Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τι είπε η Γεωργία Μπατσαρά για το ζευγάρι αστέγων στην πλατεία Πλατάνων

Ποιες οι ενέργειες του δήμου Βέροιας - Τι είπε για τον «Έρασμο»
Στο θέμα με το ζευγάρι αστέγων που διέμενε για κάποιες ημέρες την πλατεία Πλατάνων στη Βέροια, αναφέρθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής - Εθελοντισμού και Υγείας του Δήμου Βέροιας Γεωργία Μπατσαρά. Η κ. Μπατσαρά, ορμώμενη από το δελτίο τύπου του Συλλόγου Κοινωνικής Παρέμβασης «Έρασμος» που αναφερόταν στην πρωτοβουλία του να βρει προσωρινή στέγη στο ζευγάρι σε ξενώνα της Βεργίνας (δείτε εδώ σχετικά), θέλησε ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα, σχετικά με τις ενέργειες που προηγήθηκαν από την υπηρεσία πρόνοιας του δήμου Βέροιας.

Όπως ανέφερε, το γεγονός καταγγέλθηκε στην υπηρεσία κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας στις 19 Οκτωβρίου και οι αρμόδιοι υπάλληλοι έσπευσαν στο σημείο για επί τόπου έρευνα, ενώ προχώρησαν σε έρευνα για συλλογή πληροφοριών σχετικά με το οικονομικό, ιατρικό και κοινωνικό τους επίπεδο, ενώ επικοινώνησαν και με τον Εισαγγελέα προκειμένου να ενημερωθούν για το ιστορικό τους. Επιπλέον, επικοινώνησαν άμεσα με τον δήμο Αλεξάνδρειας και τον ιδιοκτήτη του σπιτιού στο Νησί στο οποίο διέμεναν πριν, καθώς και με ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και μεσίτες, προκειμένου να βρεθεί μια στέγη για το ζευγάρι.

Προτάθηκε στο ζευγάρι να μεταφερθούν σε υπνωτήριο στη Θεσσαλονίκη ή στην Κοζάνη όπου είχαν διαθεσιμότητα, αλλά όπως ανέφερε η κ. Μπατσαρά, δεν δέχθηκαν και συνεχίστηκαν οι ενέργειες για την αναζήτηση άμεσης λύσης για την στέγαση του ζευγαριού. Σύμφωνα με τα όσα είπε η αντιδήμαρχος, βρέθηκε ένας ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στη Βέροια που δέχθηκε να τους φιλοξενήσει, αφού πρώτα του προσκόμιζαν αρνητικά τεστ covid, αλλά πριν προλάβει να ολοκληρωθεί η διαδικασία, ο «Έρασμος» πήρε το ζευγάρι και το πήγε σε ξενώνα στη Βεργίνα, χωρίς όπως είπε, την απαραίτητη έρευνα. Ωστόσο, η υπηρεσία κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας του δήμου Βέροιας κράτησε επαφή με το ζευγάρι και την περίπτωσή τους. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση μάλιστα, το ζευγάρι έφυγε από την Βεργίνα και φιλοξενείται σε συγγενικό τους πρόσωπο.

2 σχόλια:

  1. Πιστευε και μη ερευνα .... η δουλεια εμεινε στην ερευνα !!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΛΑΤΑΝΩΝ.
    ΑΛΛΑ ΝΤΑ ΑΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΦΩΤΟ
    ΚΑΙ Ο ΑΝΔΡΑΣ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΝ ΗΤΑΝ ΓΕΜΑΤΟΣ ΤΑΤΟΥΑΖ
    ΤΑ ΕΒΓΑΛΕ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ