Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Μηνύματα Δημάρχων Αλεξάνδρειας και Νάουσας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, οι δήμαρχοι Αλεξάνδρειας και Νάουσας έκαναν τις παρακάτω δηλώσεις... Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης: «Η 3η Δεκεμβρίου, με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ καθιερώθηκε το 1992 ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Είναι μια μέρα επαναπροσδιορισμού της στάσης όλων μας στα προβλήματα των Ατόμων με Αναπηρία. Η κοινωνία μας, οφείλει να δείχνει τον απόλυτο σεβασμό στη διαφορετικότητα. Ο αγώνας που δίνουν καθημερινά οι συνάνθρωποι μας, ας γίνει το φωτεινό παράδειγμα για όλους μας για να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κι εμείς τις δυσκολίες της ζωής.

Ο Δήμος μας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη δημιουργία υποδομών και καλύτερων συνθηκών με στόχο πάντα την ισότιμη συμμετοχή των συνανθρώπων μας, στη μόρφωση, απασχόληση και καθημερινότητα τους. Με σεβασμό προς τα άτομα με αναπηρίες, θα συνεχίζουμε και θα είμαστε κοντά στις δικές τους ανάγκες».

Δήμαρχος Νάουσας Νίκος Καρανικόλας:

«Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία καθιερώθηκε από το 1992 να εορτάζεται από τον ΟΗΕ στις 3 Δεκεμβρίου, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών και των κυβερνήσεων. Ο πλήρης σεβασμός και η παροχή ίσων ευκαιριών που πρέπει να επιδεικνύουμε στα παιδιά, τους ενήλικες και τις οικογένειες των ατόμων με αναπηρία αποτελεί αναγκαιότητα.

Η παγκόσμια υγειονομική κρίση έχει πλήξει και τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού και καλούνται οι τοπικές κοινωνίες να βρουν τρόπους, κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες, να διασφαλίσουν ίσα δικαιώματα για όλους. Είναι προφανές ότι υπάρχουν πολλά ακόμα που πρέπει να γίνουν, ώστε κάθε άτομο με αναπηρία να μπορεί να διεκδικήσει και να κερδίσει όλα όσα δικαιούται και αξίζει.

Στον Δήμο Νάουσας εργαζόμαστε προς κάθε κατεύθυνση, ώστε να μπουν στέρεες βάσεις, για να επιτύχουμε έναν Δήμο φιλόξενο για τα άτομα με αναπηρία, στηρίζοντας δράσεις που προάγουν την ισότιμη συμμετοχή και την προσβασιμότητα. Η αγάπη, η αλληλεγγύη και ο σεβασμός όλων μας προς τους συμπολίτες μας με αναπηρία δεν πρέπει να εκφράζεται μόνο κατά τη σημερινή ημέρα αλλά πρέπει να καταδεικνύεται έμπρακτα και καθημερινά». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ