Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Oι «επιτήδειοι» του διαδικτύου «χτύπησαν» και στην Ημαθία

Δύο άνδρες συνελήφθησαν, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, πρωινές ώρες της Παρασκευής (13-11-2020), στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, για απάτη σε βάρος πολιτών μέσω διαδικτύου. Σύμφωνα με την Αστυνομία διαπιστώθηκε ότι οι δύο άνδρες, προσποιούμενοι τους πωλητές μεταχειρισμένων οικιακών ηλεκτρικών συσκευών απέσπασαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 460 ευρώ σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις σε Κέρκυρα, Άρτα και Ημαθία.

Οι δύο επιτήδειοι αποσπούσαν χρηματικά ποσά από ανυποψίαστους πολίτες, μέσω εικονικών αγγελιών μεταχειρισμένων συσκευών, που αναρτούσαν σε εφαρμογή διαδικτυακής πώλησης και σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ αντίστοιχα παραλάμβαναν προϊόντα που είχαν εκτεθεί προς πώληση χωρίς να καταβάλουν το ανάλογο αντίτιμο.

Από την έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας, εξιχνιάσθηκε η δράση τους σε ακόμη τέσσερις υποθέσεις εξαπάτησης πολιτών, κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Ημαθία και Κέρκυρα, όπου δρούσαν με αντίστοιχη μεθοδολογία, προσποιούμενοι κατά περίπτωση τους αγοραστές και τους πωλητές.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα σπίτια τους, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ένα τάμπλετ, μία τηλεόραση, δύο κινητά τηλέφωνα και ένα ρολόι, ενώ το συνολικό παράνομο όφελος από τη δράση τους ανέρχεται τουλάχιστον στα 1300 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

Πολίτες οι οποίοι ενδέχεται να έχουν εξαπατηθεί με αντίστοιχο τρόπο ή έχουν αντιληφθεί αντίστοιχη δράση παρακαλούνται να το καταγγείλουν στις Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ