Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τέλος από τα σούπερ μάρκετ ρούχα, παπούτσια, ηλεκτρονικά είδη, έπιπλα και βιβλία

Για όσο διαρκεί το lockdown
Υπεγράφη σήμερα το πρωί της Τρίτης 10/11, η απόφαση για την απαγόρευση πώλησης διαρκών αγαθών -όπως ρούχα, παπούτσια, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη, παιχνίδια και βιβλία- από τα σούπερ μάρκετ, για όσο διάστημα είναι κλειστά τα εμπορικά καταστήματα, ανακοίνωσε μέσω του ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Όπως εξήγησε ο υπουργός, σκοπός είναι να μη δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού. Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι το Σάββατο πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό παρουσία του προέδρου της ΕΣΕΕ Γιώργου Καρανίκα που έθεσε το σχετικό αίτημα για την απαγόρευση πώλησης από τα σούπερ μάρκετ προϊόντων που δεν είναι πρώτης ανάγκης.

Σχετικό αίτημα για την απαγόρευση πώλησης από τα σούπερ μάρκετ προϊόντων που δεν είναι πρώτης ανάγκης έχει καταθέσει πέραν της ΕΣΕΕ και πλήθος μεγάλων και μικρών αλυσίδων. Σε επιστολή της προς το υπουργείο Ανάπτυξης η ΕΣΕΕ ζητά «να παρέμβει και με απόφασή του οι μεγάλες επιχειρήσεις τροφίμων και σουπερμάρκετ να μην πωλούν άλλα προϊόντα, πέρα από τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης κατά τη διάρκεια του lockdown».

Σε αντίθετη περίπτωση, όπως σημειώνει «η πανδημία καθίσταται στην πράξη εργαλείο μεγέθυνσης της κερδοφορίας για τις υπεραγορές τροφίμων και των σουπερμάρκετ και "ανταγωνιστής" του λιανικού εμπορίου».

Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται η σχετική υπουργική απόφαση, η οποία θα περιλαμβάνει συγκεκριμένους κωδικούς αριθμούς δραστηριότητας (ΚΑΔ) και θα τεθεί άμεσα σε ισχύ.
Επίσης έγινε γνωστό ότι ο πρωθυπουργός εξετάζει το αίτημα να ανοίξουν τα βιβλιοπωλεία, στην προσπάθεια να στηριχτεί το βιβλίο.

Πηγή

6 σχόλια:

  1. ΠΟΛΛΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ...!
    ΣΤΟ ΧΑΡΒΑΡΝΤ ΤΑ ΜΑΘΑΤΕ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ Ή ΣΤΗΝ ΤΙΕΝΝΑΜΕΝ...?
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΔΗΛΑΔΗ Ο ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΔΟΤΗΣ Κ ΚΑΝΑΛΑΡΧΗΣ ΑΛΛΑ Κ ΝΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΡΕΥΜΑ..?
    Ή ΠΑΠΑΣ ΠΑΠΑΣ Ή ΖΕΥΓΑΣ ΖΕΥΓΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάλιστα, κάποιοι ξυπνήσανε επιτέλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  3. ρουχα απο μπαγκλαντες στα μαρκετ, ρουχα απο μπαγκλαντες και στη κοινη αγορα. αρα?
    επισης και το ηλ. εμποριο πρεπει να καταργηθει..
    σκανε οι φουσκες εν μεσω covid-19 και ζοριζονται που δεν εχουν την δυνατοτητα να εξαπατουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πριν χρόνια, ηρθε το πρωτο σοκ για τα μικρα μαγαζιά, με τα πολυκαταστήματα. Κυρίως ξένων κεφαλαίων και συμφερόντων. Στο εξωτερικό, το παιχνίδι και του λιανεμπορίου, παίζεται απο μεγάλες εταιρείες. Εδω, ουτε βιομηχανία εχουμε, ουτε κατι κάποιων διαστάσεων, αν εξαιρέσουμε το παχύδερμο δημόσιο, που μονο ως τροχοπέδη λειτουργει σε σχέση και με την οικονομία. Φοβάμαι οτι μεγάλο κομμάτι απο μικροεπαγγελματίες, δεν θα το αντέξουν όλο αυτο. Εάν δουμε ποιοι κρατάνε την διανομή και διάθεση αγαθων, μπορούμε να δουμε και στη χώρα μας, το άμεσο μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΚΕΡ ΝΑ ΑΠΟΓΟΡΕΥΕΘΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ...ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
    ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.
    ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ ΚΑΝΤΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ.
    ΜΙΑ ΤΟ ΕΝΑ, ΜΙΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΑΣ ΤΡΕΛΛΑΝΑΤΕ.
    ΟΤΑΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΣΥΓΟΝΤΑΡΑΤΕ ΟΛΟΙ.
    ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΤΟΣΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΜΑΓΑΖΙΑ. ΑΝΟΙΞΤΕΤΑ ΟΛΑ ΤΩΡΑ.
    ΑΜΑ ΚΡΤΑΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΣΚΕΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΛΑΔΗ;;
    ΜΠΗΚΑΤΕ ΣΕ ΣΟΥΠΕΡ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΧΑΜΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ;
    ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΦΕΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΛΕΤΕ ΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΝΑ ΚΑΘΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΑΡΟΤΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑΘΑΚΙΑ..ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ. ΤΑ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΗΜΕΝΟΥ ΕΜΠΟΡΑΚΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΩΝΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΛΕΙΝΕΤΕ.
    ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ ΘΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟ Ε Λ Α Χ Ι Σ Τ Ο!! ΑΠΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ .

    Σ Κ Α Σ Α Μ Ε !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ