Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Στερεύει» η αγορά της περιφέρειας

Πτώση τζίρου έως και 50%, κατακόρυφη πτώση της εμπορικής κίνησης και αγωνία για το μέλλον των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων στο λιανικό εμπόριο σκιαγραφούν την πορεία από την έναρξη της πανδημίας μέχρι και σήμερα στις τοπικές αγορές σε πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας. Η οικονομία σε περιοχές όπως η Κατερίνη, η Έδεσσα και η Βέροια, με εμπορικά καταστήματα που μετρούν δεκαετίες ζωής, έχει δεχθεί σοβαρό πλήγμα από την εξέλιξη της πανδημίας και ένα δεύτερο κύμα που έχει ολέθριες συνέπειες για την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων. Λίγες ώρες πριν την επίσημη έναρξη των χειμερινών ενδιάμεσων εκπτώσεων, οι έμποροι μιλούν στη «ΜτΚ» για τον χειρότερο Οκτώβρη των τελευταίων ετών, έναν μήνα όπου υπήρξε στο παρελθόν μεγάλο αγοραστικό ενδιαφέρον λόγω των αργιών και που τώρα σημειώνεται ρεκόρ στις απώλειες εσόδων.

Πέρα από τις παρελάσεις που φέτος δεν έγιναν για την απελευθέρωση της Βέροιας και την επέτειο του ΟΧΙ, γεγονός που είχε επιπτώσεις στην εστίαση, στην κίνηση των εμπορικών καταστημάτων και στην παροχή υπηρεσιών όπως είναι τα κομμωτήρια, ο περιορισμός του αριθμού των καλεσμένων σε γάμους έπληξε την τοπική αγορά αφού γύρω από τα μυστήρια των γάμων και των βαφτίσεων στηρίζονται δεκάδες επιχειρήσεις.

«Ο Οκτώβρης που μας πέρασε ήταν ο χειρότερος των τελευταίων ετών. Οι ελπίδες είχαν αναπτερωθεί τον Σεπτέμβρη όταν ξεκίνησαν τα σχολεία και οι υποχρεώσεις των μαθητών καλύφθηκαν. Ωστόσο η εξέλιξη είναι διαφορετική λόγω του αρνητικού κλίματος, της δραματικής αύξηση των κρουσμάτων και των μέτρων που επιβάλλονται με τοπικά κλεισίματα σε νομούς» αναφερόμενη στην εικόνα της κεντρικής αγορά της Ημαθίας, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας, Αθηνά Τσιπουρίδου, υπογραμμίζοντας την απώλεια του τζίρου των καταστημάτων που φτάνει το 30% σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2019. «Έχουμε σειρά προτάσεων που θα καταθέσουμε στον δήμο και στην Περιφέρεια και αφορούν στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σχετικά με τις ΔΕΚΟ, τις μεταχρονολογημένες επιταγές και τα ενοίκια, όταν οι τράπεζες έχουν κλειστές τις κάνουλες» επισημαίνει στη «ΜτΚ».

5 σχόλια:

  1. Όποιος δεν μπορεί ας κλείσει. Τι να κάνουμε. Στον καπιταλισμο και στην φιλελεύθερη πολιτική έτσι είναι. Μιτσοτακης και ορθόδοξια μια ζωή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΜΕ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΑ ΣΥΝΔΙΑΣΗ ΟΜΟΥ ΑΝΤΑΜΑ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΤΟΝ ΦΙΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ!!!!
      Α Ξ Ι Ο Σ...

      Διαγραφή
  2. Στον ανταγωνισμό κερδίζει ο καλύτερος. Η αγορά θα ισορροπήσει. Δεν γίνεται να κάνει η κυβέρνηση προνοιακή πολιτική στους δήθεν επιχειρηματίες. Αυτά είναι για τον κομμουνισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Makari na klisun ola.edo klisane tis eklisies.k den kounithike filo.kati xeri o theoulis k ta epitrepi.h alazonia k i frappa tosa xronnia kiriarxuse.tora.mazefte alueri.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να κλείσουν οι μισές επίχειρησεις και η έλλειψη ανταγωνισμού να ανεβάσει τις τιμές ώστε να έχουν αγοραστική δύναμη οι μισοί το μισό από ότι τώρα.
    Ωραία πράματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ