Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Lockdown από το Σάββατο σε όλη τη χώρα ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Επιστρέφουν τα sms - Ανοιχτά δημοτικά και ειδικά σχολεία - Πρόσθετα οικονομικά μέτρα
Το δεύτερο lockdown λόγω κορωνοϊού ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μαζί του στην ζωντανή ενημέρωση ήταν και ο Σωτήρης Τσιόδρας που παρουσίασε την επιδημιολογική εικόνα της χώρας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού, ολόκληρη η χώρα μπαίνει σε καθολικό lockdown από τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου 7 Νοεμβρίου και για 3 εβδομάδες έως και τις 30 Νοεμβρίου. 

Το διάστημα αυτό, επιστρέφει το 5ψήφιο sms για τις μετακινήσεις, τα καταστήματα τροφίμων, φαρμακεία, δομές υγείας, delivery κτλ θα παραμείνουν ανοιχτά όπως και στο πρώτο lockdown, ενώ η σημαντική διαφορά είναι ότι θα παραμείνουν ανοιχτά τα δημοτικά σχολεία και τα σχολεία ειδικής αγωγής σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Στόχος όπως είπε, είναι να παρθούν για ακόμα μια φορά δραστικά μέτρα, νωρίτερα και όχι αργότερα, προκειμένου να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας έναν σχετικά πιο καλό Δεκέμβριο, καθώς υπάρχει η ανάγκη να λειτουργήσει η αγορά τον Δεκέμβριο. 


Ο λόγος που προχώρησε σε αυτή την απόφαση τώρα, πριν φανούν τα αποτελέσματα από τα μέτρα που έχει ήδη λάβει η κυβέρνηση, είπε πως η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες 5 ημέρες (10.000 κρούσματα), η αύξηση νοσηλείας, η αύξηση των διασωληνωμένων και των νοσηλειών σε ΜΕΘ, καθώς και η άσχημη αναλογία εισαγωγών/εξιτηρίων, ήταν δεδομένα που δεν του επέτρεψαν να αναλάβει να θέσει σε κίνδυνο τις ζωές των συμπολιτών μας. «Αν συνεχίζαμε 
σε αυτό το ρυθμό, τις επόμενες 10 μέρες θα περιμέναμε στα νοσοκομεία πάνω από 1.000 συνανθρώπους μας. Δεν μπορώ να αναλάβω να θέσω σε κίνδυνο τις ζωές συμπολιτών μας. Πρέπει να λάβουμε δραστικά μέτρα ώστε να ανακόψουμε το κύμα».

3 πρόσθετα μέτρα για την οικονομία

Σχετικά με την οικονομική ανησυχία με το δεύτερο lockdown, είπε πως αυτή τη στιγμή η χώρα έχει 37 δισ. διαθέσιμα και ανακοίνωσε 3 πρόσθετα μέτρα στήριξης. Συγκεκριμένα:
- Όσοι εργαζόμενοι τεθούν σε καθεστώς αναστολής εργασίας τον Νοέμβριο, θα πάρουν στις αρχές Δεκεμβρίου 800 ευρώ αντί για 534, πέραν του δώρου Χριστουγέννων.
Επεκτείνονται κατά 2 μήνες όλα τα επιδόματα ανεργίας
- Άμεσα εφάπαξ καταβολή 400€ σε όλους τους μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους.


Δείτε το βίντεο με τις ανακοινώσεις:

3 σχόλια:

  1. Το πλοιο της οικονομίας εχει χτυπήσει βραχο ,και ο καπετάνιος εχει ακόμη 2,5 χρονια να βγει στην σύνταξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να μας χαζεψετε θέλετε ρε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα πάντα έχουν σχέση με τον τρόπο που παρουσιάζονται.. Όσο μιλούσε ο πρωθυπουργός και ο καθηγητής, με ηρεμία ουσιαστικές φράσεις και κατανοητές για τους πολλούς ήτανε σαν νον να μην συμβαίνει τίποτε.. Όταν ομως έχεις το ν Παπαδάκη τον καθε παπαδακη καικαθε καθηγητή είναι κόλαση τα κανάλια κυβερνούν με τους τέλειους παρουσιαστές με τους τέλειους δημοσιογράφους και τους ακόμα πιο τέλειους ανταποκριτές

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ