Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Βοηθήστε να γίνει η Βέροια φιλική προς όλους - Απαντήστε στο ερωτηματολόγιο του δήμου Βέροιας

Έρευνα απόψεων και μετακινήσεων για την εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ)
Ο Δήμος Βέροιας είναι μεταξύ των 162 Δήμων της χώρας που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο για την εκπόνηση Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) με στόχο την υλοποίηση κυκλοφοριακών παρεμβάσεων με σεβασμό στις βασικές αρχές της βιώσιμης κινητικότητας, με απώτερο σκοπό την βελτίωση της προσβασιμότητας κατοίκων και επισκεπτών στην αστική περιοχή του Δήμου και την αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος.

Το ΣΒΑΚ είναι ένα ανοιχτό και δημοκρατικό εργαλείο όπου μπορούν όλοι να συμμετέχουν ενεργά. Μπορείς να επισημάνεις προβλήματα μετακίνησης που συναντάς, αλλά και να προτείνεις λύσεις και ιδέες για τη βελτίωση της πόλης. Με αυτό τον τρόπο συμβάλουμε όλοι στην επίλυση των κυκλοφοριακών προβλημάτων του Δήμου μας και στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Στο πλαίσιο αυτό διενεργείται έρευνα κινητικότητας και χαρακτηριστικών των μετακινήσεων με σκοπό να αποτυπωθεί το προφίλ των καθημερινών μετακινήσεων των πολιτών.

Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου διαρκεί λιγότερο από 5 λεπτά και μπορείτε να το βρείτε:

- στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://forms.gle/b3icxUXFCRfRgvb37

- στο site του Δήμου www.veria.gr

- σκανάροντας με το κινητό σας το παρακάτω



Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου αφορά άτομα ηλικίας άνω των 15 ετών.

Η έρευνα θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020.

12 σχόλια:

  1. Έγω θα απαντήσω απλα θα έπρεπε ο Δήμος να είχε το θάρρος να έχει μια φόρμα ερωτήσεων που να απαντάει κάποιος αντιδήμαρχος ενυπόγραφα.
    Να τους ρωτήσω γιατί δεν κάνουν μια καμπάνια για την καθαριότητα αφού φυσικά καθαρίσει τους δρόμους
    Γιατί δεν φτιάχνει σε μία ή και σε δύο ή τρεις πλησίον της πόλης κοινωνικούς μπαχτσέδες με μικρά κομμάτια σε όσους θέλουν κ δεν έχουν...?
    Γιατί δεν καθαρίζει τους δρόμους του βουνού κ γιατί δεν τοποθετεί όμορφες ταμπέλες που θα λένε να δείξουμε όλοι πολιτισμό κ αγάπη για το βουνό κ το δάσος...?
    Γιατί δεν δίνει κάποια κίνητρα στο να φτιάξει ο κόσμος την πιο καθαρή κ πράσινη γειτονιά κ μπαλκόνια κ αυλές ( ενα ταξίδι στο εξωτερικό δεν ε΄χει πάει κανείς τους να περπατήσει στους δρόμους????????)
    Γιατί δεν μας έχουν κάνει ενα κολυμβητήριο έως τώρα??????? (υπάρχει έτοιμη λακουβα...
    Γιατί δεν καθαρίζει κ γιατί δεν αναβαθμίζει το περιβάλλον της λίμνης του φράγματος κ το αλσύλλιο ????
    Γιατί?
    ΓΙΑΤΙ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γιατι το μυαλο τους ειναι να κανουν ταχα μου "έργα - αναπλασεις" χωρίς λογο και καλό αποτελεσμα αλλα με μονο σκοπο να....!!!
      αυτα που περιγραφεις εσυ και ειναι αυτα που θελει ο πολυς ο κοσμος, εχουν θετικο αποτελεσμα για τους δημοτες αλλα οχι για ...

      Διαγραφή
    2. Απο οτι σε διάβασα, πήγες και Βόρειο Κορέα. Αρα ανήσυχο πνεύμα, εξω απο τα συνηθισμένα. Ανήσυχος. Καλά κάνεις. Ομως για ολα που αναφέρεις, θα συμφωνήσεις οτι ειναι θέμα παιδείας. Το επίπεδό μας, θα το δεις, θα το δουμε, εάν αφήσουν για μια βδομάδα, τους δρόμους ασκούπιστους. Πόσο μακρυά ειμαστε ακόμη απο το αυτονόητο. Δεν νομίζω ομως οτι πρέπει να περιμένουμε αυτους ή κάποιους άλλους. Θα σου δωσω ενα παράδειγμα. Η Βέροια, ειναι ισως, η μοναδική πόλη , που τα αυτοκίνητα δινουν προτεραιότητα στους πεζούς. Δοκίμασε κι εσυ και θα δεις. Χωρις να το επικοινωνήσει κάποιος, μόνοι μας το καταφέραμε, σε απόλυτο βαθμό σχεδόν.

      Διαγραφή
    3. Φίλε Τσε έχεις απόλυτο δίκιο για αυτό που έγραψες με την προτεραιοτητα στους πεζούς όπως κ για την παιδεία!
      Όμως το βασικό πρόβλημα είναι ότι δεν αγαπάμε σε πολύ μεγάλο ποσοστό την πόλη μας κ μόλις πάμε κανένα ταξίδι σε ένα μέρος που μπορεί να είναι ένα χωριό η κωμόπολη του εξωτερικού να θαυμάζουμε τα αυτονόητα για όλους τους άλλους πολίτες των Ευρωπαϊκών χωρών !
      Προχθές πήγα για περίπατο στο βουνό κ οι κυνηγοί (κ κατά αυτούς Οικολόγοι ) σε ένα μονοπάτι 2 χλμ είχαν αφήσει 4 μπουκάλια πλαστικά, 3 πακέτα από τσιγάρα κ δεκάδες φυσίγγια..!
      Έχω να γράψω εκατοντάδες τέτοια περιστατικά που με βγάζουν έξω από τα ρούχα μου καθημερινά από καφρίλες συμπολιτών μας αλλά αυτό που με τρελαίνει είναι η έλλειψη φαντασίας κ οράματος όλων αυτών που διοικούν αλλά κ αυτούς που θέλουν να την διοικήσουν !
      Μόνο φρου φρου κ αρώματα για το φαίνεστε..!
      Στα Γιάννενα έχουν δημοτικούς μπαχτσέδες 10 χρόνια τώρα..!

      Διαγραφή
    4. Σωστά, είναι σχεδόν η μοναδική πόλη στην Ελλάδα όπου οι οδηγοί σέβονται τους πεζούς!
      Πιστεύετε ότι αυτό έπεσε από τον ουρανό? Γνωρίζετε ότι το ξεκίνησαν στα τέλη της δεκαετίας του '90 μια χούφτα άνθρωποι οι οποίοι στην αρχή εισέπραξαν κορναρισματα ύβρεις και χλευη από τους υπόλοιπους οδηγούς?
      Η ηγεσία του Δήμου Βέροιας γνωρίζει αλλά αρνείται πεισματικά να καλέσει σε διάλογο τους πρωτεργάτες της τότε προσπάθειας!
      Υπάρχουν αρμόδιοι διαχρονικά αντιδήμαρχοι που προβάλλουν ένα ιδιότυπο βέτο, μη τυχόν και κάποιοι χωρίς θεσμικό ρόλο φανεί, ότι γνωρίζουν περισσότερα για το συγκεκριμένο αντικείμενο.
      Η δικτατορία των μετριων και των ανεπιτηδευτων δυναστευει εμμονικα την πόλη!!!

      Διαγραφή
  2. Τα μεταξωτά βρακυα θέλουν και μεταξωτο ποπό.

    Με αστικά-ΚΤΕΛ μέσα στο ιστορικό κέντρο, νομαρχια-δημαρχια-κεπ μέσα στο κέντρο, χωρίς πρόσβαση για αμεα εν έτη 2020, είναι άτοπη οποιαδήποτε συζήτηση.
    Η Βέροια δεν έλυσε προβλήματα που ολοι οι γειτονικοι νομοι τα έλυσαν προ ετών και τώρα μιλάει για σβακ;
    Μέχρι να κάνει τα παραπάνω ή Ημαθία θα έχει γίνει καθημερινότητα η ψηφιακή διακυβέρνηση και τα αυτοκίνητα θα πετάνε.
    Μη βιάζεστε πολιτικοί άνδρες και γυναίκες, σιγά σιγά δε φτάσαμε στο 2.100 ακόμη...................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΦΟΥ ΛΥΣΑΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ ΤΩΡΑ ΘΑ ΛΥΣΟΥΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ..?? ΑΥΤΟΙ ΤΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΙΑ ΕΠΡΕΠΕ Η ΒΕΡΟΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΖΙΤΖΙ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΤΣΙ ΑΛΛΑ ΟΙ ΚΙΦΗΝΕΣ ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΙΝΟΥΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΓΟΥΡΛΩΣΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΑ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΠΕΦΤΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παραμύθια της χαλιμάς. Η Βέροια είναι από τις χειρότερες πόλεις στην Ελλάδα σε κυκλοφοριακά θέματα, χωρίς πρόσβαση ΑΜΕΑ σε δρόμους και κτίρια, χωρίς χώρους ελεύθερου δημόσιου πάρκινγκ, χωρίς ελεύθερη κίνηση και πρόσβαση μεταξύ πεζοδρομίων και δρόμων.
    Κάντε κάτι απλό. Πάρτε ένα καρότσι μωρού και προσπαθείστε να κινηθείτε στα πεζοδρόμια της Βέροιας οποιαδήποτε ώρα. Τα καφεμάγαζα και κάθε άλλου είδους μαγαζί καφενείο ή μπουγάτσες βάζουν μέχρι εκεί που γουστάρουν καρέκλες και τραπέζια και δεν μπορείς να διασχίσεις το πεζοδρόμιο. Δύο μητέρες με τα καρότσια μαζί ούτε να το φαντάζεστε. Κάνουν ότι θέλουν τα καφενεία.
    Σε άλλα σημεία της πόλης στην Βενιζέλου μετά τον Άγιο Αντώνιο προς τα κάτω και στην στην Κεντρικής σε όλο το μήκος της δεν μπορείς ούτε να διασχίσεις τα πεζοδρόμια. Είναι ψηλά, δεν υπάρχουν σημεία να κατέβει ένα καρότσι ακόμη και για ένα άνθρωπο που είναι σε αναπηρικό καροτσάκι.
    Άβαφες διαβάσεις, διαβάσεις που δεν χρησιμοποιούνται, προχειρότητες γενικά.
    Μια σοβαρή δημοτική αρχή δεν χρειάζεται να κάνει ερωτηματολόγια να της πει ο κόσμος τι πρέπει να κάνει. Τα κάνει μόνη της γιατί αυτά είναι τα αυτονόητα.
    Εδώ έχουμε να κάνουμε με πολιτικά ανίκανους εξουσιαστες. Στην ίδια τραγική μοίρα φυσικα και η διοίκηση του εμπορικού συλλόγου που εχει βαθιά μεσάνυκτα για την λειτουργικότητα μιας αγοράς.
    Μην διαμαρτύρονται γιατί ο κόσμος εγκαταλείπει την αγορά της Βέροιας. Είναι ένα μεγάλο χωριό χωρίς μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχω δύο ερωτήματα:
    1.Στους κάδους ανακυκλώσιμων αφήνουμε και συσκευασίες προϊόντων που έχουν το γνωστό διεθνές σήμα;
    2.Γιατί από καμμία δημοτική αρχή ή και δημοτική παράταξη δεν έχει προταθεί,μελετηθεί κλπ η αξιοποιηθεί το ποτάμι που διασχίζει την πόλη;Προσκρούει σε ανυπέρβλητο κόστος άραγε ή δεν υπάρχουν ιδέες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φιλική πόλη?Τρομάρα σας!!!Τις αγέλες που κυκλοφορούν κ δαγκωνουν το κόσμο ποτε θα τις μαζέψετε?Πάρτε μέτρα πρωτα για τη μάστιγα της πολης και το συζητάμε παλι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εκεί στο Δήμο τα τσακάλια που κάνατε το ερωτηματολόγιο, τι θα πρέπει να απαντήσουμε στην πρώτη ερώτηση; (Ερωτηματολόγιο διερεύνησης επιλογών κινητικότητας στην πόλη της Βέροιας
    (μόνο για κατοίκους)
    1.2 Κατοικία:
    Η απάντησή σας
    1.3 Εργασία:
    Η απάντησή σας)
    Ποια απάντησή μας; τι εννοείτε; αν είναι το ναι ή το όχι γιατί δεν έχετε την επιλογή όπως παρακάτω, μήπως θέλετε διεύθυνση; αλλά θέλετε ποια απάντησή μας; δεν είναι κατανοητό.
    Στο (2.1 Βαθμολογείστε την εξυπηρέτηση του συστήματος μεταφορών και των επιμέρους υποδομών του στην πόλη της Βέροιας)
    Δεν φαίνονται εύκολα και οι άλλες επιλογές, που για να τις δεις θα πρέπει να σείρεις προς τα αριστερά την σελίδα δεν υπάρχει ένδειξη όλων των επιλογών!!!
    Το ίδιο και παρακάτω στο (2.2 Σκεφτείτε μια τυπική εβδομάδα σας. Ποιο είναι το πιο συχνό μέσο που χρησιμοποιείτε για μετακινήσεις; (Επιλέξτε μόνο ένα μέσο για κάθε σκοπό μετακίνησης) πως θα μαντέψει κάποιος ότι υπάρχουν και άλλες επιλογές; τι του δείχνει ότι θα πρέπει να σείρει αριστερά τη σελίδα για να τις δει;
    Ακόμα η (Συνοδεία των παιδιών στο σχολείο) αλλού έχει την επιλογή (δεν με αφορά) ενώ αλλού δεν την έχει!!!
    Δυστυχώς φτινοδουλειά με βασικές ασάφειες που μπορούν να επιρεάζουν αρνητικά τα συμπεράσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ὅποια δήποτε σκέψι «ἀναπλάσεως» πού δέν συνοδεύεται ἀπό διαπλάτυνσι ὁδῶν, καταργήσεις πεζοδρομήσεων/παρτεριῶν καί αὔξησι θέσεων σταθμεύσεως θά εἶναι ἔγκλημα. Τό δίς ἐξαμαρτεῖν οὐκ ἀνδρός σοφοῦ._

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ