Quantcast

http://picasion.com/

Συγκινεί η γιατρός από το Νοσοκομείο Βέροιας: «Εύχομαι ο εφιάλτης να τελειώσει γρήγορα»

Οι δύο στιγμές που τη σημάδεψαν
H Μαρία Παπαθανασίου είναι Πνευμονολόγος-Φυματιολόγος, Επιμελήτρια Β' Κ.Υ. Βέροιας. Καθημερινά βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και δίνει μαζί με τους συναδέλφους της, τον αγώνα κατά του κορωνοϊού. Αυτές τις δύσκολες στιγμές που τα Νοσοκομεία έχουν γεμίσει με ασθενείς, εκείνη με αυταπάρνηση και επαγγελματισμό προσφέρει υπηρεσίες και προσπαθεί να βάλει το δικό της λιθαράκι στην μάχη κατά της πανδημίας. Συχνά μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook προσπαθεί να ενημερώσει τους πολίτες για τους κινδύνους που κρύβει ο συγκεκριμένος ιός, μεταφέροντας τις εμπειρίες της.

«Εύχομαι ο εφιάλτης να τελειώσει γρήγορα»

Η Μαρία Παπαθανασίου, εδώ και μερικές εβδομάδες που εξελίσσεται το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού στην Ημαθία, βιώνει πρωτόγνωρες καταστάσεις που όπως δηλώνει η ίδια θα τη σημαδέψουν για πάντα. Αυτό που εύχεται είναι να τελειώσει γρήγορα αυτός ο εφιάλτης.

«Αυτό που βιώνουμε καθημερινά στο νοσοκομείο, πραγματικά δεν περιγράφεται με απλές λέξεις. Είναι κάτι παραπάνω από στενάχωρο και αποκαρδιωτικό. Όλοι οι γιατροί και οι νοσηλευτές δίνουμε καθημερινά τον αγώνα ενάντια στον κορωνοϊό. Εύχομαι αυτός ο εφιάλτης να τελειώσει γρήγορα, με τις λιγότερες δυνατές απώλειες» τονίζει χαρακτηριστικά.

Οι δύο συγκινητικές στιγμές που τη σημάδεψαν

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Δυο στιγμές με στιγμάτισαν πολύ έντονα. Μια γυναίκα 65 χρονών, η οποία νοσηλεύεται με σοβαρή αναπνευστική ανεπάρκεια από κορωνοϊό και μου φώναζε: «πνίγομαι-πνίγομαι! Πάρε τηλέφωνο την κόρη μου. Θέλω να της μιλήσω».

Η άλλη δυσάρεστη και άβολη στιγμή ήταν όταν ένας άντρας νοσηλευόμενος λόγω covid, με ρωτούσε με αγωνία τι κάνει η σύζυγός του, η οποία νοσηλευόταν και αυτή για τον ίδιο λόγο. Δυστυχώς όμως εκείνη δεν τα κατάφερε και κατέληξε! Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς αυτές τις στιγμές και πολλές άλλες φυσικά, που δεν βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας»...

«Το καθήκον για προσφορά στον συνάνθρωπο που είναι άρρωστος νικάει τον φόβο»

Σε ερώτηση του veriotis.gr για το αν αισθάνεται φόβο που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του νοσοκομείου, τόσο κοντά στον κορωνοϊό, και ενδεχομένως να κολλήσει και η ίδια από αυτήν την ασθένεια, η γιατρός μας απάντησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια: «Ο φόβος είναι ένα ανθρώπινο συναίσθημα. Ειδικά όταν βιώνεις τέτοιες καταστάσεις και βλέπουν τα μάτια σου τόσο πόνο, είναι λογικό να αισθάνεσαι περίεργα. Ωστόσο το καθήκον για προσφορά στον συνάνθρωπο που έχει αρρωστήσει και εναποθέτει τις ελπίδες της ζωής του σ' εσένα, νικάει και ξεπερνάει τον φόβο. Πρέπει να παραμείνεις προσηλωμένος στα καθήκοντά σου και να λειτουργείς με επαγγελματισμό. Αισθάνομαι περήφανη γιατί όλοι οι γιατροί και οι νοσηλευτές δίνουν και την ψυχή τους σε αυτή τη μάχη».

«Όσοι είστε θετικοί μείνετε στο σπίτι - Διασωληνώσαμε έναν 33χρονο»

Η Μαρία Παπαθανασίου στέλνει το δικό της μήνυμα σε όσους έχουν κολλήσει την ασθένεια: «Οι θετικοί στον κορωνοϊό θα πρέπει να μείνουν στο σπίτι τους. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να βγαίνουν εκτός οικείας. Είναι επικίνδυνο. Ο ιός μεταδίδεται πολύ εύκολα. Στη χθεσινή μου εφημερία, δυστυχώς, διασωληνωσαμε έναν 33χρονο άνδρα! Ο κορωνοϊός δεν διαχωρίζει ούτε ηλικίες».

11 σχόλια:

  1. Καλή δύναμη και υπομονή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η πνευμονολογική κλινική του νοσοκομείου Βεροίας έχει άριστες γιατρούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλησπερα,το νοσοκομειο βεροιας δεν εχει πνευμονολογικη κλινικη

      Διαγραφή
  3. Συγχαρητήρια για το έργο σας! Εύχομαι το κράτος να σας θυμηθεί και όταν τελειώσει όλο αυτό! Δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο!!!! Η πολιτεία τι κάνει για τους ευσυνείδητους γιατρούς όμως;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πως να τους ξεχωρισει απο τους ασυνειδητους?

      Διαγραφή
  5. καλή δύναμή, άξιοι ΠΑΝΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πραγματικά με έπιασε ρίγος με τις μαρτυρίες. Να σας έχει ο Θεός καλά για να συνεχίσετε το υψιστο λειτούργημα σας. Πολλά πολλά συγχαρητήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να τους δίνει ο Θεός Δύναμη και Αντοχή στο τιτάνιο έργο τους. Η συμπαράσταση μας θα είναι η τήρηση των μέτρων. Αυτό ζητούν από εμάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Που είσαι ρε χατζημπούρδα να μας φλομώσεις με τις ανόητες και εγκληματικού χαρακτήρα απόψεις σου!Διάβασε τι λένε οι επιστήμονες και προσπάθησε να νιώσεις τον πόνο και την αγωνία που βιώνουν καθημερινά!Αυτοί οι άνθρωποι πολεμάνε καθημερινά για το δικό μας καλό κι εμείς το μόνο που οφείλουμε να κάνουμε, είναι να τηρούμε με ευλάβεια τις οδηγίες τους. Πόσο δύσκολο είναι ρε Χατζατζάρη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ένας κύριος με γυαλιά που σχολιάζει όλα τα άρθρα σας για Κορωνοϊό θα μπει σήμερα να μας πει ότι είναι όλα ψέματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ