Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Αναβρασμός στην Εκκλησία για τον εορτασμό των Θεοφανίων

Αναστάτωση επικρατεί τις τελευταίες ώρες στους κόλπους της Εκκλησίας μετά την κυβερνητική απόφαση για εορτασμό των Θεοφανίων χωρίς την παρουσία πιστών. Η Εκκλησία θεωρεί ότι η κυβέρνηση υπαναχώρησε από τις αρχικές της δεσμεύσεις, που προέβλεπαν ότι ο εορτασμός των Θεοφανίων θα γινόταν όπως τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, με καθορισμένα από από κοινού συμφωνηθέντα, μέτρα προστασίας της υγείας.

Συγκαλείται η ΔΙΣ

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συγκαλεί εκτάκτως τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο τη Δευτέρα και ώρα 11 το πρωί μέσω τηλεδιάσκεψης, έπειτα από την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι ο εορτασμός των Φώτων θα τελεσθεί χωρίς την παρουσία πιστών στις Εκκλησίες. Και αυτό το παρά το γεγονός ότι στην συμφωνία πρωθυπουργού -Αρχιεπισκόπου που είχε συμπεριληφθεί στη σχετική ΚΥΑ, προβλεπόταν η παρουσία πιστών σε αριθμό ανάλογο του μεγέθους του ναού.

Η Εκκλησία θεωρεί ότι η κυβέρνηση υπαναχώρησε, αν και από την πλευρά της τήρησε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας στις λειτουργίες Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς στις οποίες δεν σημειώθηκε κανένας συνωστισμός.

Τι έγινε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Υπενθυμίζεται ότι για τον εορτασμό των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στους ναούς, προβλεπόταν το εξής για την προστασία της δημόσιας υγείας. Ένα άτομο ανά 15 τ.μ., με 2 μέτρα απόσταση μεταξύ των ατόμων προς κάθε κατεύθυνση μέσα στον ναό. Ανώτατο όριο 25 ατόμων για ενοριακούς ναούς, ενώ στην περίπτωση των Μητροπολιτικών Ναών 50 άτομα , με υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας στον χώρο λατρείας.

Η ανακοίνωση


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος «ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος μετά από την σημερινή ανακοίνωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου περί αυστηροποίησης των μέτρων από την Κυριακή (3.1.2021) για την πρόληψη της διασποράς του κορωνοϊού, στα οποία εντάσσεται η λειτουργία των Ιερών Ναών κατά την ημέρα των Θεοφανείων, αποφάσισε την σύγκληση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου την προσεχή Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 11:00 το πρωί, η οποία θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιασκέψεως προκειμένου να εξετασθούν τα νέα δεδομένα. 

Η Ιερά Σύνοδος υπενθυμίζει ότι κατά την εορτή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και τις λοιπές ημέρες του Αγίου Δωδεκαήμερου στους χιλιάδες Ιερούς Ναούς με μέριμνα των κατά τόπους Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών και των ευλαβών κληρικών τηρήθηκαν όλα τα προβλεφθέντα υγειονομικά μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού».

19 σχόλια:

  1. Anixte to mandri Mas MI sas pari k sas sikosi. Plisiazi o kairos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΤΑΝΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΗΒΕΡΝΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. AS MHLHSH KAI O KK PANTELEHMON,O DYKOS MAS DESPOTHS >>>>>>. GIA THN MAKEDONIA EKANE 6 OMILIES KENTRIKOS OMILITHS, GIA TON XRHSTO MAS KAMIA ,,,,,,,,, EUXOME O XRHSTOS MAS NA TON FOTHSH KAI NA TON ELEHSH,,,,,,KAI MENA TON AMARTOLO,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί τον συκοφαντείτε ενώ δεν το παρακολουθείτε; σαφώς δεν τον παρακολουθείτε! Ο Δεσπότης μας συνεχώς μιλάει για τον Χριστό! Και στην Παναγία Δοβρά που βρίσκεται και σε πλήθος ομιλιών. Αλλά και με τα κατηχητικά που διοργανώνει, τις συναντήσεις που διοργανώνει.

      Διαγραφή
  4. Για το Χριστό περίμενες από το δεσπότη σου να μιλήσει;Ποιον Χριστό;
    Γνωρίζονται μεταξύ τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι υπερβολικός.
      Δεν είναι περιγραφή του πειράματος στο CERN.

      Είναι πιο απλά τα πράγματα.

      Διαγραφή
  5. Λυπούμαι όταν διαβάζω όλα όσα αναφέρονται για την εκκλησία.Δέν νόσησε κανείς από τους πιστούς που πήγαν στις λειτουργείες των Χριστουγέννων,
    και του νέου έτους.Νοσούν οι βαριά σκοταδιστές που αυτήν την έποχή του
    κορονωιού βγήκαν από το καβούκι τους.Λυπούμε για τους μητροπολίτες υπάρχουν εξαιρέσεις,που είναι οσφυόκαμπτες στην εξουσία,αναμεσά τους
    και ο δικός μας ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ.Τών ΦΩΤΩΝ είναι για την ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΥΝΗ από τις
    μεγαλύτερες γιορτές.Καθώμαστε και μαλώνουμε μεταξύ μας άν πρέπει να ανοίξουν ή όχι οι ΝΑΟΙ,αντί να αντιδρούμε σε αυτούς που το επιβάλλουν.
    Ειμαστε άξιοι των γεγονότων που θα έρθουν....Και για τούς επικριτές της ορθόδοξης εκκλησίας που τόσο πολύ πολεμούν τώρα,τούς παρομοιάζω με τους
    λαγούς που βγάινουν από τα λαγούμια τους,όταν βρίσκουν τήν ευκαιρία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κι όλοι αυτοί οι παπάδες και οι μητροπολίτες αλλά και παρά πολλοί θρησκόληπτοι που κόλλησαν και έχασαν και τη μάχη, από που κόλλησαν;Ντροπή δεν έχετε κάποιοι να λέτε ακόμη ότι στην εκκλησία δεν κολλαει;Αντί να συνετιστείτε και να καταλάβετε τη σοβαρότητα της κατάστασης, συνεχίζετε να συμπεριφερεστε επικίνδυνα για το κοινωνικό σύνολο ρεζιλεύοντας για μια ακόμη φορά την πίστη και τη θρησκεία.Ουαι Γραμματείς και Φαρισαίοι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. και σε αλλους τομεις της οικονομικης ζωης υπαναχωρησε η κυβερνηση με τις τελευταιες εξελιξεις. το φαινομενο ειναι εν εξελιξει και γινονται οι αναλογοι χειρισμοι που στοχο εχουν την καλυτερη αντιμετωπιση της πανδημίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έλληνες δεν μπορείτε να πάτε στον εορτασμό των Θεοφανείων, ούτε να επισκεφθείτε οικογένεια και φίλους, ούτε να ψωνίσετε ελεύθερα αλλά μπορείτε να πεταχτειτε μέχρι το Ντουμπάι ακόμα και τώρα που έχουμε lockdown και να ξεσαλωσετε όπως τόσοι και τόσοι άλλοι Έλληνες ,ελεύθεροι και χωρίς φίμωτρα!!! Ε,ρε δούλεμα και ψέμμα που τρώμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι εκκλησίες, το προείπα αλλά δεν δημοσιεύθηκε, είναι κλειστές λόγω των δεσποτάδων. Αν προτρέψουν, ως οφείλουν, τους πιστούς να έρθουν στην εκκλησία, τότε ούτε εισαγγελείς, ούτε κάποια άλλη κοσμική δικαστική αρχή έχει τη δικαιοδοσία να το αποτρέψει αυτό. όμως, ότι βλέπουμε όλοι μας είναι αποτέλεσμα της εκκοσμικευμένης ιεραρχίας, για να μη πω κάποια άλλη έκφραση και κοπώ άλλη μία φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ἀπό τόν Μάρτιο, ὅτε ξεκίνησε αὐτή ἡ χριστιανοφοβική παράνοια, ὅποτε κλείνουν οἱ Ναοί, αὐξάνονται οἱ θάνατοι καί τά «κρούσματα». Ὅποτε ἀνοίγουν, ἁγιάζεται ὁ τόπος. Καί ὅμως ἔχουν τό θράσος καί κατηγοροῦν τόν ἐκκλησιασμό γιά τήν διασπορά τοῦ κοροϊδοϊοῦ ἔνιοι ξεδιάντροποι συκοφάντες!

    Ὅσο γιά τήν κανονικῶς ἀνυπόστατο Διαρκῆ Ἱερά Σύνοδο, ποιός ἀναβρασμός; Τέτοια χλιαρότης* τῶν ἀρνητῶν τῆς Θείας Χάριτος καί τῆς ἐμπειρίας 2.020 ἐτῶν μητροπολιτῶν δέν ἔχει προηγούμενο. Ἀφοῦ δέχθηκαν τήν βλασφημία νά κλείνουν τούς Ναούς καί νά τούς ἀνοίγουν μόνον μέ ἀποστάσεις καί φίμωτρα ὅποτε τό ἐπιτρέπουν οἱ ἐμμονικοί, δαιμονήλατοι θεομπαῖχτες «εἰδικοί», περιμένουν νά τούς σεβαστοῦν οἱ σύγχρονοι Νέρωνες;

    *Πβ. «οἶδά σου τά ἔργα, ὅτι οὔτε ψυχρὸς εἶ οὔτε ζεστός· ὄφελον ψυχρός ἦς ἢ ζεστός. 16 οὕτως ὅτι χλιαρὸς εἶ, καί οὔτε ζεστός οὔτε ψυχρός, μέλλω σε ἐμέσαι ἐκ τοῦ στόματός μου.» (Ἀποκ. γ΄ 15-16)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Δημήτρη, για το κλείσιμο των ναών συνυπεύθυνοι είναι και οι δεσποτάδες, οι αντίστοιχοι ρασοφόροι που είπε τα φοβερά "Ουέ" ο Κύριός μας. Άλλωστε το Κολυμβάρι, η αναγνώριση των αβάπτιστων σχισματικών της Ουκρανίας, ο οικουμενισμός και η πανθρησκεία, είναι έργο των δεσποτάδων. Η αποστασία είναι αναπόσπαστη στο πλήρωμα των έσχατων χρόνων που ζούμε σήμερα. Ο σατανοκούλης, απλά, βρίσκει και κάνει.

      Διαγραφή
    2. Θά συμφωνήσω. Ἀνάξιοι, καθαιρετέοι πρό πολλοῦ. Ἀφοῦ δέν εἴχαμε τό θάρρος νά τούς ἐλέγξουμε δημοσίᾳ καί νά ἀποτειχισθοῦμε, ξεσάλωσαν ἐντελῶς καί πῆραν τόν κατήφορο χωρίς φρένα. Ἀλλ' οὐδέν κακόν ἀμιγές καλοῦ. Ὅσῳ φοροῦν τά φίμωτρα-προσωπεῖα, δείχνουν τό πραγματικό τους δυσειδές ἔσω πρόσωπο._

      Διαγραφή
    3. Ο άσωτος ιός έχει και τα καλά του. Θα αναδείξει τους μοιχεπιβάτες της Εκκλησίας και τους έχοντες αληθινή πίστη στον Κύριό Ιησού Χριστό.

      Διαγραφή
  11. GIATH GIA TO ONOMA SYKOTHYKE OLOI OI EKLISIA, KALLONTAS KAI TO PLHROMA ,KAI GIA TO KLISHMO THS EKLISIAS ,DEN ANTIDRA KANENAS MA KANENAS GIATH ???????????????????? O KK PANTELEHMON EKANE 6 OMILIES GIA TO ONOMA,,,,,KAI TORA TH ????? TA THEOFANIA EINE GIORTH POU PLISIAZH SXEDON TO PASXA ,,,, KAI OUK HN FONH OUK AKROASH,,O XRHSTOS NA MAS LHPHTHI,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Διαχωρισμός κράτους εκκλησίας τώρα! Αλλά τι να περιμένεις από τον Κούλη. Μέχρι και τον Άδωνη ,ακόμα υπουργό τον έχει. Όλοι αυτοί τον κρατάνε από τα αχαμνα.,.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Υποταγμενοι. Ξεφτιλες.
    Δεν ειστε παπαδες εσεις.
    Δημόσιοι υπάλληλοι που περιμένουν μονο
    Το μηνιατικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ