Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Μπλόκο» στις μετακινήσεις από νομό σε νομό τα Χριστούγεννα

Τι είπε ο Στέλιος Πέτσας - Πότε αναμένονται οι ανακοινώσεις
Μπλόκο στις μετακινήσεις από νομό σε νομό για τις γιορτές προανήγγειλε ο Στέλιος Πέτσας. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως «είναι δύσκολο να επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό, αν χαρακτηρίσουμε μια περιοχή "χαλαρή" θα υπάρξει και χαλάρωση. Προέχει να τηρούμε τα μέτρα για να ρίξουμε το φορτίο σε όλη την επικράτεια», σημείωσε, ενώ σχετικά με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το πώς θα γίνει το μερικό άνοιγμα, ανέφερε πως αυτές θα πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα.

«Το ολικό σχέδιο θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα, θα υπάρξει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο οδικός χάρτης για το πώς θα γίνει το άνοιγμα. Τη Δευτέρα ανοίγουν τα αμιγώς εποχικά καταστήματα, μετά θα δούμε τι θα ανοίξει. Οι πολίτες ζητούν να ανοίξουμε με ασφάλεια, θα πάρουμε τις αποφάσεις βάσει των εισηγήσεων των ειδικών, εμείς τους ακολουθούμε», συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στο πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις από την κυβέρνηση και την επιτροπή: «Εξετάζουμε πολλούς δείκτες, όχι μόνο τα κρούσματα, αλλά και σε τι κατάσταση είναι το ΕΣΥ. Πρέπει να σταθμιστεί ο δείκτης θετικότητας που βαίνει μειούμενος, αλλά όχι με τον ρυθμό που θα θέλαμε. Το Rt επίσης πέφτει πιο αργά, κάτι που δείχνει γιατί τα κρούσματα δεν έχουν πέσει όσο θα περιμέναμε. Θετικό είναι ότι υπάρχουν πιο πολλές ελεύθερες κλίνες, όμως δυστυχώς οι ΜΕΘ γεμίζουν», συνέχισε.

Για το τι δεν πήγε βάσει προβλέψεων, σημείωσε: «Στη Βόρεια Ελλάδα είδαμε στοιχεία με εισόδους και εξόδους από τη χώρα και διαπεριφερειακές μετακινήσεις».

Ερωτηθείς για το αν η επιτροπή είχε εισηγηθεί πιο αυστηρά μέτρα, ο κ. Πέτσας απάντησε: «Μόνο ο κ. Βατόπουλος είχε εισηγηθεί πιο σκληρά μέτρα. Η λήψη των μέτρων είναι σε κατάλληλο επίπεδο. Τα μέτρα που λάβαμε είναι αυτά που πρότεινε η επιτροπή στην πλειοψηφία της».

2 σχόλια:

  1. Ὡχριᾷ ἡ Σοβιετική Ἕνωσι μπροστά τους. Ὁ Βατόπουλος εἶναι ὁ «εἰδικός» πού εἶχε προτείνει φίμωτρα - μάσκες κάθε χρόνο, ἀσχέτως κοροϊδοϊοῦ, καί γιά τούς ἄλλους ἰούς. π.χ. τῆς γρίππης._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γελοίε καραγκιοζάκο!!Τράβα ψόφα σε μια γωνιά να ησυχάσουμε ρε χατζημπούφο!!!

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ