Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Η Κεραμέως θα χαιρετίσει το Δημοτικό Συμβούλιο Παίδων Βέροιας

Το 4ο Δημοτικό Συμβούλιο Παίδων του δήμου Βέροιας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 10 το πρωί. Φέτος, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, το Δημοτικό Συμβούλιο Παίδων θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας Cisco webex, όπου οι μαθητές/τριες της ΣΤ' τάξης των δημοτικών σχολείων του δήμου Βέροιας θα παρουσιάσουν τις εργασίες τους, είτε ατομικά, πρόκειται για ατομική εργασία, είτε από έναν εκπρόσωπο της ομάδας της τάξης στην περίπτωση που η πρόταση είναι ομαδική.

Τη συνεδρίαση θα χαιρετίσει φέτος η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, όπως ανακοίνωσε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η αντιδήμαρχος Παιδείας Συρμούλα Τζήμα.

Πρόεδρος στη Σύνοδο της Ολομέλειας θα  είναι πρόσωπο εγνωσμένης φήμης.  Συντονιστής της διαδικασίας θα είναι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας. Στα εικονικά έδρανα του προεδρείου παρίστανται ο Δήμαρχος Βέροιας, κ. Βοργιαζίδης Κων/νος, η Αντιδήμαρχος παιδείας κ. Τζήμα Συρμούλα, ο Δ/ντής Α/θμιας Εκπ/σης Π.Ε.Ημαθίας κ. Πυρινός Δημήτριος, ο Οργανωτικός Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου κ. Νικόλαος Γραίκος, ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου κ. Γεώργιος Μακαρατζής, η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου κ. Αικατερίνη Παπαγεωργίου, ο Συντονιστής Εκπαίδευσης για την Αειφορία κ. Χαρίσης Αθανάσιος και ο γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λιλιόπουλος Χρήστος για την τήρηση των πρακτικών.

Στο τέλος, οι Παίδες - Δημοτικοί Σύμβουλοι μπορούν να συζητήσουν, να τοποθετηθούν αναφορικά με τις εισηγήσεις των μελών της συνεδρίασης. Επίσης, μαθητές/τριες των σχολείων που συμμετέχουν και παρακολουθούν τη συνεδρίαση διαδικτυακά, μπορούν να κάνουν τις δικές τους τοποθετήσεις και παρεμβάσεις. Η φάση αυτή δεν είναι τόσο διαδικασία προσομοίωσης του Δημοτικού Συμβουλίου στο σύνολό της ως θεσμού, ως κεντρικού οργάνου και ως συστήματος λειτουργιών του Δήμου, αλλά ως άσκηση εκπαίδευσης της πολιτικής σκέψης και του πολιτικού λόγου του μαθητή «Δημοτικού Συμβούλου» στο πλαίσιο της οργανωμένης στην ολομέλεια  συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου των Παίδων.

Με ευθύνη του Δήμου θα κρατηθούν τα Πρακτικά  της Ολομέλειας της Συνεδρίασης 2020 του «4ου Δημοτικού Συμβουλίου των Παίδων»  Βέροιας σε ηλεκτρονική μορφή.

5 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Αυτό ακριβώς.
      Έξω από εδώ και μακριά βλάκα.

      Διαγραφή
    2. Πόσο χωριάτης είσαι. Από όλο το άρθρο εσύ μόνο το όνομα της Κεραμέως συγκράτησες; Είσαι και εκπαιδευτικός, τρομάρα σου. Με το σχόλιό σου δείχνεις πόσο ενδιαφέρεσαι για τον κόπο των μαθητών σου. Κακόμοιρε.

      Διαγραφή
    3. ουτε στο μικρο του δαχτυλακι πτωτευουσιανε.

      Διαγραφή
  2. ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ