Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Σε αργία ο ιερέας της Κοζάνης που χτύπησε πολίτη

H Iερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης έλαβε τα μέτρα της για τον ιερέα που καταγράφηκε σε video να χαστουκίζει πολίτη στην Κοζάνη. Πανελλήνια διάσταση πήρε το θέμα με τον ιερέα στην Κοζάνη που καταγράφηκε σε video να χαστουκίζει πολίτη σε ένα στενό της πόλης. Το video δεν άργησε να γίνει viral και να ενημερωθεί για αυτό η Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης, η οποία αποφάσισε να πάρει μέτρα. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, το περιστατικό συνέβη την περασμένη Πέμπτη και ο ιερέας τέθηκε σε αργία. Ο δράστης ανέφερε πως προκλήθηκε από το συγκεκριμένο άτομο που χαστούκισε, επειδή έβρισε τα Θεία.

8 σχόλια:

  1. Κάποιο ντιλ θα χάλασε γιαυτό αντέδρασε ο παπάς. Φτάνει ποια με αυτή την καμορα. Νομίζουν έχουν εξουσία κ ότι κάποιοι είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά, υπήρχε ο λόγος που ανέφερα Στο προηγούμενο άρθρο. Άξιο για ασπασμό τα χέρι που ράπισε το βδελυρό στόμα και ανάξιο το χέρι που με ανθρωπιστικό και ουμανιστικό πνεύμα υπόγραψε την καταδίκη του, διαδόχου των "Αγίοις Πατράσι", Άξιους Ιερέως.
    Δυστυχώς η Εκκλησία ακολουθεί το πνεύμα του σύγχρονου υλικού κόσμου (εκοσμίκευση) και αυτό με τη σειρά του οδηγεί, πολλές φορές, σε σύμπραξη με την άθεη πολιτεία, για να εξασφαλίσουν την αρεστότητα και ανεκτικότητα της κοινωνίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για κανα δυο σκαμπίλια; Μα η εκκλησία, τα συγχωρεί ανα ειναι ενα δυο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πλακα μας κανεις ρε!!!ο Ζουραρης εισαι????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα ελεγα, την ιδια στιγμή, δηλαδή και σήμερα, κάποια άλλη "εκκλησία", το Ισλάμ, δεν ακολουθεί το πνεύμα του συγχρονου υλικού κόσμου(εκοσμίκευση. Εμεινε απαράλλακτα αιώνες πίσω. Αυτοι οι ακατανόητοι, για εμάς, φόνοι στο ονομα του Θεού τους, γιαυτούς ειναι καθήκον. Εμεις ως άπιστοι, ειμαστε αναλώσιμοι. Ειμαστε οι εχθροί τους. Τρομάζω για το τι θα επικρατουσε, εάν κι εμείς οι "άπιστοι", μεναμε όσο ολοι αυτοι, αιώνες πίσω. Και διαβάζοντας ιστορία, οχι αυτην που μας διδάσκουν, θα μεναμε με το στομα ανοιχτό και με τις δικές μας ακρότητες. Εντελώς πρόσφατα, αν ανατρέξουμε στον μεσαίωνα, θα τρομάξουμε απο την ευρηματικότητα σε όργανα βασανιστηρίων, που κατασκεύασαν αυλαβείς, για "αιρετικούς". Οτι αξία ειχε , ας πούμε, η γυναίκα πολύ πριν τον μεσαίωνα, τόση εχει σήμερα για το Ισλάμ. Μη σκαλίσουμε τωρα γεγονότα, που τουλάχιστον θα μας τρομάξουν. Ευτυχώς HELLAS MACEDONIA, που αφήσαμε τον λόγο του ξίφους, του λίθου και της φλόγας και κρατήσαμε μονο τον λόγο του Θεού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν σε παρεξηγώ, όπως και πολλούς, διότι ο βαπτισμένος λαός είναι ακατήχητος και οφείλεται στην ιδίαν αδιαφορίαν, αλλά και του κλήρου. Η ορθόδοξος πίστη ποτέ δεν είχε σχέση με τον αιρετικό παπικό σκοταδισμό, αλλά πορεύεται υπό το φως της αληθείας του Κυρίου εκφρασμένο δια των Αγίων Πατέρων. Ε΄ναι τραγικό να παραλληλίζεις το ανθρωποκτόνο Ισλάμ με ένα χαστούκι ένεκα σοβαρής προκλήσεως, των θείων. Εάν σου βρίσει απρόκλητα κάποιος τη μάνα, υπάρχουν δύο τρόποι, ή να προσπεράσεις κάνοντας τον χαζό και κουφό, ή να γυρίσεις και να τον χαστουκίσεις για να καταλάβει.
      Ο Θεός δεν είναι μόνο αγάπη, όπως μισοπιστεύουν οι πολλοί, αλλά και δίκαιος κριτής (η άλλη μισή αλήθεια). Γιαυτό και στην δευτέρα παρουσία του Κυρίου θα επέλθει η τελική Κρίσις, αφού στην πρώτη εκφράστηκε η διδασκαλία με αγάπη.
      Πάντως ο εν λόγω ιερέας έκανε εφαρμογή του λόγου "τιμή Αγίου, μίμησις Αγίου" ως προς τον Άγιο Νικόλαο στην Α' οικουμενική σύνοδο.

      Διαγραφή
    2. Πίστεψέ με πως και το ανθρωποκτόνο Ισλάμ για τα πλημμελήματα τιμωρεί με χαστούκια. Επίσης θα μπορούσε αφου έβρισε τα Θεία να καλέσει την Αστυνομία ο πατερ. Λέω εγώ τώρα.

      Διαγραφή
    3. Αστυνομία και τρίχες κατσαρές. Θα τον δικαίωναν, μια και ο νόμος χαλάρωσε ως προς την εξύβριση των θείων και μετά θα επανέρχονταν δριμύτερος. Ενώ τώρα δεν θα το ξανακάνει γιατί "το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού". Την επόμενη θα πέσουν περισσότερες.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ