Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Βέροια... έρημη πόλη

Μετά την μετάβαση της Ημαθίας στο επίπεδο 3 στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας τα ξημερώματα της Παρασκευής 30 Οκτωβρίου, με μάσκες παντού, μέτρα στην εστίαση και απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας, πολύ γρήγορα ήρθαν και νέα πιο αυστηρά μέτρα. Από τα ξημερώματα
της Τρίτης 3 Νοεμβρίου τέθηκαν σε εφαρμογή και στην Ημαθία τα νέα μέτρα, που την εντάσσουν στην κόκκινη ζώνη. Αυτό σημαίνει επιπλέον, κλείσιμο της εστίασης, των γυμναστηρίων, των παιδότοπων, των κινηματογράφων, θεάτρων, κλειστών μουσείων κτλ.

Κάτι που σημαίνει εικόνες μιας έρημης πόλης, εικόνες που λίγο πολύ μας γυρνούν στην περασμένη Άνοιξη, που μια βόλτα στην Βέροια (με το απαραίτητο sms) προκαλούσε θλίψη. Κλειστές καφετέριες και εστιατόρια, στοιβαγμένα τραπεζοκαθίσματα, απαγορευτικές κορδέλες έξω από τα καταστήματα. Ευτυχώς η αγορά παραμένει -ακόμα- ανοιχτή δίνοντας λίγο ζωή και χαρά σε όσους, είτε μπορούν να ψωνίσουν είτε ξεχνιούνται με μια βόλτα στις βιτρίνες της Βέροιας. 
Και όλα αυτά το πρωί, γιατί το βράδυ... Σκηνικό βγαλμένο από ταινία καταστροφής. Δεν κυκλοφορεί κανείς μετά τις 12 γιατί... πρόστιμο!

Με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για ολικό lockdown στη χώρα για τουλάχιστον 3 εβδομάδες, μπορεί οι εικόνες να προκαλούν θλίψη αλλά μάλλον είναι πολύ καλύτερες από αυτές που έρχονται. Εν αναμονή λοιπόν του τι ακριβώς θα ανακοινώσει αύριο το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός.

Ο veriotis.gr και ο Θεολόγος Μαρμάγγελος έκαναν μια βόλτα το πρωί και το βράδυ αντίστοιχα στο κέντρο της Βέροιας, αποτυπώνοντας με τον φακό τους τις εικόνες που αντικρίζει κάποιος κάνοντας μια βόλτα στην πόλη. Δείτε τις φωτογραφίες:

















10 σχόλια:

  1. Κρίμα για την πόλη αλλά δεν υπάρχουν άδειες κλίνες και ΜΕΘ οπότε διαλέξτε έρημη πόλη η χωρίς βασική περίθαλψη. Μέχρι να περάσει ο ιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εισαι ρομαντικός ή κυβερνητικός;;;Μεχρι να τακτοποιηθουν οι λαθρό στα σπιτια τους θα πρεπε να πεις...οχι να περασει ο ιος απλά..

      Διαγραφή
  2. Το αντίθετο συμβαίνει. Ο κινηματογράφος, από καιρό, μας έχει προετοιμάσει με αυτές τις εικόνες, έχοντας ως σενάριο διάφορους απειλητικούς ιούς με καραντίνες, με έρημες πόλεις και μαζικούς θανάτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ?? ΜΑΣ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ 945 ΚΛΙΝΕΣ ΜΕΘ. ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ 1200.ΔΙΑΣΩΛΗΝΟΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ 179. ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΙ?ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ ΟΤΙ ΟΙ ΚΛΙΝΕΣ ΕΙΝΑΙ 1200. ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ (ΠΕΤΣΑΣ ΚΙΚΚΙΛΙΑΣ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ ΑΔΩΝΙΣ ΚΥΡΤΣΟΣ ΒΟΡΙΔΗΣ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ ΚΛΠ) ΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΕΝΑ ΝΕΟ LOCKDOWN ΘA HTAN KATAΣΤΡΟΦΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. ΤΕΛΙΚΑ ΜΗΠΩΣ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ?? ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΝΕΑ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποιες κλίνες ποιοι άρρωστοι ποιος ιός.το αλλο με τον Τοτό το ξέρεις.αχαχαχαχαχαχαχαχαχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λες στα γίδια να φορέσουν μάσκα και κάνουν αντίσταση. Κυκλοφορούν σαν να μην τρέχει τίποτα. Μείνετε ένα μήνα μέσα, ετοιμαστείτε για απολύσεις και κλείσιμο μαγαζιών να κονομάνε τα μεγάλα ηλεκτρονικά καταστήματα. Όταν βγείτε από την καραντίνα αρχίστε να κλαίτε την μοίρα σας. Και μην ξεχάσετε να ξανακάνετε διαδήλωση κατά της μάσκας, γίδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εσυ γιατι κυκλοφορεις γρηγορα νανι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ἡ χαρά τῶν μισανθρώπων ψεκασμένων καραντινάκηδων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και πότε είχε ζωή αυτή η πόλη; Μόνο τα καφέ δουλεύανε. Τώρα που έκλεισαν αυτά ερημωσε η πόλη... Όσο για τον ιό, για αυτούς που δεν πιστεύουν ότι υπάρχει όταν τους χτυπήσει την πόρτα τότε να έρθουν να μας πουν αν υπάρχει ή δεν υπάρχει! (Εύχομαι ποτέ)γιατί πραγματικά είναι δύσκολο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ