Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ανησυχία και προβληματισμός - Τι δείχνει ο χάρτης

Μόλις 21 ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα και η Κεντρική Μακεδονία βρίσκεται ακόμη σε κλοιό κρουσμάτων. Καθημερινά και στους 7 νομούς, ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει δεκάδες κρούσματα, ενώ οι θάνατοι έχουν αυξητικές τάσεις. Την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου η Ημαθία ήρθε τρίτη με 71 κρούσματα, με την

Πιερία να δέχεται την μεγαλύτερη πίεση, καθώς είχε 110. Αντίθετα η Χαλκιδική με μόλις 19 κρούσματα δείχνει μια καλύτερη εικόνα, όπως επίσης και το Κιλκίς με μόνο 12 κρούσματα. 

Η κατάσταση είναι άκρως ανησυχητική, καθώς οι μονάδες υγείας βρίσκονται σε οριακό σημείο. Νομοί που δεν είχαν τις προϋποθέσεις για ανεξέλεγκτη μετάδοση (π.χ. φοιτητές, έντονη νυχτερινή ζωή, κτλ) βρίσκονται εδώ και πολύ καιρό στο μάτι του κυκλώνα της επιδημίας, χωρίς βελτίωση προς το παρόν, με έντονη πίεση στο σύστημα υγείας. 

Δείτε τον χάρτη με τα κρούσματα από την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου:



4 σχόλια:

  1. Σήμερα ο Δημήτριος δεν θα γράψει την ανοησια του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το θέμα είναι γιατί συμβαίνει αυτό. Και γιατί δεν λαμβάνονται πιο δραστικά μέτρα. Εχουν εφαρμοστεί αλλού και πέτυχαν σε πολυ σύντομο διάστημα. Δεν θα ήταν καλύτερα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βεβαια αφου προσπαθησαν να μας πεισουν οτι στα σχολεια δεν κολλαει, τωρα που κολλησαν ολοι θα κανουμε Χριστουγεννα σπιτι. Οπως καναμε και Πασχα. Συγχαρητηρια για την τοσο καλη διαχειριση. Μεχρι και ο πιο βλακας μπορουσε να προβλεψει τι θα συμβει. Εκτος απ την κυβερνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αφήστε ησυχο τον κάθε Δημήτριο. Φυλαχτείτε οσο γινεται περισσότερο. Εσείς μόνοι σας. Με κάθε τρόπο. Να βοηθήσουμε το προβληματικό συστημα υγείας. Μη ξεχνάτε. Οσοι δουλεύουν στα νοσοκομεία, ειναι σαν σε πρωτη γραμμή στον πόλεμο. Δεν ξέρεις ποιος θα την πληρώσει. Προστατέψτε με επιμονη και υπομονή τον εαυτό σας και τον διπλανό σας. Τις ευχές μου σε όλους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ