Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Παγωμένα» τα πρώτα ψώνια των Βεροιωτών - Με τσουχτερό κρύο και χωρίς συνωστισμό

Η αναμονή τελείωσε και τα καταστήματα της Βέροιας ανέβασαν και πάλι ρολά από το πρωί της Δευτέρας, με τους εμπόρους να περιμένουν με χαρά να υποδεχθούν και πάλι τους πελάτες τους. Οι Βεροιώτες μπορεί να μην ξεχύθηκαν στην αγορά, σχηματίζοντας ουρές και συνωστισμό έξω από τα καταστήματα, εικόνες που παρατηρήθηκαν σε άλλες μεγαλύτερες πόλεις, ωστόσο κάτι κινήθηκε, όχι στο βαθμό που ήλπιζαν οι καταστηματάρχες αλλά τα πρώτα μηνύματα ήταν ενθαρρυντικά. Εξάλλου είναι και η περίοδος των χειμερινών εκπτώσεων, με τα ποσοστά τους σε κάποια καταστήματα της Βέροιας να κυμαίνεται ακόμα και στο 70% - 80%.

Αν και η ανάγκη του κόσμου να βγει για ψώνια ήταν μεγάλη, οι χαμηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με τα κλειστά δημοτικά και νηπιαγωγεία στον δήμο Βέροιας που κράτησε τα παιδιά άρα και τους γονείς στο σπίτι, ίσως και τα «αδυνατισμένα» πορτοφόλια, «φρέναρε» λίγο την φόρα πολλών καταναλωτών. Από αύριο που θα λειτουργήσουν τα σχολεία και θα αρχίσει να ανεβαίνει η θερμοκρασία, η κίνηση αναμένεται να αυξηθεί.



Οι περισσότεροι που έκαναν «ποδαρικό» στην αγορά, αρκέστηκαν στο να κάνουν μια πρώτη... αναγνωριστική βόλτα στις βιτρίνες για να τσεκάρουν τις εκπτώσεις, κάτι που φάνηκε από τον κόσμο που η πλειοψηφία κυκλοφορούσε χωρίς να κρατάει σακούλες. Ωστόσο, κάποιοι βγήκαν για στοχευμένες αγορές, κυρίως για παιδικά ρούχα και φόρμες, που πάντα έχουν την τιμητική τους, για βρεφικά είδη αλλά και δώρα για νεογέννητα, με τον φόβο μην ξανακλείσουν τα μαγαζιά και πέσουν πάλι στην ανάγκη των μεταφορικών! 


Σειρά είχαν τα γυναικεία ρούχα, αξεσουάρ και καλλυντικά. «Οι πελάτισσες έμπαιναν στο κατάστημα πιο αποφασιστικές από ποτέ και ολοκλήρωναν τις αγορές τους γρήγορα, άλλες μάλιστα σε λίγα λεπτά», μας ανέφερε ικανοποιημένος, ιδιοκτήτης καταστήματος γυναικείων αξεσουάρ. Μάλλον ο χρονικός περιορισμός των 2 ωρών έκαναν τις Βεροιώτισσες... παίκτριες του Shopping Star για να προλάβουν να αγοράσουν όλα όσα είχαν στη λίστα.

Αναμονή δεν παρατηρήθηκε σε γενικές γραμμές, με εξαίρεση μεγάλα καταστήματα ένδυσης και ηλεκτρικών, όπου ο κόσμος δεν μπήκε για στοχευμένες αγορές αλλά για «μια βόλτα μόνο μέσα σε ένα κατάστημα», όπως μας ανέφεραν. Τόσο οι καταστηματάρχες και το προσωπικό όσο και οι καταναλωτές τήρησαν τα μέτρα, φορούσαν όλοι τις μάσκες τους, κρατούσαν τις αποστάσεις τους και το ανώτατο όριο πελατών στο κατάστημα.


Ευκαιρία για το κάτι παραπάνω το άνοιγμα της Κυριακής

Συγκρατημένα ικανοποιημένη φάνηκε η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας Αθηνά Πλιάτσικα - Τσιπουρίδου, σχετικά με την πρώτη ημέρα λειτουργίας του λιανεμπορίου.

«Η κίνηση σήμερα ήταν ικανοποιητική, αν και κάπως μουδιασμένη σε σχέση με αυτό που περιμέναμε, ίσως και λόγο του κρύου. Από την Τετάρτη που θα βελτιωθεί ο καιρός θα μπορούμε να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο», μας ανέφερε η πρόεδρος.

Σχετικά με το προαιρετικό άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 24 Ιανουαρίου, η κ. Τσιπουρίδου ανέφερε πως αν και ο Σύλλογος είναι κατά των Κυριακών, αυτή τη Κυριακή δεν θα την αφήσει κανείς ανεκμετάλλευτη. «Η αγορά δεν θέλει να χάσει ούτε μια ευκαιρία για να δουλέψει. Αν και παραδοσιακά ο Εμπορικός Σύλλογος είναι κατά του ανοίγματος της αγοράς τις Κυριακές, αυτή την Κυριακή που μας δίνεται η επιλογή να ανοίξουμε, θα την εκμεταλλευτούμε», σημείωσε.










7 σχόλια:

  1. Αν δεν ανοίξουν όλα κανονικά μην περιμένετε διαφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι, η Κυριακή σας μάρανε, αντίχριστοι, δεν λέτε που τα κλείσατε όλα τόσους μήνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν δεν δοθούν χρήματα στην αγορά και στον κοσμακη ,τώρα απλώς βλέπουμε τα προεόρτια της φτώχειας που έρχεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εντάξει σταματήστε να γκρινιάζετε Ελεος.οποιος θέλει έχει δουλειά και λεφτά όποιος κάθετε σαφώς και δεν έχει ούτε θα έχει.εγω ξέρω άτομα που γκρινιάζουν και όταν τους λένε έλα για δουλειά απλά σφυρίζουν αδιάφορα. Το τεμπελιο Και το αραγμα με 2 ευρώ στην τσέπη σε ένα καφέ δεν είναι ανάπτυξη.και σε αυτό δεν φταίει καμία κυβέρνηση.ισα ίσα φταίει που δεν κόβει τα επιδόματα..Πρέπει να βάλει επιδομα εργασίας μόνο.να σταματήσουμε να πληρώνουμε εμείς που δουλεύουμε όλους τους τεμπέληδες.φτανει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο σκατ...χος αλλά και βολεμενος είσαι

      Διαγραφή
    2. Γιώργο μιλάς σαν να ανήκεις στην ελίτ.
      Αλλα βρωμοκοπας χωριατίλα.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ