Το μέτρο της μείωσης ενοικίου έως και κατά 100% έχει δώσει σημαντικές «ανάσες» στις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές ή πλήττονται από την πανδημία. Μέχρι στιγμής, έχει «κλειδώσει» η επέκταση της μείωσης ενοικίου κατά 100% για τον μήνα Φεβρουάριο. Το μεγάλο «κούρεμα» στα ενοίκια Φεβρουαρίου δικαιούνται οι επιχειρήσεις που ήταν κλειστές με κρατική εντολή το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου. Οι επιχειρήσεις αυτές είναι από τους κλάδους του λιανεμπορίου, της εστίασης, του πολιτισμού, του αθλητισμού, του τουρισμού, των μεταφορών καθώς και τα γυμναστήρια, τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής και τα βιβλιοπωλεία.
Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που εκμισθώσουν στις παραπάνω επιχειρήσεις ακίνητα θα λάβουν αποζημίωση η οποία θα υπολογίζεται στο 80% του αρχικού ενοικίου, και όχι επί της απώλειας. Εν ολίγοις, θα χάσουν το 20% του ενοικίου που λαμβάνουν κανονικά.
Εξετάζεται «κούρεμα» 100% και στα ενοίκια του Μαρτίου
Σε ό,τι αφορά τα ενοίκια του Μαρτίου το οικονομικό επιτελείο θα «ζυγίσει» στο προσεχές διάστημα τα δεδομένα, καθώς θα πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσει ποιες επιχειρήσεις θα παραμείνουν κλειστές.
Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας χθες στα «Παραπολιτικά FM», άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ισχύει η μείωση 100% στα ενοίκια και τον Μάρτιο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να πω κάτι για το Μάρτιο για αυτό το θέμα θα θέλαμε να δούμε ποιοι κλάδοι θα λειτουργούν τον Φεβρουάριο».
Ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι είναι ανοικτό το ενδεχόμενο (να επεκταθεί η μείωση ενοικίου και τον Μάρτιο) «αλλά αν ένα μαγαζί έχει ανοίξει από τον Ιανουάριο και συνεχίζει να λειτουργεί καλά και τον Φεβρουάριο θα αρχίζουμε να περιορίζουμε κάποιες βοήθειες προς την επιχείρηση γιατί αρχίζει να πατάει στα πόδια της και θα χρησιμοποιήσουμε αυτούς τους πόρους για τις επιχειρήσεις που δεν έχουν ανοίξει τον Ιανουάριο και μπορεί να μην ανοίξουν τον Φεβρουάριο».
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
-
«Έσπασε» στην Ανάκριση και παραδέχθηκε ότι αυτός την χτύπησε! Ο ξυλοδαρμός έγινε στο σημείο όπου βρέθηκε η κοπέλα
-
Φέρει σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και ρήξη σπλήνας - Μεταφέρεται διασωληνωμένος - Στήθηκε «γέφυρα σωτηρίας»
-
Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει ολόκληρη τη Βέροια
-
Η αδελφή της απευθύνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει το παραμικρό, να καταθέσει στην Αστυνομία - Τα σενάρια που
-
Ραγδαίες οι εξελίξεις στην υπόθεση που έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία - Κάνουν «φύλλο και φτερό» το κινητό της
-
Ξεσπά ο πατέρας της 24χρονης που ξυλοκοπήθηκε στη Βέροια: «Πήγε σε πιο βαρύ κώμα, ζητάω δικαιοσύνη»
-
Είναι ζήτημα τιμής για τους Ασφαλίτες, να εντοπίσουν τον δράστη και να τον οδηγήσουν στην Δικαιοσύνη
-
Σ' αυτό το σημείο χτύπησε το άτυχο παιδί Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή στη Θεσσαλονίκη δίνει ένας 7χρονος από
-
Ενώπιον του ανακριτή απολογήθηκε το πρωί της Δευτέρας 23 Μαρτίου ο εικοσάχρονος που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας της
-
Ερώτηση σχετικά με την παρουσία μελών των Μαρτύρων του Ιεχωβά έξω από σχολικές μονάδες στη Βέροια έθεσε ο Κώστας Παλουκίδης, ζητώντας




Να ανοίξει το ταμείο του το κράτος και
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα πληρώσει. Οχι να το κάνει αυτό με
Ξένα χρήματα.
Που ζούμε θεέ μου! Τι άθλιος κόσμος υπάρχει σε
Τούτη την χώρα που ψηφίζει αυτούς όλους τόσους
Δεκαετίες.
Πόσο αναξιοπρεπή ανθρωπάκια.