανάλογα φυσικά και με τα τετραγωνικά του καταστήματος. Και αυτό γιατί θέλουμε να είναι σίγουροι οι πελάτες και να μην διστάζουν να επισκεφθούν την αγορά μας αλλά και να καταφέρουμε να διατηρήσουμε το άνοιγμα του λιανεμπορίου όσο το δυνατόν περισσότερο». 

Σημειωτέον, στις επιβαρυμένες περιοχές που ισχύουν τοπικά αυστηρά lockdown, η αγορά θα ανοίξει μόνο με click away. Οπότε, ας ελπίσουμε το μέτρο να κρατήσει και φυσικά να κρατηθεί και η Ημαθία μακρυά από τις... «κοκκινο-τοπιές» για να μην επιστρέψουμε στο click away.

Δείτε εδώ όλα τα μέτρα που θα ισχύουν από την Δευτέρα για το άνοιγμα της αγοράς.

1 σχόλιο:

  1. ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΤΑ ΑΝΟΙΞΕ , ΓΙ ΑΥΤΟ ΗΡΘΕ ΚΑΙ Η "ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ"...ΤΙ ΓΚΑΝΤΗΜΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΡΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ