Quantcast

http://picasion.com/

Όταν στα χωριά της Ημαθίας λειτουργούσαν οι Σταθμοί της Ελληνικής Χωροφυλακής

Εδώ και μερικά χρόνια η Ελληνική Αστυνομία στο νομό Ημαθίας διαθέτει έξι μεγάλες υπηρεσίες. Πρόκειται για το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας που εδρεύει στη Βέροια, την Υποδιεύθυνση της Νάουσας, το Αστυνομικό Τμήμα της Αλεξάνδρειας, το Αστυνομικό Τμήμα στο Πλατύ, το Τμήμα Συνοριοφυλάκων στους Γεωργιανούς και την Σχολή Εκπαίδευσης στο Πανόραμα. Ωστόσο πριν από πολλά χρόνια, η Ελληνική Χωροφυλακή διέθετε και σταθμούς στα γύρω χωριά της Ημαθίας. Τότε που ο διοικητής ήταν ο νοματάρχης και υπεύθυνος για την τάξη και την ασφάλεια του χωριού. 

Δείτε 4 μικρούς σταθμούς της Ελληνικής Χωροφυλακής που λειτουργούσαν πριν από 30 και 40 χρόνια σε Μελίκη, Αγγελοχώρι, Σταυρό και Πολυδένδρι. Πλέον, τα εν λόγω κτίρια είναι εγκαταλειμμένα και μόνο κάποιες ταμπέλες στις εισόδους, θυμίζουν πως εκεί στεγαζόντουσαν οι υπηρεσίες της Αστυνομίας. Τις εικόνες ανάρτησε ο Σύνδεσμος Απόστρατων Σωμάτων Ασφαλείας Ημαθίας. 

Σταθμός Χωροφυλακής Αγγελοχωρίου
Σταθμός Χωροφυλακής Πολυδενδρίου
Σταθμός Χωροφυλακής Σταυρού
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΛΙΚΗΣ
Σταθμός Χωροφυλακής Μελίκης

19 σχόλια:

  1. Χωροφύλακες κι ενομοτάρχες....Το μπασκιναριό πάνω στο οποίο έστησε η δεξιά το μετεμφυλιακό κράτος της ντροπής, στήνοντας έναν δεύτερο ακυρηχτο εμφύλιο με σκοπό την ολοκληρωτικη εξόντωση όσων αγωνιστών και των οικογενειών τους είχαν απομείνει..Όταν οι άλλοι δημιουργούσαν το μέλλον οι εδώ "φωστήρες εθνικόφρονες" δημιουργούσαν το "Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών" με τους χωροφύλακες και τους ενομοταρχες...Και χορτάσαμε πρόοδο και προκοπή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στις πρώην κομμουνιστικές χώρες έχουν απαγορεύσει δια νόμου τον κομμουνισμό. Για να καταλάβεις πόσο ανίδεος είσαι κ πόσο σανό εχεις φάει,εσύ που γράφεις τα παραπάνω. το χρέος της Ελλάδας μηδέν τότε. Τώρα πόσο είναι πρόβατο ; Τα παιδιά της Παπαρήγα κ του Αλέξη σε δημόσια ή αμερικανικά σχολεία κ πανεπιστημία σπουδάζουν; ταγαρι,κηφήνα..που μου θες κ πρόοδο στην πλάτη όσων δουλευουν.!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άντε βρε ορφανό του Παττακού που θα μιλήσεις και για μηδενικό χρέος .Να φάει δεν είχε ο κόσμος κι έφευγε στα 4 σημεία του ορίζοντα για να βρει ένα μεροκάματο.

      Διαγραφή
  3. ΕΥΤΥΧΩΣ ΥΠΗΡΧΕ Η ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗ, Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΛΕΩΝ ΚΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΑΜΕ ΠΟΤΕ, ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΔΕΚΕΜΡΙΑΝΑ ΤΟΥ 1944 ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΕΤΑΣΜΑΤΟΣ.
    ΤΩΡΑ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΖΗΣΑΝ ΠΟΤΕ ΣΕ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ, ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΣ ΜΕ ΣΑΜΠΑΝΙΕΣ, ΠΟΥΡΑ ΚΑΙ ΛΙΜΟΥΖΙΝΕΣ ΕΞΥΜΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ, ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΑΝ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΩΣ ΑΝΤΕΘΝΙΚΟ ΌΤΙ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ.
    ΖΗΤΩ Η ΕΝΔΟΞΗ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΤΡΌΠΩΣΕ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ.
    ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ ''ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΗΤΤΗΘΗΚΑΜΕ'', ΑΛΛΙΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι ναι δεν γίναμε χώρα του παραπετάσματος δεν έγιναν πόρνες οι γυναίκες αλλά γέμιζαν την Τρούμπα την εποχή της "εθνικοφροσυνης".Ποιος Λαζαρίδης αυτός που με γεμάτα κακά σωβρακο μια νύχτα πριν την εκτέλεση εκλιπαρούσε για χάρη υπογράφοντας δήλωση μετανοίας με αντάλλαγμα σε όλη την υπόλοιπη ζωή του να λοιδωρει τον ΔΣΕ και τους αγωνιστές του ΕΆΜ, ενώ ο Μπελογιάννης πήγε στο απόσπασμα με χαμόγελο και ήσυχη πατριωτική συνείδηση;;;Η "ένδοξη "χωροφυλακή που στελεχώθηκε απ' όλα τα αποβρασματα τους χίτες τους ταγματασφαλίτες κι ολους τους πρώην χαφιέδες της Γκεστάπο.Ποια είναι αυτά τα κράτη που ποινικοποίησαν τον κομμουνισμό δε μας λες κι εμάς;;Γιατι οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων ετών σε αυτά τα κράτη,αφού κι εκεί χόρτασαν αμερικανικό όνειρο,βγάζουν ποσοστά πάνω από 30% ότι με τα κομμουνιστικά καθεστώτα περνούσαν καλύτερα .Όπως π.χ. δημοσκόπηση στη Ρουμανία βγάζει 30%καλυτερο το καθεστώς Τσαουσέσκου από τα σημερινο.Φαντασου!!!! Τον Τσαουσέσκου που ήταν ο πιο σκληρός απ' όλες τις άλλες κομμουνιστικές χώρες της Ευρώπης.Πανω από 70 χρόνια όλοι εσείς οι ψευτοπατριωτες, τραμπουκιζετε και προπαγανδιζετε εναντίον της αριστεράς και δε σας βγαίνει.Ο λαος δεν πείθεται.Και δεν πείθεται γιατί σας ξέρει.Ξερει το ποιον σας και το παρελθόν σας .Κι αυτό είναι που σας πονάει πιο πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι πέρα απο καθε λογική. Ηδη εχουμε ενα αποτέλεσμα. Κατέρρευσε το σύμπαν στα κομουνιστικά κράτη και ξέρουμε τους λόγους. Αυτοί. Απο μέσα. Οι παθόντες τα λένε. Κι εάν ο Λαζαρίδης έκανε κατα πως τα λές, καλά εκανε. Σκέφτομαι τι θα γινόταν εάν επικρατούσε το ΚΚΕ. Αναφέρεσαι στον ΔΣΕ. Ποιόν Δημοκρατικό μου λές; Τι σχέση εχει η Δημοκρατία με τον Στάλιν; Θες να δεεις χαφιέδες και κουκουλοφόρους με περγαμηνές και πέντε διδακτορικά; Κοίτα αριστερά. Ειναι Δημοκρατία η κατάληψη της εξουσίας με τη βία; Προλεταριάτο, πράσινα άλογα, λαοκρατία, διεθνισμός και άλλα, δεν θυμάσαι πόσο το πληρώσαμε με αίμα; Και οταν με βια, με όπλα θέλανε να μας μαντρώσουν οι αριστεροί, τι επρεπε να κάνει το κράτος; Ορίστε περάστε; Ποιος δεν μπορει να πείσει; Τι δεν βγαίνει; Πείθει το ΚΚΕ και δεν το ξέρω; Να μιλήσουμε για παρελθόν; Για τραμπούκους; Για ψευτοπατριώτες; Κανεις πως δεν ξέρεις σε ποια κράτη νομοθετικά απαγορεύτηκε καθε τι που θυμίζει Στάλιν; Και νομίζεις οτι πείθεις; Θα σου κάνω μια ερώτηση. Εάν στις επόμενες εκλογές, κερδίσει αυτοδυναμία το ΚΚΕ και μετα απο τέσσερα χρόνια δεν μας αρέσει, θα εχουμε εκλογές; Δεν σε ρωτάω βέβαια αν θα γεμισει ο τόπος καταδότες του Κόμματος, ουτε αν θα ανοίξουν ξερονήσια τυπου γκουλάγκ, ουτε αν θα στήνονται δίκες για όποιον χαρακτηρίζετε εχθρό του Λαού.
      (Μη κανεις το λάθος και μπερδεύεις τους συνεργάτες του κατακτητή. Οποιουδήποτε κατακτητή της πατρίδας μου. Οι συνεργάτες τους, επρεπε να δικαστούν ως τέτοιοι. Αλλα θα μου πεις, υπάρχουν τα λαικά δικαστήρια. Που πα να πει, οτι πει το Κόμμα. Η Ρουσίγια. Ο ταβάριτς Στάλιν. Ευτυχως για μας, το εργο το ειδαν άλλοι και χόρτασαν ψωμί, παιδεία, ελευθερία, Δημοκρατία, ανθρώπινα δικαιώματα)

      Διαγραφή
    2. Η ανάρτησή σου με προβλημάτισε πάρα πολύ, και σίγουρα είσαι κάποιος ΔΗΘΕΝ κομμουνιστής με καπιταλιστική κουλτούρα, που είναι και της μόδας άλλωστε, και έτσι να παριστάνεις τον επαναστάτη εκ του ασφαλούς από το σαλόνι.
      Αλήθεια γιατί άραγε όλοι ζητούσαν και ζητάν πολιτικό άσυλο από τα κράτη που έχουν κομμουνιστικό καθεστώς, σε κράτη της δύσης και του καπιταλισμού ?.
      Μην φτάνεις στα όρια της γελοιότητας όπως ένας τοπικός παρουσιαστής ραδιοφωνικής εκπομπής που γελάνε όλοι μαζί του ως δήθεν κομμουνιστής.

      Διαγραφή
    3. 6/6/1989 πλατεία ΤΙΕΝ Α ΜΕΝ του ΠΕΚΙΝΟΥ, πολίτευμα της χώρας Κομουνισμός. Χιλιάδες Κινέζοι φοιτητές στη μεγαλύτερη πλατεία του κόσμου, διαδηλώνουν για περισσότερο από ένα μήνα για ψωμί, παιδεία, δημοκρατία, ελευθερία. Σας θυμίζει κάτι; Συνεχίζω, εκείνη την αποφράδα μέρα λοιπόν, οι φοιτητές οι οποίοι είχαν κατασκηνώσει όπως προείπα για περισσότερο από ένα μήνα εκεί, δέχτηκαν επίθεση, αν και άοπλοι από τα τάνκς του κινεζικού στρατού. Αποτέλεσμα της επίθεσης εκατοντάδες φοιτητές νεκροί, κάποιοι μιλούν για χιλιάδες, οι τραυματίες χιλιάδες επίσης, οι αγνοούμενοι ακόμα και σήμερα δεν έχει εξακριβωθεί ο αριθμός τους. Εγώ τώρα θα ήθελα να μου λύσει κάποιος που πιστεύει σε τέτοια κομουνιστικά καθεστώτα μία απορία. Ποια η διαφορά των αρμάτων που εισέβαλαν στο πολυτεχνείο στην Αθήνα το 1973, με τα άρματα που εισέβαλαν στην συγκεκριμένη πλατεία της Κινέζικης πρωτεύουσας;

      Διαγραφή
    4. Συγγνώμη λάθος, 4/6/1989 έγινε η εισβολή.

      Διαγραφή
    5. Μου διέφυγα και κάτιπου βγάζει ματια. Μάλλον σε εκθέτει αλλα δεν προκειται να το δεχτεις. Αυτο με τις π..τάνες που είπες στην Τρούμπα. Αδειασε η Τρούμπα απο Ελληνίδες γιατι γεμισε απο Ρωσιδες, Ρουμάνες, Βουλγάρες, Αλβανές, Μολδαβές,Ουκρανές και βάλε. Χόρτασαν λαοκρατία εκει και ειπαν να χορτάσουν λίγο την κοιλιά τους εδω. Εκτός και αν μεθοδευμένα εκαναν τα εξαγωγή προόδου, πολιτισμού ή κατι άλλο που μου διαφεύγει. Βρε λες να τις εστειλαν να μας μπολιάσουν κι αυτές; Τι δεν ειναι ετσι;

      Διαγραφή
  5. Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κυρίες και κύριοι ότι και να ειπώθηκε παραπάνω, τις τελευταίες ημέρες αποδείχτηκε από το ΚΚΕ του 5% πως δεν μπορεί να συμβαδίσει με την νομιμότητα, την τήρηση των νόμων, την λογική και την συμπαράσταση προς τον Ελληνικό λαό, αφού προκειμένου να προβληθεί στα ΜΜΕ, αψήφησε τους πάντες και τα πάντα, ακόμη και την πανδημία, και όλα αυτά μόνο και μόνο για να προβληθεί.
    Αυτούς τους απάτριδες και ανεύθυνους πολέμησε η Ελληνική Χωροφυλακή, και τιμήθηκε έχοντας Πολεμική Σημαία, γεγονός που την καθιστούσε ως αστυνομικό Σώμα Μοναδική Παγκοσμίως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απανθρωπος ο κομμουνισμος οπως εφαρμόστηκε στις περισσοτερες χωρες δε χρειαζονται αναλυσεις ( ευτυχως που δεν τον γνωρισαμε γιατι εκτος των αλλων θα ειχαμε και και τραγικους εθν. ακρωτηριασμούς), αλλα φοβερα και τα λαθη στην πατριδα μας απο την κυριαρχια της δεξιας χωρις ομως να παραγνωριζουμε οτι στην περιοχη των βαλκανιων ημασταν και συνεχιζουμε να ειμαστε ( με δεξια ) σε πολυ καλυτερο επιπεδο απ ολες τις αποψεις. Φυσικα θα ηταν καλα να ειχαμε γινει Σουηδια Δανια ή Βελγιο αλλα σε καθε περιπτωση ευθυνες για τον διχασμο αυτο εχουν ολοι και κυριως οι κομμουνιστές.
    Σε καθε περιπτωση πολυ κακως ο πρωτος σχολιαστης απαναφερει τετοια ζητηματα που μαλλον εχουν κλεισει οριστικα αλλα και δεν βοηθουν σε τιποτα τωρα πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υπήρχαν και οι αστυνομικοί σταθμοί Μαρίνας και Αγίου Γεωργίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι περισσότεροι είναι ότι ο φασισμός δεν έχει ούτε χρώμα, ούτε πλευρά. Βγαίνει και σε δεξιά κ σε αριστερά. Εμείς ΕΤΥΧΕ να τον γνωρίσουμε από την δεξιά του την πλευρά. Ό,τι χρώμα όμως κι αν έχει, είναι πάντα το ίδιο καταστροφικός κ καταλήγει σε ένα χρώμα: του αίματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σε αυτό το σταθμό ήταν αιχμάλωτος ο παπουσμου και μετά των πήγανε για Σκωτομα και δεν τον έχω βρει ακόμα που των σκωτοσαν έναν άνθρωπο που πολέμησε τους Γερμανούς με τρομερές μάχες μάχη στα Παλατίτσια μάχη στη μεληκι μάχη στο νεοκαστρο για μένα ήταν ήρωας για άλλους όχι καταλαβενο ότι χαθείτε πολύς κόσμος τότε και από της 2 πλευρές και καλό είναι να ανοίξουν τα αρχεία που έχουν και τα 2 χωριά για όσους δεν το ξέρουν όταν ήρθαν η Γερμανοί εξοπλίστηκαν ιταλογερμανηκο φρούριο υπήρχε εκεί με ταγματασφαλίτες ναζηστες και κύλησαν αυτά τα τιμημένα χωριά στη διχόνοια και στο αίμα στεναχωριέμαι συνέχεια που δεν μπορώ να πάω στο τόπο που καταγόμε Γαΐτη κάποιοι άρπαξαν με δόλιο τροπο την περιουσία μας ετση μας πληρούσε η Ελλάδα που αντισταθήκαμε στους Τούρκους στους Βούλγαρους και στους Γερμανό ιταλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σε αυτό το τμήμα έχει χυθεί πολύ αιμα αυτό το φρόντισαν η Γερμανοί οι Ιταλοί οι ταγματασφαλητες να ανοίξουνε τα αρχεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ