Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Η πληρότητα των ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα φτάνει το 99%

«Η πίεση του συστήματος υγείας είναι κρίσιμη», επισήμανε η καθηγήτρια ΕΚΠΑ Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου, ξεκινώντας την ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας κορονοϊού. Στην επικράτεια οι ασθενείς που νοσηλεύονται με κορονοϊό ξεπερνούν τις 4 χιλιάδες, ενώ η πληρότητα των κλινών ΜΕΘ για covid-19 στην επικράτεια αγγίζει το 86%. Στην Αττική το ποσοστό αυτό είναι 81% και στην Βόρεια Ελλάδα το ποσοστό φτάνει το 99%, διευκρίνισε η κ. Παπαευαγγέλου, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Στην Βόρεια Ελλάδα διαπιστώνεται μια σταθεροποίηση, ίσως και πτώση στα κρούσματα, ανέφερε η κ. Παπαευαγγέλου, «αλλά όχι με τον ρυθμό που θα περιμέναμε», υπογραμμίζοντας ότι «είναι σαφές ότι τα μέτρα δεν τηρούνται από όλους».

5 σχόλια:

  1. Δηλαδή, στις 8 ΜΕΘ της Βέροιας, έχουμε 7,8 πληρότητα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα #Παπαευαγγέλου δήλωσε χθες, 23/11/2020, ότι:
    «ποτέ η γρίππη δεν έδωσε ετησίως πάνω από 200 νεκρούς».
    Ο ίδιος ο ΕΟΔΥ την διαψεύδει με τα επίσημα στοιχεία του (έτους 2019):
    2014-15, 4.161 νεκροί από γρίππη.
    2016-17, 3.544 νεκροί.
    2018-19, 1.071 νεκροί.
    ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ;
    Ἤθελα νἄξερα, δέν ντρέπονται λιγάκι;

    Όλη η σχετική έκθεση του ΕΟΔΥ είναι ανηρτημένη στην ιστοσελίδα του, στο παρακάτω link: https://eody.gov.gr/wp-content/uploads/2019/01/etisia_ekthesi_gripis_2018_2019.pdf?fbclid=IwAR1OLGN0p_eC4g1ColKpTd4kJNgGDysg_8jr_Ey5zCMXr_yJJE2XQZLbPcc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημήτρη, η μασονοεπιστήμη είναι ανώτερη της κανονικής. Αυτή η μορφή γρίπης, με την όντως μεγάλη μεταδοτικότητα, είναι ότι πρέπει βολική για να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές προς την παγκοσμιοποίηση και την έλευση του καταραμένου αντιχρίστου. Άποψή μου.

      Διαγραφή
    2. Φίλε,δεν είναι μόνο δική σου άποψη,είναι άποψη κάθε σκεπτόμενου ανθρώπου. Μόνο άτομα ανυποψίαστα, χωρίς βαθιά σκέψη,με αμεριμνησία και αγνωσία των Γραφών δεν βλέπουν και δεν εξετάζουν τίποτα.

      Διαγραφή
  3. οχι μονον πληροτητα στην Βεροια , αλλα ειναι διασωληνωμενοι και σε αλλα κρεβατια ασθενεις χωρις να ειναι στην ΜΕΘ αλλα στα χειρουργεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ